Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

评分: 0 (7)
0

语言:
8
http://radio.ognjisce.si
比特率: 128
声音格式: AAC
在线合成器:
Winamp

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

类型: 基督教音乐 - Christian
Radio Ognjišče. Prisluhnite nam! Obveščamo, izobražujemo, evangeliziramo in razvedrimo ter zabavamo.Veseli bomo tudi vašega obiska v eni izmed naših knjigarn: KOPER Trg Brolo 11 LJUBLJANA Poljanska 4 (Teološka fakulteta) KRANJ Koroška cesta 19
http://radio.ognjisce.si
 现在住:
 
电台最近播放了什么:
Eva Boto - Kaj Je To
Metod Pal
Dj
Shakespears Sister - Hello Turn Your Radio On
Diana Krall - Narrow Daylight
Monika Avsenik,grega Avsenik In Ans.sa
Andra
Nina Pu
One Direction - Little Things
Celine Dion & A Bocceli - The Prayer
Tomo Jurak - Zvezde Vedo
Dj
Alja Kru
Dj
Modrijani - Ljubiva
Katrinas - V Ritmu Sanj
Ne
Primo
Emanuel - Jezus K Tebi Hitim
Janez Kova
评论:
 • 你的名字:
  captcha电台清单
您的电台播放列表为空 (注册)
YouTube
RSS Feed News Categories My list of RSS feeds Change site language and RSS feeds RSS: 阅读速度 0
RSS: 新闻
 • Stični mladih priznanje predsednika države; nadškof Cvikl mladim: Tukaj v Stični pričujete za pogum.

  radio.ognjisce.si Saturday, 18 September 2021 16:19:53

  V cistercijanskem samostanu v Stični danes poteka tradicionalno srečanje katoliške mladine, na katerem se med drugim osredotočajo na težavo strahu in negotovosti med mladimi. Dopoldanski del je v znamenju svete maše, ki jo daruje mariborski nadškof Alojzij Cvikl, poleg njega pa sta zbrane nagovorila tudi apostolski nuncij v Republiki Sloveniji Jean-Marie Speich in predsednik republike Borut Pahor. Popoldanski del Stične bo v znamenju delavnic, dogajanje se bo sklenilo z večernim koncertom.

 • Nika Kljun:»Biti dober človek je na prvem mestu!«

  radio.ognjisce.si Saturday, 18 September 2021 01:00:01

  Izredna plesalka, koreografinja, trenerka, slovenska ambasadorka plesa, podjetnica, predvsem pa sončna, navdihujoča oseba, tako bi lahko zelo na kratko opisali Niko Kljun. O njenem talentu in profesionalnosti govorijo imena zvezdnikov, ki so jo povabili v svojo ekipo, npr. Beyonce, Justin Bieber, Jenifer Lopez, Britney Spears, Paula Abdul in drugi … Svoj plesni ali koreografski pečat pa je vtisnila v mnoge svetovne šove, kot so MTV Video Music Awards, America’s Got Talent, The Voice, American Music Awards, The X Factor …

 • Tu je jubilejna, 40. Stična mladih

  radio.ognjisce.si Friday, 17 September 2021 22:42:10

  Stična mladih praznuje 40 let in znova v svoj objem vabi vse mlade in malo manj mlade, tokrat z nekoliko prenovljenim konceptom. Sveto mašo, ki jo bomo na valovih Radia Ognjišče neposredno prenašali, bo v soboto, 18. septembra ob 11. uri, daroval mariborski nadškof Alojzij Cvikl, sledil bo program z delavnicami, zvečer pa koncert slavilne glasbe.

 • Dež je tu, gremo na sonce!

  radio.ognjisce.si Friday, 17 September 2021 20:15:08

  Korona gor ali dol, v počitniških mesecih smo vsi hoteli nekam ven iz teh čudnih časov. Marsikdo je po dolgem času spet zadihal morski ali gorski zrak, se sprostil in skozi žile spustil svežo kri.

