Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Рейтинг: 0 (7)
0

Язык:
3
http://radio.ognjisce.si
Битрейт: 128
Формат звука: AAC
Онлайн синтезатор:
Winamp

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Жанр: Христианская музыка
Radio Ognjišče. Prisluhnite nam! Obveščamo, izobražujemo, evangeliziramo in razvedrimo ter zabavamo.Veseli bomo tudi vašega obiska v eni izmed naših knjigarn: KOPER Trg Brolo 11 LJUBLJANA Poljanska 4 (Teološka fakulteta) KRANJ Koroška cesta 19
http://radio.ognjisce.si
 Сейчас в эфире:
 
Что недавно играло на радио:
Eva Boto - Kaj Je To
Metod Pal
Dj
Shakespears Sister - Hello Turn Your Radio On
Diana Krall - Narrow Daylight
Monika Avsenik,grega Avsenik In Ans.sa
Andra
Nina Pu
One Direction - Little Things
Celine Dion & A Bocceli - The Prayer
Tomo Jurak - Zvezde Vedo
Dj
Alja Kru
Dj
Modrijani - Ljubiva
Katrinas - V Ritmu Sanj
Ne
Primo
Emanuel - Jezus K Tebi Hitim
Janez Kova
Комментарии:
 • Ваше имя:
  captchaСписок радиостанций
Ваш радиоплейлист пуст (Регистрация)
YouTube
Категории новостей RSS-лент Мой список RSS-лент Сменить язык сайта и RSS-лент Русский RSS: Скорость чтения 0
RSS: Новости
 • Vzgoja psa v družini naj bo enotna

  radio.ognjisce.si Monday, 25 January 2021 20:57:13

  V Svetovalnici smo govorili o vzgoji psa, ki se začne s prvim dnem, ko je mladič pri hiši, pa kaj ko je tako prisrčen ta kuža, da mu marsikaj dovolimo. Z nami je bil Jure Pribičevič, soustanovitelj podjetja Alfakan, ki se ukvarja z vzgojo psov in vedenjskih motenj: »Psi so do neke mere družinski člani, ki jih želimo vključiti v naše življenje in jih želimo naučiti, da so prijetni spremljevalci, socializirani, da so čimbolj nemoteči za našo okolico, kjer živimo.« Pogovor je vodila Tanja Dominko.

 • Novoletno srečanje v Tinjah tokrat na daljavo

  radio.ognjisce.si Monday, 25 January 2021 20:49:58

  "Človek v času digitalizacije in med drugim izzivi" je naslov letošnjega srečanja v katoliškem domu prosvete Sodalitas, ki bo to soboto. Za spremljanje preko interneta se je treba prijaviti do tega četrtka.

 • video: Friškovec ob začetku Svetopisemskega maratona: Sveto pismo je pot odrešenja

  radio.ognjisce.si Monday, 25 January 2021 17:10:55

  Minuli konec tedna se je začel že 13. Svetopisemski maraton, ki letos v celoti poteka preko spleta. Dogodek nosi naslov »Med vami bom hodil«. Ob začetku je bilo mogoče prisluhniti intervjuju z zaporniškim duhovnikom Robertom Friškovcem. Razmišljal je na temo »V zaporu sem bil in ste prišli k meni«.

 • Naš gost: Jožef Pavlič

  radio.ognjisce.si Monday, 25 January 2021 14:33:12

  V oddaji Naš gost je bil z nami urednik, pesnik in pisatelj Jožef Pavlič, ki je pred kratkim izdal knjigo črtic in ostalih zapisov z naslovom Radostnice. Avtorja sicer že poznamo po pesniških knjigah Vodoravnice in navpičnice, Presečnice v dveh delih, Živim in Nikoli brez upanja. Radostnice so drugačna knjiga. Avtor pravi, da je hotel z njo bralce spodbuditi, da se veselijo življenja. Ob omenjenem delu lahko pomislimo tudi, da gre za nekakšen obračun s samim seboj ob prihajajočem okroglem 70. življenjskem jubileju.

