Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Рейтинг: 0 (7)
0

Язык:
8
http://radio.ognjisce.si
Битрейт: 128
Формат звука: AAC
Онлайн синтезатор:
Winamp

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Жанр: Христианская музыка
Radio Ognjišče. Prisluhnite nam! Obveščamo, izobražujemo, evangeliziramo in razvedrimo ter zabavamo.Veseli bomo tudi vašega obiska v eni izmed naših knjigarn: KOPER Trg Brolo 11 LJUBLJANA Poljanska 4 (Teološka fakulteta) KRANJ Koroška cesta 19
http://radio.ognjisce.si
 Сейчас в эфире:
 
Что недавно играло на радио:
Eva Boto - Kaj Je To
Metod Pal
Dj
Shakespears Sister - Hello Turn Your Radio On
Diana Krall - Narrow Daylight
Monika Avsenik,grega Avsenik In Ans.sa
Andra
Nina Pu
One Direction - Little Things
Celine Dion & A Bocceli - The Prayer
Tomo Jurak - Zvezde Vedo
Dj
Alja Kru
Dj
Modrijani - Ljubiva
Katrinas - V Ritmu Sanj
Ne
Primo
Emanuel - Jezus K Tebi Hitim
Janez Kova
Комментарии:
 • Ваше имя:
  captchaСписок радиостанций
Ваш радиоплейлист пуст (Регистрация)
YouTube
Категории новостей RSS-лент Мой список RSS-лент Сменить язык сайта и RSS-лент Русский RSS: Скорость чтения 0
RSS: Новости
 • Natasha Tax: Mlade vabimo k ustvarjanju nečesa večjega.

  radio.ognjisce.si Saturday, 4 December 2021 01:30:02

  Natasha Tax je programska direktorica misijonske organizacije FOCUS za Evropo. Novembra je predavala na nacionalni konferenci mladinske pastorale v Sloveniji. Ob obisku smo jo povabili tudi na Radio Ognjišče, kjer je v pogovoru z novinarko Petro Stopar govorila o študentih misijonarjih in o vtisih po konferenci.

 • Trije velikani in trije totalitarizmi

  radio.ognjisce.si Friday, 3 December 2021 18:30:02

  Ta teden smo se spominjali rojstnega dne pesnika Franceta Balantiča. Enega od treh velikanov, ki so se rodili pred sto leti. Ob njem sta tu še filozof Milan Komar in pisatelj Zorko Simčič. Vsi skupaj in vsak na svoj način utrjujejo slovenski kulturni in duhovni fundament.

 • Ni še prepozno za Miklavževe piškote

  radio.ognjisce.si Friday, 3 December 2021 17:32:18

  Najbolj običajni so iz krhkega ali linškega testa, strojni keksi, na testomat, medenjaki ... Sestra Nikolina nam je zaupala nekaj receptov.

 • Kajetan Gantar in Mirko Cuderman prejemnika Prešernove nagrade

  radio.ognjisce.si Friday, 3 December 2021 16:52:30

  Prešernovi nagradi za življenjsko delo prejmeta klasični filolog in prevajalec Kajetan Gantar ter muzikolog in dirigent Mirko Cuderman. Upravni odbor Prešernovega sklada je prvemu pripisal neprecenljiv prispevek k slovenskemu poznavanju antične književnosti in filozofije. Drugi je temeljno zaznamoval slovensko zborovsko glasbo zadnjih desetletij.

 • Papež na Cipru: Za prihodnost, ki bo vredna človeka, moramo delati skupaj

  radio.ognjisce.si Friday, 3 December 2021 14:39:35

  Ciper je biser v osrčju Sredozemlja, je na srečanju s politiki in diplomati prvi dan svojega obiska na tem otoku dejal papež Frančišek. Prav zato ima Ciper vlogo pri gradnji miru in dialoga, k čemur veliko prispevata tudi Katoliška in pravoslavna Cerkev.