 • Pamet v roke!

  radio.ognjisce.si Friday, 17 September 2021 19:50:29

  Svet in z njim Slovenija je v vojni z virusom Covid-19, v katerikoli različici že. Ljudje so vse bolj nervozni in napeti, ne samo pri nas, tudi drugod po svetu. Kot sedaj že vsi sociologi, z leve in desne ugotavljajo, ločnica med zagovorniki cepljenja in proticepivci ne poteka po nobeni ideološki in svetovnonazorski pripadnosti.

 • Rodoslovje

  radio.ognjisce.si Friday, 17 September 2021 19:09:29

  V Svetovalnici je bil z nami Peter Hawlína, strokovnjak za rodoslovje. Podal je nekaj namigov in napotkov, kako se lotiti raziskovanja svojih prednikov. Pogovor je vodila Tanja Dominko.

 • Pomoč po prebolelem covidu

  radio.ognjisce.si Friday, 17 September 2021 01:37:43

  Močna utrujenost, poslabšanje stanja po naporu, težave s spominom in koncentracijo - to so najpogostejši simptomi posledic prebolelega covida. O tem, kam se obrniti po pomoč in kaj pravi nacionalna raziskava o vplivu epidemije na kakovost življenja smo govorili v Svetovalnici. Z nami je bila višja fizioterapevtka in delovna terapevtka Andrea Backović Juričan z NIJZ. Pogovor je vodil Blaž Lesnik.

 • Spominjamo se, 16. september - Fran Ramovš

  radio.ognjisce.si Thursday, 16 September 2021 15:57:14

  16. septembra 1952 je v Ljubljani umrl jezikoslovec Fran Ramóvš. Bil je med ustanovitelji Univerze v Ljubljani. Napisal je Kratko zgodovino slovenskega jezika.

 • Papež novinarjem: Splav je umor!

  radio.ognjisce.si Thursday, 16 September 2021 15:03:29

  Prihodnost Evrope, vprašanje podelitve evharistije politikom, ki podpirajo splav in istospolne zveze so bile nekatere od osrednjih tem pogovora papeža Frančiška z novinarji na letalu. Zaželel je, da bi Evropa črpala iz duha svojih ustanovnih očetov ter ostala neodvisna. Nekateri jo namreč želijo ideološko kolonizirati, kar je sveti oče ostro obsodil.

 • Pogovor o: kaj pomeni glas mladih v parlamentu

  radio.ognjisce.si Wednesday, 15 September 2021 22:00:02

  Marsikdo pravi, da politika ni zanj, med mladimi zanimanje zanjo ni običajno, a vendar smo v oddajo Pogovor o povabili tri, za katere to ne velja. Kako vidijo svoj glas v parlamentu in kaj so se doslej naučili, nas je zanimalo. Z nami so bili 31- letna Tadeja Šuštar Zalar je poslanka Nove Slovenije, ki je poslanski sedež zasedla po izvolitvi Ljudmile Novak v Evropski parlament, 37- letni Gregor Perič, poslanec in vodja poslanske skupine Stranke modernega centra in 28- letni Jure Ferjan, poslanec Slovenske demokratske stranke, ki barve stranke v hramu demokracije zastopa po nastopu vlade Janeza Janše.

 • Kdo v cerkvi plača kazen ob neizpolnjevanju pogoja PCT?

  radio.ognjisce.si Wednesday, 15 September 2021 18:58:35

  Od danes morajo tudi za verske obrede vsi verniki starejši od 12 let izpolnjevati pogoj PCT. Za verouk zadošča samotestiranje. Za otroke nad 12 let velja samotestiranje (kakor za šolo) tudi za udeležbo pri bogoslužju, je pojasnil tiskovni predstavnik slovenske škofovske konference, dr. Tadej Jakopič.

 • Morje, pršut, teran, oljke, češnje in tudi odprto okno v svet - Slovenija jih ne bi imela brez Primorcev

  radio.ognjisce.si Wednesday, 15 September 2021 16:54:56

  Primorska je bila po koncu prve svetovne vojne priključena Italiji, ki v preteklosti ni skrivala apetitov po tem ozemlju, kjer živijo Slovenci. Velik del Primorske je bil k matični domovini vrnjen šele po drugi svetovni vojni, kar je omogočila pariška mirovna pogodba, ki je začela veljati 15. septembra 1947. Tega se danes spominjamo z državnim praznikom.

