Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Рейтинг: 0 (7)
0

Язык:
3
http://radio.ognjisce.si
Битрейт: 128
Формат звука: AAC
Онлайн синтезатор:
Winamp

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Жанр: Христианская музыка
Radio Ognjišče. Prisluhnite nam! Obveščamo, izobražujemo, evangeliziramo in razvedrimo ter zabavamo.Veseli bomo tudi vašega obiska v eni izmed naših knjigarn: KOPER Trg Brolo 11 LJUBLJANA Poljanska 4 (Teološka fakulteta) KRANJ Koroška cesta 19
http://radio.ognjisce.si
 Сейчас в эфире:
 
Что недавно играло на радио:
Eva Boto - Kaj Je To
Metod Pal
Dj
Shakespears Sister - Hello Turn Your Radio On
Diana Krall - Narrow Daylight
Monika Avsenik,grega Avsenik In Ans.sa
Andra
Nina Pu
One Direction - Little Things
Celine Dion & A Bocceli - The Prayer
Tomo Jurak - Zvezde Vedo
Dj
Alja Kru
Dj
Modrijani - Ljubiva
Katrinas - V Ritmu Sanj
Ne
Primo
Emanuel - Jezus K Tebi Hitim
Janez Kova
Комментарии:
 • Ваше имя:
  captchaСписок радиостанций
Ваш радиоплейлист пуст (Регистрация)
YouTube
Категории новостей RSS-лент Мой список RSS-лент Сменить язык сайта и RSS-лент Русский RSS: Скорость чтения 0
RSS: Новости
 • Praznovali bomo

  radio.ognjisce.si Friday, 27 November 2020 18:45:43

  Naša radijska postaja bo jutri obeležila 26. obletnico oddajanja iz ljubljanskega studia, ko so oddajniki ponesli glas po vsej Sloveniji. Kako bomo praznovali, odgovorni urednik, Tadej Sadar:

 • Mini kavarna predelana iz konjske prikolice

  radio.ognjisce.si Friday, 27 November 2020 18:44:53

  V prvem valu epidemije, ko so se vrata gostinskih prostorov prvič zaprla, so mnogi pogrešali vsakdanjo jutranjo navado, prvo kavo. Maturant, Luka Jakopak, je našel rešitev in postavil ob cesti mini kavarno, kjer med potjo ob kratkem postanku dobimo želeni napitek.

 • Pozivi k zažigu duhovnikov in cerkva

  radio.ognjisce.si Friday, 27 November 2020 14:52:14

  Napadalec, ki je v začetku meseca na Dunaju izvedel teroristični napad, je nameraval žrtve iskati tudi po cerkvah, je povedal avstrijski notranji minister. Pozivi k napadom na cerkve se krepijo tudi po drugih državah. V Španiji je neka promarksistična skupina na tviterju pozvala k zažigu duhovnikov.

 • Je prav za rešitev mojega problema drugemu vzeti življenje?

  radio.ognjisce.si Friday, 27 November 2020 14:19:33

  Vprašanje splava ni najprej versko vprašanje, ampak vprašanje človeške etike, je zapisal papež Frančišek. V pismu se je zahvalil argentinskim ženam, ki si že dve leti prizadevajo za pravico do življenja nerojenih. Jutri pripravljajo pohod za življenje.

 • VIDEO: Največ je vreden tisti, ki ga naredimo sami

  radio.ognjisce.si Friday, 27 November 2020 14:06:13

  Pred nami je prva adventna nedelja, s katero se začenja adventni čas. To je milostni čas, v katerem se lahko duhovno obogatimo, naredimo dobro delo... Letos imamo za to še kako veliko priložnosti, tudi za poglobljeno molitev in duhovno rast. Zunanje znamenje priprave na božič pa je adventni venec. Naraščanje luči simbolizira rast dobrega v življenju.

 • Dominik Bagola: Kreativnost se začne pri lastni duhovnosti

  radio.ognjisce.si Friday, 27 November 2020 13:30:59

  V četrtkovem popoldnevu smo imeli v gosteh kreativca, v prvi vrsti glasbenika, saj je glasbi predan že od svojega sedmega leta, ki je viden del svoje ustvarjalnosti namenil oglaševalskemu svetu, trenutno pa deluje v Pisarni za prenos znanja Univerze v Ljubljani, Dominika Bagolo, z umetniškim imenom Balladero.