 • Covid: Neodgovorjena vprašanja 2. del

  radio.ognjisce.si Friday, 3 December 2021 11:12:59

  Že dve Svetovalnici smo oblikovali z vašim sodelovanjem in hvala za res dober odziv. Povabili smo vas, da nas pokličete in zastavite vprašanje v povezavi z epidemijo, cepljenjem …, mi pa smo odgovore poiskali pri najbolj kompetentnih strokovnjakih. Sodelovali so: vodja svetovalne skupine za Covid dr. Mateja Logar, specialistka medicinske mikrobiologije dr. Tatjana Avšič Županc in biokemik dr. Roman Jerala. Drugo oddajo z vašimi vprašanji je zaključil tudi vodja sektorja za upravljanje izvajalskih organizacij Klemen Jerinc. Oddajo je vodil Blaž Lesnik.

 • Darja Korez Korenčan: Bila sem popolnoma zdrava, a kljub temu me je zadel virus.

  radio.ognjisce.si Thursday, 2 December 2021 22:00:02

  Izkušnje moramo deliti, osveščati druge ljudi in nekaj tistega, kar smo se skozi trpljenje, zdravljenje in okrevanje naučili, deliti z ostalimi, sicer smo sebični. Tako je v pogovoru dejala Darja, ki jo večina pozna po televizijskih oddajah o glasbi, umetnosti in kulturi. Manj pa morda širša javnost pozna njene knjige, napisala je več pravljic, strokovnih del in romanov. Za svoje delo je prejela več nagrad.

 • V ospredju papeževega obiska Cipra in Grčije migranti in ekumenizem.

  radio.ognjisce.si Thursday, 2 December 2021 18:19:03

  Papež Frančišek je začel 35. mednarodno potovanje. Pred eno uro je prispel na Ciper, v soboto bo pot nadaljeval v Grčiji. V obeh državah bodo v ospredju ekumenizem in migracije. Medtem ko je papež leta 2016 z grškega Lezbosa na letalo vzel nekaj migrantov iz Sirije, naj bi tokrat pogovori potekali s ciprsko vlado. Preučujejo možnost o preselitvi 50 migrantov, za katere naj bi v Vatikanu oziroma Italiji poskrbela Skupnost sv. Egidija.

 • FOTO: Mladi obujajo zornice; sveče, koralno petje in nagovori v trdi temi za doživet advent

  radio.ognjisce.si Thursday, 2 December 2021 17:15:26

  Ena od slovenskih tradicij obhajanja adventnega časa so tudi zornice. Gre za svete maše, ki so včasih zgodaj zjutraj potekale predvsem na podeželju. Obhajajo se v temi, še pred zoro, ponekod za razsvetljavo uporabljajo samo sveče.

 • Slovenski škofje o dr. Šturmu: Neprestano se je zavzemal za prepoznanje dobrega

  radio.ognjisce.si Thursday, 2 December 2021 15:37:19

  Kot poroča spletni medij N1 je v 84. letu umrl Lovro Šturm. Bil je nekdanji ustavni sodnik, minister za šolstvo in minister za pravosodje, pa tudi predsednik Zbora za republiko. Kot sogovornik je večkrat sodeloval tudi z Radiem Ognjišče.

 • Referendum o NEK 2 skorajda neizogiben

  radio.ognjisce.si Thursday, 2 December 2021 15:36:33

  S katerimi viri energije bomo zmogli v pravem času uresničiti podnebne zaveze in zmanjšati izpuste ogljikovega dioksida, s tem pa zadostiti čedalje večjim potrebam po elektriki? Nekateri zagovarjajo kombinacijo vseh nizko-ogljičnih virov, tako obnovljivih kot tudi jedrske energije. Vprašanje o slednji terja odgovore tudi v Sloveniji, med drugim visi v zraku prihodnost Nuklearne elektrarne Krško in njenega drugega bloka. O različnih scenarijih smo v oddaji Pogovor o govorili z dr. Luko Snojem z Instituta Jožef Stefan in dr. Tomislavom Tkalcem iz Focusa.

