Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia - Слушать онлайн радио

Рейтинг: 0 (7)
Play
Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Язык:
Admin
http://radio.ognjisce.si volume
Битрейт: 128  128
Формат звука: AAC
Онлайн синтезатор:
Прямая ссылка для прослушивания в плеере

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia - Слушать онлайн радио

Жанр: Христианская музыка
Radio Ognjišče. Prisluhnite nam! Obveščamo, izobražujemo, evangeliziramo in razvedrimo ter zabavamo.Veseli bomo tudi vašega obiska v eni izmed naših knjigarn: KOPER Trg Brolo 11 LJUBLJANA Poljanska 4 (Teološka fakulteta) KRANJ Koroška cesta 19 
http://radio.ognjisce.si
 Сейчас в эфире:
 
Что недавно играло на радио (Архив):
51мин. назад
Amadeus & Oto Pestner - Farewell America - Voc.
2ч. 5мин. назад
G.campbell & B.gentry - All I Have To Do Is Dream
3ч. 15мин. назад
Romana Krajn
4ч. 27мин. назад
Karitas Band -
5ч. 38мин. назад
Bishop T.d.jakes Feat.d'atra Hicks & Rodney Boyden - The Storm Is Over Now
6ч. 50мин. назад
Trisha Yearwood - Walk Away Joe
13ч. 41мин. назад
Dj
14ч. 35мин. назад
Ed Sheeran - Candle In The Wind
15ч. 29мин. назад
Jan Plestenjak - Moja Ljubica
16ч. 24мин. назад
Lady Antebellum - What I'm Leaving For
17ч. 28мин. назад
Dj
18ч. 26мин. назад
Janko Ropret - Butterfly
19ч. 21мин. назад
Alex Volasko - Pesem O Tebi
20ч. 17мин. назад
Doca Marolt -
21ч. 11мин. назад
Avsenik - Polka Na Voglu
22ч. 6мин. назад
Dj
23ч. 2мин. назад
Alya - Dobro Jutro
1д. 15мин. назад
Andrej Topli
1д. 1ч. 11мин. назад
Otro
1д. 2ч. 8мин. назад
Jon Mark - A Hundred Shades Of Green
свернуть список
Комментарии:
 • Ваше имя:
  captchaСписок радиостанций
Ваш радиоплейлист пуст (Регистрация)
свернуть список
YouTube
Категории новостей RSS-лент Мой список RSS-лент Сменить язык сайта и RSS-лент Русский свернуть список RSS: Скорость чтения 0
RSS: Новости
 • Verski tisk za zdravo pamet

  radio.ognjisce.si | Sat, 18 Jan 2020 10:54:38 +0100

  Nasprotniki krščanstva Katoliško cerkev slikajo v zločinskih barvah, od križarskih vojn do kurjenja čarovnic. V najboljšem primeru pa je bistvo te ustanove to, da pokvarjeni voditelji za nos vlečejo polprištevne ovce, ki jim za nameček še zlorabljajo otroke. Celo strpni ljudje imajo večkrat težavo, da vidijo v dvojcu vera : razum komplementarnost.

 • Bodo cene prašičjega mesa še naprej drvele v nebo?

  radio.ognjisce.si | Sat, 18 Jan 2020 10:15:55 +0100

  Vsak Slovenec na leto poje skoraj 38 kilogramov prašičjega mesa, stopnja samooskrbe pa je nizka. Letna poraba s skoraj 80 tisoč tonami občutno presega domačo prirejo, ki je pri 30 tisoč tonah. Vse to pa je poleg prašičje kuge prispevalo k zelo veliki rasi cen prašičjega mesa.

 • Zbiranje podpisov v podporo papežu Frančišku končano

  radio.ognjisce.si | Fri, 17 Jan 2020 13:13:54 +0100

  Društvo Operando je končalo akcijo zbiranja podpisov v podporo papežu Frančišku. Prek spleta in po župnijah se je pod pismo podpore podpisalo več kot 2200 ljudi. Društvo bo darilno knjigo papežu predalo med eno od splošnih avdienc.