 • Papež sklenil obisk na Slovaškem: Če se Cerkev ustavi, zboli

  radio.ognjisce.si Wednesday, 15 September 2021 16:49:11

  Papež je z dopoldanskim obiskom Marijinega romarskega svetišča sedmih žalosti v Šaštínu sklenil svoje tridnevno potovanje po Slovaški. S svetim očetom je somaševal tudi ljubljanski nadškof Stanislav Zore.

 • Spominjamo se, 15. september - Vrnitev Primorske k matični domovini

  radio.ognjisce.si Wednesday, 15 September 2021 15:11:41

  Na današnji dan 1737 se je v Dolnji Slavéči rodil narodni buditelj, pisatelj in duhovnik Mikloš Küzmič. Priredil in prevedel je vrsto knjig za cerkvene potrebe.

 • Izpoved vere novega novomeškega škofa Andreja Sajeta

  radio.ognjisce.si Wednesday, 15 September 2021 11:56:26

  Novoimenovani novomeški škof dr. Andrej Saje je v skladu s cerkvenim pravom v navzočnosti vernikov, duhovnikov in apostolskega nuncija Jean-Marie Speicha izpovedal vero ter obljubil zvestobo papežu in Cerkvi. Molitveno bogoslužje slovesnih večernic z izpovedjo vere je vodil apostolski administrator, škof Andrej Glavan.

 • V Sloveniji vse več bolnikov z dolgotrajnim covidom

  radio.ognjisce.si Wednesday, 15 September 2021 11:38:54

  Število prebolevnikov po covidu-19, ki se soočajo s številnimi posledicami te bolezni, je vse več. Pri tem je fizioterapija pomemben del rehabilitacije in uspešnejšega okrevanja. Na to so opozorili ob nedavnem Svetovnem dnevu fizioterapije, ki je letos potekal pod naslovom »Rehabilitacija in dolgotrajni covid«. V Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu – Soča je bilo mogoče slišati, da je dolgotrajni covid večsistemska bolezen. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije naj bi imelo zdravstvene težave en mesec po prebolelem covidu še 25 odstotkov oseb, po podatkih Svetovne zveze za fizioterapijo pa deset odstotkov še po dvanajstih tednih ali dlje.

 • Pričevalec, ki nosi križ v srcu in ne samo okrog vratu, nikogar ne vidi kot sovražnika

  radio.ognjisce.si Tuesday, 14 September 2021 19:09:14

  Papež Frančišek se tretji dan obiska na Slovaškem mudi na vzhodu države. V Prešovu je dopoldne daroval mašo po bizantinskem obredu. V Košicah pa bo popoldne obiskal romsko naselje, ki velja za največje v Evropi. Sledilo bo še srečanje z mladimi.

 • Porod in fizioterapija

  radio.ognjisce.si Tuesday, 14 September 2021 19:05:42

  Porod in poporodno obdobje sta za žensko telo precejšen napor. O tem smo govorili v Svetovalnici z Anno Bogacz Udovč. Zase pravi, da je mama fizioterapevtka in fizioterapevtka mam. Nudi individualno obravnavo žensk v vseh življenjskih obdobjih ter obravnavo različnih disfunkcij medeničnega dna. Svetovalnico je vodila Tanja Dominko.

 • Kdo mora v cerkvah preverjati pogoj PCT?

  radio.ognjisce.si Tuesday, 14 September 2021 18:49:43

  Od 15. septembra naprej morajo vsi verniki, ki bodo prišli k sveti maši, izpolnjevati PCT pogoj - to pomeni, da morajo imeti dokazilo o prebolelosti, cepljenju oz. testiranju. Prav tako iz vladnega odloka izhaja, da morajo duhovniki oz. od njih pooblaščene osebe ob vhodu v cerkev preverjati dokazila o upoštevanju PCT pogojev. Za izvajanje verouka oz. kateheze veljajo isti pogoji kot veljajo za izvajanje osnovne šole. To pomeni, da morajo imeti otroci starejši od 12. leta dokazilo o samotestiranju, nam je sporočil tiskovni predstavnik Slovenske škofovske konference, dr. Tadej Jakopič.