 • Janša kmetom obljubil sredstva za podporo razvojnim investicijam

  radio.ognjisce.si Thursday, 2 December 2021 01:27:39

  »Pogovor s predsednikom vlade in skupen nastop nevladnih organizacij sta bila uspešna: vlada bo namenila več denarja za kmetijstvo,« so na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije zgodaj zvečer zapisali v sporočilu za javnost.

 • Škof Štumpf: Še en poskus diskreditacije Katoliške cerkve

  radio.ognjisce.si Wednesday, 1 December 2021 17:15:26

  Te dni je Svet24 objavil članek z naslovom “Škof Štumpf zaradi necepljenja pritiska na turniške sestre, bo tudi na duhovnike?” avtorja Romana Tomaca. Na članek se je odzval murskosoboški škof dr. Peter Štumpf.

 • Nič več "božični prazniki", ampak "prazničen čas". Gre za odpravo diskriminacije ali mehki totalitarizem?

  radio.ognjisce.si Wednesday, 1 December 2021 15:57:06

  Evropska komisija je izdala priporočila, ki naj bi v komunikaciji prispevala k večji vključenosti vseh ljudi. V njih najdemo konkretna navodila, katerih izrazov naj v javnem govoru ne bi uporabljali in s katerimi naj bi jih zamenjali, da bi preprečili diskriminacijo različnih skupin ljudi. Na videz pozitiven dokument, pa je izzval številne odzive, tudi s strani Vatikana.

 • Adventne spodbude Martina Goloba, tudi s pomočjo mame, ki okopava na njivi in »navihanega roparja«

  radio.ognjisce.si Wednesday, 1 December 2021 15:29:12

  Skupaj z duhovnikom Martinom Golobom smo v sobotni oddaji Za življenje naredili načrt, kako preživeti advent, da se bo v naših srcih rodil Jezus. Simbolično smo prižgali vse štiri svečke in ob njih razmišljali o naši preteklosti, sedanjosti, prihodnosti in edinosti, kako življenje ravno prav bogatiti z novostmi in kaj mu odvzeti. Latinska beseda »adventus« pomeni »prihod«. V krščanskem jeziku se to nanaša na prihod Jezusa Kristusa, na nič drugega. Letos prihaja v zemeljski kaos, ena velika »štala« je res pripravljena Zanj, je uvodoma začela oddajo Mateja Feltrin Novljan.

 • 40 let strašne letalske nesreče na Korziki

  radio.ognjisce.si Wednesday, 1 December 2021 13:28:04

  Na današnji dan 1981 je na Korziki strmoglavilo letalo DC 9 slovenske Inex-Adrie. Do nesreče je prišlo tik pred pristankom na letališču Ajaccio, ko je letalo treščilo v hrib San Piétro.

 • Alkohol: Prepogosto se sliši: »Ta ga pa dobro nese!«

  radio.ognjisce.si Tuesday, 30 November 2021 19:58:43

  V Svetovalnici smo tokrat govorili o alkoholu, ki je v teh časih, pa tudi sicer v Sloveniji, vedno aktualna tema. Kako se spopasti z odvisnostjo, kako se naučiti reči ne? Naš gost je bil Rok Zaletel iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Pogovor (tokrat na daljavo) je vodila Tanja Dominko.

 • Slovenski gozdovi, quo vadis?

  radio.ognjisce.si Tuesday, 30 November 2021 18:50:02

  Prejšnji teden se je odvijal t.i. Evropski teden gozdov, ki sta ga že 13-tič pripravila Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo in Gospodarska komisija Združenih narodov za Evropo. Pri nas ni bilo zaznati kakšnega posebnega s tem povezanega dogajanja, kar je po svoje razumljivo, saj se v Sloveniji vsako leto maja odvija Teden gozdov.