 • S sestro Nikolino in vami o sladici iz svinjske masti

  radio.ognjisce.si | Fri, 17 Jan 2020 12:07:53 +0100

  Čeprav smo svinjsko mast v slovenski kuhinji uporabljali stoletja, smo jo pred desetletjem kar naenkrat zavrgli. Razširilo se je prepričanje, da slabo vpliva na naše zdravje. Novejše raziskave so to zavgle in nekateri strokovnjaki zdaj pravijo, da je v marsičem podobna olivnemu olju zaradi ugodnega vpliva na holesterol in zaščite našega srca in ožilja. Zato se ne gre čuditi, da znova iščemo stare recepte za jedi iz svinjske masti.

 • Katera bo prava?

  radio.ognjisce.si | Fri, 17 Jan 2020 10:08:08 +0100

  Obleka namreč. Ko je pred nami posebna priložnost, ko želimo biti drugačni kot smo vsak dan, ko želimo zasijati v najlepši podobi, velikokrat ne vemo, kako in kaj. Vrtimo se v nekih ustaljenih vzorcih, bojimo se drznosti.

 • Devet evrov mesečne plače in večdnevno čakanje na bencin

  radio.ognjisce.si | Thu, 16 Jan 2020 17:52:40 +0100

  Si predstavljate, da ste predavatelj kemije na fakulteti in prejemate devet evrov mesečne plače? Ste pripravljeni tudi po več dni čakati v vrsti na bencinski črpalki, da lahko napolnite rezervoar svojega vozila? Ste se kdaj bali sprehoda v večernih urah, ker je obstajala velika verjetnost, da boste oropani? Ste se kdaj vprašali, kako je živeti s pomanjkanjem osnovnih dobrin? Družina Hočevar iz Venezuele upa, da je nevzdržne razmere pustila za seboj. Boljše življenje bo skušala poiskati v Sloveniji. Tu se po repatriaciji počuti varno in zadovoljno, hvaležna je za vso pomoč.

 • Kdo si želi uničenega Iraka in zakaj?

  radio.ognjisce.si | Thu, 16 Jan 2020 13:58:32 +0100

  Odnosi med Združenimi državami Amerike in Iranom so se umirili, kljub temu pa razmere na Bližnjem vzhodu ostajajo negotove. Varnostne razmere se lahko še vedno zelo hitro spremenijo, odvisne pa so zlasti od ravnanja močnejših domačih akterjev in tujih sil v regiji.

 • Škof Štumpf: Če bo moral odstopiti nadškof Stanislav Zore, bom odstopil tudi jaz

  radio.ognjisce.si | Thu, 16 Jan 2020 10:15:22 +0100

  Slovenski škofje so stopili v bran nadškofu Stanislavu Zoretu, ki ga civilna iniciativa Dovolj.je poziva k odstopu. V izjavi so poudarili, da je Cerkev na Slovenskem ravno pod njegovim vodstvom nadaljevala vrsto ukrepov za preprečevanje spolnih zlorab v Cerkvi. Murskosoboški škof Peter Štumpf je zapisal, da bo tudi sam odstopil, če bo moral odstopiti nadškof Zore.

 • Koliko prahu je pa na vašem Svetem pismu?

  radio.ognjisce.si | Thu, 16 Jan 2020 06:02:02 +0100

  V tretjo sezono oddaje Globine smo vstopili s knjigo vseh knjig. Skozi Staro zavezo se vijeta dve poti, pot pravičnega in krivičnega, ki ju zasledimo tudi v psalmih. Biblicist dr. Alan Tedeško nam je približal dvojčka, psalm 50 in 51, v katerih se srečamo z božjo pravičnostjo in usmiljenjem.