 • V Sloveniji prvi primer angleškega seva koronavirusa. Kaj to pomeni za sproščanje omejitev?

  radio.ognjisce.si Monday, 25 January 2021 00:08:05

  Predsednik vlade Janez Janša je napovedal, da bo ta teden potreben ponovni premislek glede sproščanja ukrepov. Stanje epidemije se ne umirja kot v zadnjem obdobju, v soboto pa je bila v Sloveniji odkrita tudi prva oseba, ki je uradno pozitivna na angleški sev novega koronavirusa, je pojasnil in dodal, da bo potrebna previdnost.

 • Večerna pravljica je prava dota za življenje

  radio.ognjisce.si Sunday, 24 January 2021 22:40:57

  Podcast »Zgodbe za otroke«, v katerem odkrivamo bogato izročilu slovenskih narodnih pravljic, je lepo zaživel. Še vedno pa medse vabimo nove "naročnike", da bo Jure Sešek zgodbe še bolj z veseljem prebiral. Naj zgodbice pomagajo uspavati vaše malčke, radovednim otrokom prinašajo pravljična spoznanja, vsem nam pa utrjujejo zavest, da dobro premaga slabo. Tudi logopedinja Simona Levc, ki smo jo gostili nedavno tega, je močno podčrtala pomen večerne pravljice.

 • Papež Frančišek o pomenu prejemanja Božje besede

  radio.ognjisce.si Sunday, 24 January 2021 20:10:55

  Papež Frančišek je na Nedeljo Božje besede spomnil na pomen vsakdanjega zajemanja iz tega bogastva, hkrati pa nas pozval, da naj nam nikoli ne zmanjka veselja do sejanja evangelija. Sveti oče je opozoril, da nepoznavanje Svetega pisma pomeni nepoznavanje Kristusa. Z vsemi, ki so ga spremljali prek spleta, pa se je združil še v molitvi za 46- letnega nigerijskega brezdomca Edwina, ki je preminil zaradi mraza blizu Trga sv. Petra.

 • Škof Bizjak: Branje Svetega pisma v velikem porastu

  radio.ognjisce.si Sunday, 24 January 2021 15:13:40

  Koprski škof msgr. dr. Jurij Bizjak meni, da je Sveto pismo med slovenskimi verniki zelo dobro sprejeto. To knjigo je koristno poznati v celoti, pravi, še bolj pomembno pa je premišljevati o posameznih vrsticah.

 • KPM: Ob 30-letnici Slovenije se mora ideološka diskriminacija končati

  radio.ognjisce.si Saturday, 23 January 2021 15:17:11

  V podporo ministru za delo Janezu Ciglerju Kralju se izreka vse več organizacij. Opozicija mu očita sredstva, ki jih je na razpisu dobil Zavod Iskreni. Samo dejstvo, da je bil resorni minister nekoč soustanovitelj zavoda, zakonsko ne predstavlja ovire, da ta ne bi smel prejeti dotacije ministrstva, so navedli v krovni mreži slovenskih nevladnih organizacij CNVOS. Oglasili so se še v Zboru za republiko, Civilni iniciativi Prebudimo Slovenijo in Komisiji pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci (KPM). Podporo ministru je izrekel tudi podpredsednik vlade in predsednik NSi Matej Tonin.

 • Čas je, da damo mladostnike na prvo mesto

  radio.ognjisce.si Saturday, 23 January 2021 04:03:13

  Dr. Katarina Kompan Erzar iz Študijsko raziskovalnega centra za družino je osvetlila različne perspektive šolanja na daljavo ter prekinitve socialnih stikov med mladimi. Mladostniki nas potrebujejo, želijo, da jih opazimo! Ne pozabimo na stik z naravo, na skupno rekreacijo, objeme, drobne pozornosti, ki niso posladkane, ampak spontane. Pogovor je vodila Nataša Ličen.

 • V letu 2021 smo, pa to še ni rešeno.

  radio.ognjisce.si Saturday, 23 January 2021 02:30:01

  V mislih imamo velikokrat neroden in lahko tudi življenjsko odločujoč trenutek, ko se na cesti za nami naenkrat pojavi hitro vozeče intervencijsko vozilo, ki hiti na pomoč, nas pa povsem preseneti. Presenečeni in nepripravljeni se pogosto ne odzovemo najbolje, tudi ne najhitreje. Zbranost upade, v naglici reševanja pa dragoceni čas teče, za nekoga lahko ključne sekunde v boju za preživetje.