 • Kdaj človeka res poslušamo?

  radio.ognjisce.si Thursday, 26 November 2020 22:02:33

  Naj se zdi še tako obrabljeno, zares slišimo takrat, ko poslušamo s srcem, pravi psihologinja Špela Tušek. Z njo smo se pogovarjali o geslu letošnjega Tedna Karitas »Slišim te«. Spregovorila je tudi o tem, na kakšen način in kdaj sočloveku v stiski dati nasvet.

 • Naj bodo mehke nebeške zelenice!

  radio.ognjisce.si Thursday, 26 November 2020 20:37:07

  Svet je obkrožila novica, da se je v sredo, 25. novembra, poslovil eden največjih nogometnih mojstrov. Nogometni bog. Za Argentince in še koga pa nesporni kralj nogometnih zelenic. Diego Armando Maradona je v 60. letu v Buenos Airesu umrl za posledicami srčnega infarkta. Prenehalo je biti srce, ki je s svojo ljubeznijo do nogometne igre in nepozabnimi predstavami ogrevalo Argentino in svet.

 • Šolanje od doma: izziv za starše in otroke

  radio.ognjisce.si Thursday, 26 November 2020 17:20:18

  Se tudi vi, dragi starši, v tem času sprašujete, kako otrokom privzgojiti odgovornost za samostojno šolsko delo? Kako šolati svoje otroke doma in vse to uskladiti z našim rednim življenjem, z delom od doma in vsemi domačimi opravili? Si vzamete vmes kaj časa zase, za »eno kavo«, pogovor, sprehod? Tudi to je potrebno! Naša gostja na daljavo je bila mentorica za uspešno učenje, pedagoginja, žena in mama treh deklic Lea Čerin. Pogovor je vodil Matjaž Merljak.

 • V teh težkih časih presenetil znesek zbranih sredstev

  radio.ognjisce.si Thursday, 26 November 2020 16:18:52

  Na sinočnjem 30. Klicu dobrote je Slovenska karitas za pomoč družinam in posameznikom v stiski do zdaj zbrala skoraj 285.750 evrov.

 • Nadlegovanja, ki jih je izvajal raper Zlatko

  radio.ognjisce.si Thursday, 26 November 2020 13:57:23

  V zdravstvu, delu medijev in na družabnih omrežjih odmeva početje znanega aktivista in protestnika Zlatka Čordića. Ta je pretekli ponedeljek popoldne zalezoval in nadlegoval direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje, dr. Milana Kreka, posnetek tega pa objavil na Facebooku. Dogodek sta obsodila Zdravniška zbornica in NIJZ, v zdravniškem sindikatu Fides pa so zapisali, da gre za nezaslišano in primitivno dejanje.

 • O Poljski in Madžarski: "Starega ata se ne uči kašljati."

  radio.ognjisce.si Thursday, 26 November 2020 12:28:33

  Kaj pravzaprav vemo o Poljski in Madžarski, o dveh državah, ki sta trenutno v ospredju evropskega dogajanja? Prisotnega je veliko političnega preigravanja o pomenu teh dveh dežel, a malo in premalo pa vemo o njuni zgodovini. Veliko sta pretrpeli in imata zato tudi veliko za ponuditi. Nekaj ozadja tega dogajanja je v oddaji "Spoznanje več, predsodek manj" orisal p. Branko Cestnik.

 • VIDEO: Papež Frančišek nagovoril na Klicu dobrote!

  radio.ognjisce.si Thursday, 26 November 2020 02:17:42

  Papež Frančišek je čestital Slovenski karitas za jubilejni Klic dobrote. Videli in slišali smo ga lahko v video nagovoru. Objavljamo prevod. Sveti oče sicer govori o 40. obletnici, a današnji Klic dobrote je bil 30.

 • Ker je nasilnež doma, je nasilja še več

  radio.ognjisce.si Wednesday, 25 November 2020 20:44:20

  V časih, ko so družine veliko skupaj, je žal marsikje prisotnega tudi več nasilja. Po nacionalni raziskavi je vsaka druga ženska od dopolnjenega 15. leta starosti že doživela eno od oblik nasilja. Nasilje nad ženskami in deklicami ni sprejemljivo, so ob današnjem mednarodnem dnevu za končanje nasilja nad ženskami jasni v različnih organizacijah, od Združenih narodov in Sveta Evrope do slovenskega varuha človekovih pravic in ministrstva za delo.