 • Prvi Slovenci iz Venezuele se že vključujejo v naše okolje, so utrujeni, a zadovoljni

  radio.ognjisce.si | Wed, 15 Jan 2020 18:04:39 +0100

  Nekateri mediji so že postregli s podatki o številu naših rojakov, ki so zaradi težkih življenjskih razmer zapustili Venezuelo in se zatekli v matično domovino. A na Uradu vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu podrobnosti vseeno ne razkrivajo. Poskrbeti je treba za varnost vseh, ki so že pri nas, kot tudi tistih, ki so še na poti, je jasen tamkajšnji strokovni sodelavec Dejan Valentinčič.

 • Civilna iniciativa Dovolj.je razkrila nove primere spolnih zlorab v Cerkvi

  radio.ognjisce.si | Wed, 15 Jan 2020 14:30:57 +0100

  Civilna iniciativa Dovolj.je po slabem letu delovanja še vedno opozarja na neustrezno reševanje vprašanja spolnih zlorab v Cerkvi. Poleg že znanih imen ovadenih duhovnikov so predstavili primer še enega, za katerega se je oglasilo več žrtev. Do sedaj je iniciativa prejela 32 prijav zoper 22 duhovnikov, škofov in redovnikov.

 • Znani dobitniki Prešernovih nagrad

  radio.ognjisce.si | Wed, 15 Jan 2020 13:30:30 +0100

  Upravni odbor Prešernovega sklada je v prostorih SNG Opera in balet Ljubljana razglasili dobitnike letošnjih Prešernovih nagrad, najvišjih priznanj Republike Slovenije za dosežke na področju umetnosti.

 • Dva papeža: Potreba po natančnejši pravni opredelitvi vloge upokojenega

  radio.ognjisce.si | Wed, 15 Jan 2020 13:10:25 +0100

  Benedikt XVI. je bil seznanjen s tem, da gvinejski kardinal Robert Sarah pripravlja knjigo o celibatu, poslal mu je tudi besedilo na to temo, vendar pa ni odobril soavtorstva knjige. Tako je včeraj sporočil njegov osebni tajnik, nadškof Georg Gänswein. Ta je kardinalu Sarahu naročil, naj posreduje pri založbi ter umakne njegovo ime in fotografijo z naslovnice. S tem se polemike v zvezi s knjigo niso polegle, sprožajo se številna nova vprašanja, tudi o vlogi upokojenega papeža.

 • Pavliha posebej za Radio Ognjišče o anonimki, ki ga je stala mesta sodnika EU

  radio.ognjisce.si | Wed, 15 Jan 2020 12:20:08 +0100

  Potem ko je spomladi propadel poskus imenovanja Mira Preka in Marka Pavlihe za sodnika Splošnega sodišča Evropske unije v Luksemburgu, je zdaj na vrhuncu ponovljeni postopek. Pri predsedniku republike Borutu Pahorju so se začela uradna posvetovanja z vodji poslanskih skupin o možnih kandidatih.

 • Primc: Zato, ker praznujem Božič, nisem "umazana žival"

  radio.ognjisce.si | Wed, 15 Jan 2020 09:46:31 +0100

  Pritisk na premiera Marjana Šarca, da zahteva odstop državnega sekretarja Jerneja Štromajerja, se stopnjuje. Voščilo: »Srečen božič, umazane živali«, ni primerno za tako funkcijo, pa naj je želel zveneti kakorkoli. Da bo s tem žalil čustva vernikov in nevernikov, bi se moral zavedati ne glede na svojo mladost in zaletavost. Peticijo za njegov odstop je podpisalo že pet tisoč ljudi.

 • Dr. Jože Ramovš o pomenu družinske mize

  radio.ognjisce.si | Wed, 15 Jan 2020 09:37:32 +0100

  Vsaka družina ima svoje dni v letu, ko je čas za posebej slovesne obroke. Družina ob takšnih dneh zaživi v sožitju, vsaj za nekaj časa lahko pozabi na morebitne razprtije ali jih potisne v ozadje, v ozračju pa veje prijetno razpoloženje.