 • PCT ključ do uspeha, cepivo pa rešitev!

  radio.ognjisce.si Tuesday, 14 September 2021 16:49:27

  Poletje je v teh dneh nekoliko podaljšalo svoj rok trajanja in to se je ob koncih tedna poznalo tudi v naravi. Številni so zavili na morje, ob jezera, veliko se jih je odpravilo tudi v hribe. K slednjim sem se pridružil tudi sam. Zaradi hoje po robu in plezanja me je morala nenehno spremljati previdnost, ki je, kot pravijo, mati modrosti. Srečevanje ljudi, ki smo pred seboj imeli cilj na vrhu gore, mi je vlivalo optimizem, še bolj pa pozdrav »srečno«. Ta mi je dal dodatnega elana in moči, da sem po prvem vzponu komaj čakal drugega in vrh, ki se je bleščal v soncu ter ponujal pogled na slovenske vršace. Ti so ponos naroda, kljubujejo vetru in soncu, dežju in snegu, ne oziraje se na barvo politike, narod povezujejo in združujejo tam gor, višje! Tišina, mir, majhna sapica vetra so me prestavili v svet brez sovraštva, polnega miru in blagostanja...

 • Od srede brez pogoja PCT le v živilsko trgovino ali lekarno

  radio.ognjisce.si Tuesday, 14 September 2021 16:20:30

  V sredo stopajo v veljavo obsežne spremembe odlokov za omejevanje širjenja epidemije covida-19, ki uvajajo pogoj PCT v veliko večino javnega življenja v državi. Pogoja PCT ne bo treba izpolnjevati le mlajšim od 12 let oz. ob obisku trgovine z živili ali lekarne. Izjema bo še obisk zdravnika zaradi nujnega zdravstvenega stanja.

 • V naslednjih štirih letih 2,1 milijona za Porabje

  radio.ognjisce.si Tuesday, 14 September 2021 12:55:24

  Uspešno gospodarstvo je pogoj za dobre življenjske pogoje. To velja tudi in še posebej za zamejstvo in da bi pomagala manjšini na Madžarskem, bo Republika Slovenija od letos do leta 2024 skupno namenila 2,1 milijona evrov. Program sta včeraj v Ljubljani podpisala minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch.

 • Naravna ali umetna inteligenca?

  radio.ognjisce.si Tuesday, 14 September 2021 12:00:02

  Umetna inteligenca je preprosto povedano sklop tehnologij, ki jih v veliki meri že uporabljamo v vsakdanjem življenju. Gre za reševanje zahtevnejših operacij, ki potrebujejo obdelavo številnih podatkov. To je lahko prstni odtis ali obraz, ki ga prepozna naš pametni telefon pa do okoljskih problemov. Umetna inteligenca pomaga učinkovito upravljati podjetja ali nam pomaga hitro poiskati želeno informacijo na spletu. Umetna inteligenca oziroma robotika nam je recimo lahko v neizmerno pomoč pri zdravljenju, rehabilitaciji, olajšanju delovnih in življenjskih naporov, kar se morda najbolje vidi v aplikativnih znanostih, medicini, inženiringu in podobnih področjih.

 • "V zrelem obdobju življenja je pregled krvi smiseln enkrat letno."

  radio.ognjisce.si Monday, 13 September 2021 19:22:21

  V septembru, ki je mesec krvnih bolezni, smo govorili z internistko, hematologinjo in prof. dr. Ireno Preložnik Zupan. Poudarila je pomembnost pravočasne prepoznave krvnih bolezni. Pogovor je vodila Nataša Ličen.

 • Papež na Slovaškem: Težko je sanjati Evropo brez ideologij, če so kristjani še vedno razdeljeni

  radio.ognjisce.si Monday, 13 September 2021 16:57:51

  Papež Frančišek je včeraj popoldne začel tridnevni obisk Slovaške. Osrednje sporočilo njegovih prvih nagovorov je bilo povabilo slovaškemu narodu k dialogu in gradnji miru.