 • Granda o razmerah na RTV in vlogi Radia Ognjišče: »Še naprej boste morali temeljito delati.«

  radio.ognjisce.si Tuesday, 30 November 2021 13:52:23

  Naš dolgoletni gost dr. Stane Granda je ob 27. rojstnem dnevu Radia Ognjišče komentiral vlogo le-tega v medijskem prostoru. Dotaknil se je tudi delovanja nacionalne televizije in njenega informativnega programa. Kritik ne skriva. Oddajo je vodil direktor Radia Ognjišče msgr. Franci Trstenjak.

 • Imenovan novi vizitator za Medžugorje

  radio.ognjisce.si Monday, 29 November 2021 13:37:06

  Papež Frančišek je za apostolskega vizitatorja v Medžugorju imenoval nadškofa Alda Cavallija. Nasledil bo poljskega nadškofa Henryka Hoserja, ki je zaradi posledic covida umrl v letošnjem avgustu.

 • Naš gost Vladimir Hrovat

  radio.ognjisce.si Monday, 29 November 2021 00:38:04

  Naš gost je bil glasbenik violinist, ustni harmonikar in skladatelj Vladimir Hrovat (aktualni 75 letnik, rojen 20. januarja 1947 v Zagrebu). Rodil se je v Zagrebu v družini slovensko-hrvaškega rodu. Ko je bil star sedem let, se je njegova družina preselila v Izolo, zatem na Reko in nato v Ljubljano. Že dedek je bil orglavec, oče trompetist, akordeonist in uspešen glasbeni pedagog. Vladimir se z glasbo ukvarja že od petega leta starosti ... V oddaji je z nami delil nekaj spominov na mladost, srečanja z glasbo, na svoje prve začetke ...

 • Ohranjajmo čuječe srce, nas v začetku adventa vabi papež Frančišek

  radio.ognjisce.si Sunday, 28 November 2021 20:15:53

  Vstopili smo v advent, ki je čas pričakovanja in upanja ter je poln bogate vsebine. V Katoliški cerkvi smo z njim začeli novo bogoslužno leto in neposredno pripravo na božič. Ob obelisku na Trgu svetega Petra v Vatikanu stoji velika smreka, ki že ustvarja praznično vzdušje. Opoldne se je tam zbrala množica romarjev. Papež Frančišek je njim in vsem ostalim ljudem dobre volje v nagovoru približal evangeljski odlomek prve adventne nedelje, ki govori o Gospodovem prihodu ob koncu časov.

 • VIDEO: Škof Saje: Mediji kot orodje resnice, graditve odnosov in širjenja evangelija

  radio.ognjisce.si Sunday, 28 November 2021 16:46:59

  »Današnji 28. november in z njim Gospodov dan je za Radio Ognjišče priložnost, da nas v sedanjem trenutku preveva hvaležnost za opravljeno delo, hkrati pa nam odpira pogled v prihodnost, s katero se budi upanje in zaupanje v moč in delovanje Vsemogočnega, ki je zvest svojim obljubam,« je ob začetku zahvalne svete maše v baziliki na Brezjah naglasil direktor Radia Ognjišče, msgr. Franci Trstenjak.

 • VIDEO V ŽIVO: V zahvali in s prošnjo pri Mariji Pomagaj

  radio.ognjisce.si Sunday, 28 November 2021 09:05:28

  28. november je dan Radia Ognjišče. Tega dne v letu 1994 smo začeli z rednim 24-urnim programom. Radijski rojstni dan je vsako leto dan hvaležnosti za minulo leto, za vse dobro in lepo, kar smo ustvarili v programu in tudi za vse dogodke, ki smo jih pripravili ob rednem radijskem delu.