 • Ko ne bomo več smeli napisati datuma

  radio.ognjisce.si Friday, 22 January 2021 20:00:02

  Ob inavguraciji novega ameriškega predsednika Josepha Bidena, sem bil pozoren, kolikokrat je v nastopnem govoru omenjal molitev. Koncu ustoličenja je sledila molitev, s katero so klicali blagoslov na novega predsednika in njegovo delo.

 • Vrhovna sodnika Zobec o kaosu na ustavnem sodišču, demokraciji in protestih v ZDA

  radio.ognjisce.si Friday, 22 January 2021 19:07:10

  Ponedeljkovo popoldne ob 17. uri je prineslo aktualno oddajo Spoznanje več, predsodek manj. Tokrat smo gostili vrhovna sodnika Barbaro Zobec in Jana Zobca. V oddaji smo se dotaknili kaotičnih razmer na ustavnem sodišču, razumevanja demokracije in pravne države v precej pestrem političnem dogajanju ter se vprašali, na kakšen način lahko povežemo protestnike v ZDA s tistimi pred slovenskim parlamentom.

 • Za tem nasmehom se skrivajo težke rane maminega nasilja in celo poskusa uboja

  radio.ognjisce.si Friday, 22 January 2021 15:43:11

  Družine v času epidemije ostajajo zaprte za štirimi stenami. Nekatere pričujejo, kako dragocen je ta čas, ki ga preživljajo skupaj, kako na novo odkrivajo lepoto odnosov in spoznavanja drug drugega. Pri drugih pa se napetosti, ki so bile prej nekoliko prikrite, zdaj le še bolj poglabljajo. Prihaja do nasilja in zlorab. Da je pomembno, da smo pozorni na to, kar se dogaja in znamo priskočiti na pomoč, poudarja tokratni gost oddaje Srečanja Damijan Janžekovič, ki ga je gostila voditeljica Marjana Debevec.

 • "Uranove uspešnice"

  radio.ognjisce.si Friday, 22 January 2021 11:01:01

  Pokojni nadškof Alojz Uran bi danes praznoval rojstni dan. Gotovo se bi danes čez cel dan vrstilo mnogo pesmi, ki jih je nadškof (in vsi, ki so bili tisti hip ob njem) najraje prepeval. V reviji PRO, ki smo jo posvetili njemu in našemu pokojnemu direktorju Francu Boletu, objavili nekaj "Uranovih uspešnic". To smo storili njemu v spomin in vam v spodbudo, da zapojete vsaj eno in se ob tem spomnite lepih trenutkov, romanja, počitnic, … s pokojnim nadškofom. Posluh ni obvezen, pomaga pa … :)

 • »Temeljna odločitev se skriva v meni, le verjeti moram vase«

  radio.ognjisce.si Friday, 22 January 2021 04:27:20

  V Svetovalnici smo se posvetili mladim, ki se na enem od križišč svoje poti sprašujejo, kako in kje zastaviti svojo poklicno pot. Kako bodo v trenutnih razmerah izpeljani informativni dnevi in na kaj naj bodo v teh okoliščinah pozorni mladi pred svojo izbiro? Z nami je bila karierna svetovalka, šolska in družinska mediatorka, po izobrazbi pa zgodovinarka Nataša Hanuna. Z njo se je pogovarjal Blaž Lesnik.

 • Veliko naših župnij je že prej živelo korona obdobje

  radio.ognjisce.si Thursday, 21 January 2021 23:01:02

  Apatični, v neživem stiku, vsak zase (bolj kot ne), smo mnogi živeli tudi pred epidemijo. Morda nas je ta prebudila, primorala k iskanju novih povezav in prepoznavanju nujnih potreb sobivanja. Smo bitja odnosov. Pri pastoralni zvezi župnij Slovenj Gradec že dlje časa izvajajo Alfa srečanja.