 • Papež obiskal Budimpešto

  radio.ognjisce.si Sunday, 12 September 2021 22:42:31

  V Budimpešti se je s slovesnimi evharističnim bogoslužjem sklenil 52. mednarodni evharistični kongres. Ob prisotnosti 75 tisoč vernikov, duhovnikov in zastopnikov škofovskih konferenc z vsega sveta ga je vodil papež Frančišek. Na letališče madžarske prestolnice je prispel pred osmo uro. Pred obhajanjem slovesnega bogoslužja sta papeža v zasebno avdienco sprejela madžarski predsednik János Áder in predsednik tamkajšnje vlade Viktor Orbán. V Muzeju likovne umetnosti se je srečal tudi s škofi in nato s predstavniki ekumenskega sveta cerkva ter nekaterih judovskih skupnosti na Madžarskem. To srečanje se je odvijalo v resnično bratskem vzdušju, pripravljenosti za sodelovanje in v iskanju vsega, kar jih povezuje. Sledila je slovesnost s sveto mašo na glavnem trgu v Budimpešti. V uvodnem pozdravu je madžarski primas Péter Erdő govoril o poslanstvu kristjanov biti graditelji mostov med ljudmi.

 • Kaj bo papež sporočil Slovaški?

  radio.ognjisce.si Sunday, 12 September 2021 19:04:02

  Papež se je po maši v Budimpešti odpravil v Bratislavo. Do srede ima na Slovaškem napovedanih kar 18 različnih srečanj. Poleg že običajnih pogovorov v predstavniki oblasti, škofi in posvečenimi, ima na programu tudi srečanje z romsko skupnostjo, festival mladih, obisk Marijinega svetišča in vodenje vzhodne liturgije.

 • Spominjamo se, 12. september - Obletnica oglejske sinode

  radio.ognjisce.si Sunday, 12 September 2021 12:27:01

  12. septembra leta 1798 se je v Spodnjih Kosézah pri Morávčah rodil pesnik Jóvan Vesél Koséski. Leta 1818 je objavil sonet Potažba, to je prvi slovenski sonet.

 • Teroristi pred 20 leti napadli ZDA

  radio.ognjisce.si Saturday, 11 September 2021 12:31:45

  11. septembra 2001 je 19 teroristov v ZDA v jutranjih urah ugrabilo štiri potniška letala. Dve sta treščili v dvojčka Svetovnega trgovinskega centra v New Yorku, eno v Pentagon, četrto, ki je bilo namenjeno na kongresno palačo v Washingtonu, pa se je po uporu potnikov zrušilo na polje v Pensilvaniji. Skupaj je umrlo 2977 ljudi, med njimi več kot tristo gasilcev in reševalcev. Obletnica sovpada s koncem najdaljše vojne v zgodovini ZDA, ki so jo te bojevale proti talibanom. Ti so v Afganistanu spet na oblasti in svet ima več vprašanj kot odgovorov.

 • Novodobni srednji vek

  radio.ognjisce.si Friday, 10 September 2021 18:35:02

  Kdo se ne spomni, kako smo ob začetku epidemije držali pesti, navijali in tudi molili, da bi znanost čim hitreje odkrila cepivo in zdravilo, da se ta huda nadloga zajezi, ublaži in končno iztrebi. V Sloveniji s poldemokracijo, ki nas z eno nogo drži v lažeh in manipulacijah prejšnjega režima, smo vajeni vsega mogočega.

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Top 10: USA Top 10: USA

radio.ognjisce.si
Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
类型: Various
Video Streaming
 • Play   Lagu Indonesia Terbaik - Terpopuler - Terhits Sepanjang Masa #MusicStream #LiveMusic #DirumahAja
 • Play   Best Radio 1 • Live Radio Pop Music 2020' Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   Fenomen Pop Live Radio • Pop Music 2020 - Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   lofi hip hop radio - beats to relax/study to
 • Play   Dance Music Live Radio • Best English Songs 2020 - Top Hits 2020 New Pop Songs Remix
 • Play   Tropical House Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Happy Music
 • Play   The Good Life Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Gym, Happy Music
 • Play   New Popular Songs 2020 - Top 40 Songs This Week - Best Hits Music Playlist 2020
 • Play   Deep Legacy. Radio • 24/7 Music Live Stream | Deep & Tropical House, Chill Out, Dance Music, EDM
 • Play   Sunday Coffee: Relaxing Jazz Radio - Smooth JAZZ & Soft Bossa Nova for Calm, Work, Study at Home