 • Človek vse bolj postaja hišna vrsta

  radio.ognjisce.si | Wed, 15 Jan 2020 07:52:41 +0100

  Ste radi srečni? In zdravi? Šinrin-joku ali gozdno kopanje že več desetletij velja za enega od stebrov japonske kulture, njihove umirjenosti in spokojnosti. Med gozdnim kopanjem se povežemo z naravo zadnja leta pa je tudi vse več znanstvenih dokazov, da ima izjemen vpliv na zdravje. V oddaji Sol in luč smo predstavili nekaj odlomkov iz knjige Z gozdom do sreče in zdravja, avtorja Qing Li – ja, ki je izšla pri založbi Učila.

 • Slovenski škofje sprejeli nove ukrepe za zaščito otrok

  radio.ognjisce.si | Tue, 14 Jan 2020 14:40:07 +0100

  Slovenski škofje so na seji Slovenske škofovske konference, ki je bila včeraj, sprejeli dopolnjene Smernice za ravnanje v primeru spolnih zlorab mladoletnih oseb s strani klerikov, članov redovnih skupnosti in drugih cerkvenih delavcev v Cerkvi na Slovenskem. Ustanovili pa so tudi posebnem finančni sklad za kritje stroškov psihoterapevtske pomoči žrtev.

 • Stockholm v Dražgošah

  radio.ognjisce.si | Tue, 14 Jan 2020 14:25:01 +0100

  V današnjem komentarju bi rad povedal nekaj besed o Stockholmskem sindromu. Gre za psihološki fenomen, ko žrtev razvije čustveno navezanost na ugrabitelja. Ime ima po bančnem ropu v Stockholmu na Švedskem leta 1973, v katerem je več bančnih uslužbencev, ki so bili zadržani kot talci, razvilo čustveno navezanost na ugrabitelja in so ju, po tem ko so bili po šestih dneh osvobojeni, celo branili. O tem sindromu smo že vsi slišali, morda smo gledali kakšen film na to temo, kaže pa nam, kako kompleksna je človeška osebnost, saj se žrtev ne obnaša tako, kot bi od nje pričakovali.

 • Najbolj navdihujoča slovenska družinska podjetja v letu 2019

  radio.ognjisce.si | Tue, 14 Jan 2020 13:37:35 +0100

  Že vse od leta 2014 družba Ernst&Young Slovenija v decembru predstavi deset najbolj navdihujočih slovenskih družinskih podjetij. Vodja družinskega podjetništva pri omenjeni družbi Mojca Emeršič je v pogovoru za Radio Ognjišče povedala, da je v zgodbah podjetij, predstavljenih lani ob koncu leta, posebej do izraza prišla velika povezanost lastnikov z zaposlenimi.

 • Peter Merše: Nova koalicija je potencialno možna

  radio.ognjisce.si | Tue, 14 Jan 2020 12:46:35 +0100

  V javnosti so zaokrožile informacije, da se v ozadju pripravlja nova politična koalicija v parlamentu. V nedeljski oddaji Politično na RTV Slovenija je namreč Janez Janša nakazal na možnost spremembe vlade. Da pogovori o novi vladi ves čas potekajo, je povedal tudi predsednik NSi Matej Tonin. Dogajanje je za Radio Ognjišče ocenil komentator na portalu Domovina.je Peter Merše.

 • Benedikt XVI.zanikal soavtorstvo knjige o celibatu

  radio.ognjisce.si | Tue, 14 Jan 2020 11:44:35 +0100

  Mediji so se v zadnjih dneh razpisali o domnevnem nasprotujočem si mnenju med zaslužnim papežem Benediktom XVI. in papežem Frančiškom kar zadeva vprašanje celibata. Benedikt XVI. je namreč skupaj z gvinejskim kardinalom Robertom Sarahom izdal knjigo, v kateri branita dolgoletno tradicijo duhovniškega celibata, obenem pa obsojata medijsko manipulacijo sinode o Amazoniji. Knjiga bo v Franciji izšla jutri. Osebni tajnik zaslužnega papeža msgr. Gänswein pa pravi, da upokojeni papež ni bil obveščen o dejanski obliki in izvedbi knjige o duhovništvu.