 • Odzivi na inavguracijo: Kaj od Bidna pričakuje Cerkev?

  radio.ognjisce.si Thursday, 21 January 2021 17:37:27

  Najvišja ameriška politika ne gre brez Slovencev, saj je slovesnost inavguracije vodila demokratska senatorka slovenskega rodu Amy Klobuchar. Gre seveda za včerajšnji dogodek, ko je Joe Biden je v močno zastraženem Washingtonu prisegel kot 46. predsednik ZDA z roko na družinskem svetem pismu iz 19. stoletja, ki ga je držala nova prva dama ZDA Jill Biden.

 • Vse razsežnosti cepljenja

  radio.ognjisce.si Thursday, 21 January 2021 00:00:01

  Konec lanskega leta se je pri nas začelo cepljenje proti novemu koronavirusu. Do 19. januarja je bilo v register vpisanih 43.091 prijav opravljenih cepljenj. Glede na nacionalno strategijo so bili najprej cepljeni zaposleni in oskrbovanci v domovih za starejše ter zdravstveni delavci na najbolj izpostavljenih mestih. Ta trenutek poteka cepljenje starejših od 80 let in ostalih zdravstvenih delavcev, začelo pa se je tudi cepljenje z drugim odmerkom. Tokratno oddajo "Pogovor o" smo namenili prav številnim vprašanjem, ki se odpirajo s cepljenjem.

 • Joe Biden prisegel kot 46. predsednik ZDA; čestital mu je tudi papež Frančišek

  radio.ognjisce.si Wednesday, 20 January 2021 23:42:52

  Joe Biden je na zahodni strani kongresne palače z roko na družinskem svetem pismu iz 19. stoletja, ki ga je držala nova prva dama ZDA Jill Biden, prisegel na položaj 46. predsednika ZDA. Prisego je vodil predsednik vrhovnega sodišča ZDA John Roberts. V govoru po prisegi je poudaril, da je danes dan demokracije in Američane pozval k enotnosti.

 • Koliko denarja pa dobijo levičarske nevladne organizacije?

  radio.ognjisce.si Wednesday, 20 January 2021 19:44:21

  V zadnjih letih je postalo nekako samoumevno, da so denar za izvajanje programov na socialnem področju večinoma dobivale le levičarske nevladne organizacije. Za vtis pluralnosti so bile izjeme kakšne dobrodelne organizacije. Zato je tokratni uspeh več organizacij s konservativnimi vrednotami na razpisu za sofinanciranje projektov za pomoč najbolj ranljivim skupinam zaradi epidemije pričakovano razbesenel levičarske aktiviste in medije.

 • Otrok je lahko govorno šibkejši, pomembneje je, da razume navodila

  radio.ognjisce.si Wednesday, 20 January 2021 19:41:21

  V tokratni oddaji smo se posvetili razvoju govora pri otroku in težavam, povezanim s tem. Pri večini otrok poteka razvoj govora normalno. Raziskave potrjujejo, da imajo pri razvoju govora pomembno vlogo genetske, psihomotorične danosti, zdrava govorila, dober sluh in dejavniki okolja. Kaj pa, če se pri razvoju kaj zaplete? Z logopedinjo se je na daljavo pogovarjala Tanja Dominko.

 • Veselje je položeno na dno vaše duše.

  radio.ognjisce.si Tuesday, 19 January 2021 22:21:02

  "Lahko se odločite za življenjsko radost ali pa za tarnanje. Odločitev ne bo izbrisala težav, toda zaznali boste luč tudi ko bo tema."

 • Laž - potvorjenost, nepristnost, narejenost

  radio.ognjisce.si Tuesday, 19 January 2021 19:21:01

  »Láž - zavestno neresnična izjava z namenom zavajati v zmoto: kar ne ustreza resnici: potvorjenost, nepristnost, narejenost.« Tako je beseda laž razložena v Slovarju slovenskega knjižnega jezika. Zakaj sem ponovil definicijo? Zato, ker se mi dan za dnem, glede na pestro politično in sploh medijsko dogajanje, ki smo mu priča, vse bolj potrjujejo besede, da je »laž nesmrtna duša komunizma«.

 • Na madžarskem ptičja gripa preskočila v reje perutnine

  radio.ognjisce.si Tuesday, 19 January 2021 15:58:09

  Visoko patogeno ptičjo gripo H5N8 so trenutno potrdili na treh kmetijah v osrednjem delu Madžarske, dve redijo okrog 50.000 puranov, na eni pa več kot 100.000 z nesnic. Po informacijah pristojnih madžarskih oblasti, so živali v kontaminiranih rejah že zaklali in uničili, prav tako naj s ne bilo prometa z živalmi ali proizvodi iz teh treh farm v druge države članice Evropske unije.