 • Video: Z Martinom Golobom načrtujemo advent

  radio.ognjisce.si Saturday, 27 November 2021 14:03:28

  V Lukovem evangeliju bomo jutri, na prvo adventno nedeljo, prebrali: »Varujte se, da vam sŕca ne bodo obtežena z razuzdanostjo, pijanostjo in življenjskimi skrbmi in da vas tisti dan ne ujame iznenada kakor zanka. Prišèl bo namreč nad obličje vse zemlje. Zato čujte in vsak čas molíte, da bi zmogli ubežati vsemu temu, kar se bo zgodilo, in stopiti pred Sina človekovega.«

 • NSi med prvimi predstavila volilni program in kandidati za poslance

  radio.ognjisce.si Saturday, 27 November 2021 13:30:02

  NSi je na sobotnem kongresu z večino sprejela osnutek volilnega programa. V njem nizajo ukrepe, s katerimi bi po njihovi oceni okrepili slovensko gospodarstvo ter zagotovili dostopno javno zdravstvo in enakomeren razvoj Slovenije.

 • »Verjeli bomo v človeka, tudi ko on ne bo verjel vase«

  radio.ognjisce.si Saturday, 27 November 2021 12:20:02

  Na Teološki fakulteti v Ljubljani že 20 let deluje izpopolnjeni program Zakonske in družinske terapije. Z geslom: Slišimo te! so okroglo obletnico obeležili na četrtkovi novinarski konferenci.

 • Politične stranke v Sloveniji se pospešeno pripravljajo na prihodnje volitve

  radio.ognjisce.si Friday, 26 November 2021 22:24:48

  Politične stranke se vse bolj pospešeno pripravljajo na volitve. To kaže tudi intenziteta predstavitev programov in kandidatov. Medtem, ko slednje SDS po regijah predstavlja že nekaj časa, bosta to v soboto storili še dve politični stranki.

 • Cerkev nima kaj govoriti!

  radio.ognjisce.si Friday, 26 November 2021 18:30:01

  Čeprav se je pohod za življenje odvil v vaši prestolnici že pred časom, se bom v tokratnem komentarju dotaknil še ene teme povezane z njim. Najbrž se bo marsikdo vprašal, zakaj govoriti o tako oddaljenem dogodku.

 • Nadškof Zore: Pustimo zarote, nezaupanje in ločevanje je hudičevo delo

  radio.ognjisce.si Friday, 26 November 2021 18:25:55

  »Čas je, da začnemo slišati – zdravnike in medicinske sestre, ki omagujejo; bolnike, ki jim zmanjkuje zraka; spodbude in prošnje strokovnjakov, ki vidijo rešitve.« S temi besedami k udeležbi pri molitveni pobudi Radia Ognjišče, ki so jo podprli tudi škofje, vabi predsednik škofovske konference nadškof Stanislav Zore. Radio Ognjišče pred praznikom Brezmadežne vabi k molitveni devetdnevnici. Od 29. novembra do 7. decembra bomo ob 5. uri v živo molili rožni venec s prošnjo za zdravje. Na sam praznik 8. decembra pa bo ob 19. uri v cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani sveta maša za zdravje in konec epidemije.

Топ 10: Россия Топ 10: Россия

radio.ognjisce.si
Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Жанр: Разное
Видео трансляции
 • Play   Lagu Indonesia Terbaik - Terpopuler - Terhits Sepanjang Masa #MusicStream #LiveMusic #DirumahAja
 • Play   Best Radio 1 • Live Radio Pop Music 2020' Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   Fenomen Pop Live Radio • Pop Music 2020 - Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   lofi hip hop radio - beats to relax/study to
 • Play   Dance Music Live Radio • Best English Songs 2020 - Top Hits 2020 New Pop Songs Remix
 • Play   Tropical House Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Happy Music
 • Play   The Good Life Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Gym, Happy Music
 • Play   New Popular Songs 2020 - Top 40 Songs This Week - Best Hits Music Playlist 2020
 • Play   Deep Legacy. Radio • 24/7 Music Live Stream | Deep & Tropical House, Chill Out, Dance Music, EDM
 • Play   Sunday Coffee: Relaxing Jazz Radio - Smooth JAZZ & Soft Bossa Nova for Calm, Work, Study at Home