 • Janez Juhant: Vesel sem, da je govornik v Dražgošah priznal povojne poboje

  radio.ognjisce.si | Tue, 14 Jan 2020 10:12:35 +0100

  V tokratni oddaji »Spoznanje več, predsodek manj« smo gostili teologa in filozofa dr. Janeza Juhanta, s katerim smo pogledali v leto, ki je pred nami, saj je to leto, ko praznujemo 30. obletnico plebiscita. Spregovorili smo tudi o demokratičnih standardih v današnjem času, o Dražgošah, Rupnikovem procesu in potrebi po redefiniciji zgodovine.

 • Božični nagovor škofa Gregorija Rožmana slovenskim rojakom pred 6o leti

  radio.ognjisce.si | Mon, 13 Jan 2020 19:01:02 +0100

  Tokratna oddaja Prijatelji Radia Ognjišče je prinesla posnetek radijske oddaje, ki je bila ustvarjena pred več kot 60 leti v Clevelandu v Ameriki in je bila celo objavljena na vinilni plošči. To ploščo smo pridobili in tako ste lahko slišali nekaj božičnih pesmi, kakor so jih odpeli naši rojaki pred več desetletji in tudi govor škofa Gregorija Rožmana. Tukaj ga objavljamo.

 • Leta 2000 110 slovenskih misijonarjev, danes 48

  radio.ognjisce.si | Mon, 13 Jan 2020 16:55:02 +0100

  Ob prazniku Gospodovega razglašenja, ki smo ga obhajali 6. januarja, Cerkev razmišlja o svojem misijonskem poslanstvu. Izvaja ga na domačih tleh; ko ga v daljnih deželah, govori o misijonarjenju »ad gentes«.

 • Začelo se je sojenje proti nekdanjemu francoskemu duhovniku

  radio.ognjisce.si | Mon, 13 Jan 2020 13:40:02 +0100

  V Franciji se je začel dolgo pričakovan sodni proces proti nekdanjemu duhovniku in skavtskemu kaplanu iz Liona Bernardu Preynatu, ki je obtožen spolnih zlorab več deset mladoletnih oseb. Zločine je nekdanji duhovnik že priznal, zaradi česar ga je cerkveno sodišče julija lani izključilo iz kleriškega stanu.

 • Pozabili smo na Venezuelo – situacija je še bolj dramatična

  radio.ognjisce.si | Mon, 13 Jan 2020 11:26:40 +0100

  Medtem ko se zdi, da je mednarodna skupnost pozabila na Venezuelo, tamkajšnji škofje opozarjajo, da so razmere v državi vedno bolj dramatične. Ob sklepu plenarnega zasedanja so zapisali, da je ljudstvo nosilec sprememb, ki jih Venezuela potrebuje.

 • Teologija poskuša Boga prevajati v jezik sodobnega človeka

  radio.ognjisce.si | Mon, 13 Jan 2020 09:31:12 +0100

  Kako na izzive časa odgovarja Teološka fakulteta, smo se spraševali v tokratni Svetovalnici. Dr. Tomaž Erzar in dr. Tadej Stegu sta med drugim predstavila program fakultete, ki že dolgo časa v svojem študiju ne prinaša le teologije, ampak tudi številna znanja in poklice, ki so v današnjem času še kako potrebni, saj so v prvi vrsti namenjeni sočloveku.

 • Katoličanov v Sloveniji 73 odstotkov, od tega polovica v mariborski nadškofiji

  radio.ognjisce.si | Mon, 13 Jan 2020 07:06:24 +0100

  Tudi v začetku letošnjega leta je Slovenska škofovska konferenca izdala letno poročilo z najnovejšo statistiko. Čeprav nas po besedah ljubljanskega nadškofa Stanislava Zoreta nekateri podatki tolažijo, da so razmere ponekod urejene in optimistične, pa lahko drugje opazimo pomembne izzive, na katere moramo odgovoriti z dejavno vero.