 • Pridemo na Luno in Mars, ne znamo pa urediti odnosa do bližnjega

  radio.ognjisce.si Tuesday, 19 January 2021 14:03:51

  V oddaji Za življenje smo prvič gostili logoterapevta dr. Sebastjana Kristoviča, predavatelja na Alma Mater Europea. Z njim se je pogovarjala voditeljica Mateja Subotičanec, v članku pa izpostavljamo nekaj njegovih misli iz oddaje.

 • Vse več obsodb mazaške akcije

  radio.ognjisce.si Tuesday, 19 January 2021 13:32:33

  Neznani storilci so pomazali več dvojezičnih krajevnih tabel na avstrijskem Koroškem. Dejanje obsoja ministrica Jaklitsch, prav tako krovni organizaciji naše manjšine NSKS in SKS.

 • Ne razdeljeni, ampak v srcu povezani

  radio.ognjisce.si Monday, 18 January 2021 19:15:36

  Kristjani smo danes postavljeni pred številne izzive, ki jih je pandemija še poglobila. Zato je še toliko bolj pomembno, da se povežemo in si prizadevamo za edinost med nami, tudi če pripadamo različnim cerkvam. Letošnji teden molitve za edinost nas spodbuja, naj ostajamo v Božji ljubezni, saj bomo le tako obrodili sadove.

 • Po prebolelem covidu posledice vidne še več mesecev

  radio.ognjisce.si Monday, 18 January 2021 18:57:47

  Večkrat smo že spregovorili o posledicah s katerimi se soočajo tisti, ki so preboleli covid-19. Vse več je raziskav, ki potrjujejo ugotovitve kitajskih strokovnjakov, da je večina ljudi, ki je bila zaradi covida-19 hospitalizirana, še več mesecev imela simptome bolezni. O tem, katere težava opažajo v Sloveniji smo vprašali infektologinjo dr. Matejo Logar in psihologinjo dr. Lilijano Šprah.

 • Kandidat za mandatarja ne predstavlja zgleda politične načelnosti

  radio.ognjisce.si Monday, 18 January 2021 14:58:29

  Še vedno odmeva, da je skupina 42 poslancev v državni zbor vložila predlog konstruktivne nezaupnice s kandidatom za novega predsednika vlade Karlom Erjavcem. Podpise pod predlog, o katerem bodo v državnem zboru najverjetneje glasovali že v sredo so prispevali le trije poslanci DeSUS in tisti iz LMŠ, SD, Levice in SAB. Erjavec v izjavi ob vložitvi predloga poudaril, da je želijo s tem preprečiti kršenje temeljnih pravnih načel, kot so vpletanje v pravosodje, preprečevanje svobode medijev, posege v policijo in državno tožilstvo. Erjavec je sicer pričakoval 43 podpisov, a ga poslanec DeSUS Branko Simonovič ni prispeval.

Топ 10: Россия Топ 10: Россия

radio.ognjisce.si
Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Жанр: Разное
Видео трансляции
 • Play   Lagu Indonesia Terbaik - Terpopuler - Terhits Sepanjang Masa #MusicStream #LiveMusic #DirumahAja
 • Play   Best Radio 1 • Live Radio Pop Music 2020' Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   Fenomen Pop Live Radio • Pop Music 2020 - Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   lofi hip hop radio - beats to relax/study to
 • Play   Dance Music Live Radio • Best English Songs 2020 - Top Hits 2020 New Pop Songs Remix
 • Play   Tropical House Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Happy Music
 • Play   The Good Life Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Gym, Happy Music
 • Play   New Popular Songs 2020 - Top 40 Songs This Week - Best Hits Music Playlist 2020
 • Play   Deep Legacy. Radio • 24/7 Music Live Stream | Deep & Tropical House, Chill Out, Dance Music, EDM
 • Play   Sunday Coffee: Relaxing Jazz Radio - Smooth JAZZ & Soft Bossa Nova for Calm, Work, Study at Home