 • Ali poznamo datum svojega krsta? Papež Frančišek ima za nas domačo nalogo…

  radio.ognjisce.si | Sun, 12 Jan 2020 15:33:22 +0100

  V Katoliški Cerkvi na nedeljo po prazniku Gospodovega razglašenja obhajamo praznik Jezusovega krsta. Obenem liturgično končujemo obdobje božičnega časa. Slovesno je bilo v Vatikanu, papež Frančišek je ob tej priložnosti že tradicionalno daroval sveto mašo v znameniti Sikstinski kapeli ter podelil zakrament svetega krsta v minulem letu rojenim otrokom iz družin zaposlenih v Vatikanu in diplomatov, akreditiranih pri Svetem sedežu. Opoldne je nagovoril množico romarjev, ki se je zbrala na Trgu svetega Petra. Vsem je namenil posebno spodbudo.

свернуть список
Архив проигранных композиций за последнюю неделю

27 28 22 23 24 25 26 HIT
Архив Пнд Втр Срд Чтв Птн Сбт Вск TOP

Янв. Янв. Янв. Янв. Янв. Янв. Янв. 100!
Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia    
TOP 20 П Рейтинг
Dj
158 0
Adi Smolar - Kdo Ima Prav
4 0
Rogers Williams - What A Wonderful World
3 0
Paul Balache - What A Friend We Have
3 0
Vsi Solisti In Zbor - Zarja Upanja
3 0
Brooks & Dunn - You're My Angel
3 0
King Foo - Beautiful World
3 0
Eteri Andjaparidze - Sinfonia Shepherds Music
3 0
Slovenski Komorni Zbor - Veselite Se Narodi
3 0
Ljudski Pevci Z Dolenjskega Dobrega Polja - Trije Modri Trije Kral(Trikraljevska)
3 0
Jan Plestenjak - Moja Ljubica
2 0
Vili Resnik - Na Dan Vseh Svetih
2 0
Niall Horan - Flicker
2 0
Lea Bartha & Alfa In Omega - Ljubezen Nikoli Ne Mine
2 0
Mlpz Rakovnik - Kraljica V Raju Slavljena
2 0
Bratje Kapucini - Hvala Ti O Moj Gospod
2 0
A Cappella - No Not One
2 0
Jason Mraz - Might As Well Dance
2 0
Adi Smolar - Mojbog
2 0
Simona Weiss - Tebe Sanjam
2 0
Топ 10: Россия Топ 10: Россия

radio.ognjisce.si
Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia - Слушать онлайн радио
Жанр: Разное
Видео трансляции
 • Play   Weekend Cafe Jazz - Chill Out Jazz Hiphop & Slow Guitar Jazz Music
 • Play   🔴 (LIVE) Musik Pop Indonesia • Hits 2000an • Terpopuler #LiveMusicStream
 • Play   The Good Life Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Gym, Happy Music
 • Play   lofi hip hop radio - beats to relax/study to
 • Play   Lagu Indonesia Terbaik - Terpopuler - Terhits Sepanjang Masa #MusicStream #LiveMusic #MusicaStudios
 • Play   lofi hip hop radio - beats to study/relax to
 • Play   Best Radio 1 • Live Radio Pop Music 2019' Best English Songs Of All Time & New Popular Songs 2019
 • Play   Best Shuffle Dance Music 2020 ♫ 24/7 Live Stream Video Music ♫ Best Electro House & Bass Boosted Mix
 • Play   Best Remixes Of Popular Songs 2020 : 24/7 Live Stream Music 🔥 Electro House & Party Club Dance Mix
 • Play   Gangsta Rap Radio 24/7 🔴 Underground Rap & Hip Hop Live Music (Rap Party Radio)