 • Kaj zanima duhovnika o zmagovalcu kolesarske dirke po Franciji?

  radio.ognjisce.si Wednesday, 25 November 2020 20:11:59

  Lahko bi rekli, da gre za malce nenavaden intervju. Nismo namreč vajeni, da športne velikane o njihovem življenju sprašuje kar duhovnik. Razen pri spovedi. :)

 • Lucy Grimble in pesmi o Božji ljubezni

  radio.ognjisce.si Wednesday, 25 November 2020 19:07:21

  Lucy Grimble prihaja iz Londona, kjer že dolga leta deluje kot voditeljica slavljenja in kantavtorica. Z glasbenim slavljenjem si želi ustvarjati trenutek in prostor v katerem se lahko ljudje srečajo z Božjo ljubeznijo. Izdala je že 5 albumov, zadnji, God’s Heart Explodes, je izšel pred dnevi, predstavili pa smo ga tudi v našem programu, v zadnji oddaji Ritem srca.

 • Pest kalečih rastlinic nadomesti celo skledo solate

  radio.ognjisce.si Wednesday, 25 November 2020 19:04:52

  Fanči Perdih, vodja prve ekološke semenarske hiše Amarant v Sloveniji, je danes predstavila kalčke in nas podučila o njihovi vzgoji. »V letošnji pomladi, ko smo se začeli bolj samooskrbno obnašati, se je pri nas prodaja semen za kaljenje povečala za več kot 100 %, ker je to zelenjava, ki jo lahko pridelamo v enem tednu in to kar na kuhinjskem pultu.« Oddajo je vodila Slavi Košir.

 • Ali RTV res ni dobila vabila za poročanje o Pohodu za življenje?

  radio.ognjisce.si Wednesday, 25 November 2020 15:45:50

  V Ljubljani je 3. oktobra letos potekal Pohod za življenje. Četudi so bile informacije o Pohodu javne, organizatorji so med drugimi mediji obvestili tudi RTV Slovenija, je bil dogodek deležen medijskega molka.

 • Kovšca na konferenci DKPS: Kriza družbe je vedno kriza vrednot!

  radio.ognjisce.si Wednesday, 25 November 2020 12:45:12

  Društvo katoliških pedagogov Slovenije (DKPS) je minuli konec tedna pripravilo drugo mednarodno konferenco na temo »Vzgoja za ljubezen do domovine in države«. V ospredje so postavili 30-letnico Slovenije. Zbrane je, na tokrat virtualnem srečanju, nagovoril tudi predsednik državnega sveta Alojz Kovšca. Opozoril je na vlogo civilne družbe.

 • Naš gost: Miha Ledinek, legenda Šmarne gore

  radio.ognjisce.si Wednesday, 25 November 2020 11:56:50

  V tokratni oddaji Naš gost smo posredno gostili Šmarno goro. Z nami je bil legendarni oskrbnik gostilne na najbolj obleganem vrhu Ljubljane. Pogovarjali smo se o težkih začetkih, lepoti gostinskega poklica, ljubezni do družine, domovine in prijateljev. Miha Ledinek je nagrajenec za življenjsko delo na področju gostinstva, njihova družinska gostilna je pred leti prejela Turistični nagelj in naziv Gostilna Slovenija. Pogovor je potrdil resnico, da naš gost rad živi in veselje razdaja naokrog.

 • Dr. Jože Ramovš: Brezup je ena od velikih zmot

  radio.ognjisce.si Wednesday, 25 November 2020 02:00:02

  Vsaka stvar oboli. Tudi jezik. Človek je človeku človek po besedi. Odnosi med nami bodo zdravi, če bodo zdrave besede, ki jih izrekamo in živijo med nami.

 • VIDEO: K večnemu počitku je legel škof Jožef Smej

  radio.ognjisce.si Tuesday, 24 November 2020 21:33:46

  V župniji Bogojína so k večnemu počitku položili upokojenega pomožnega škofa dr. Jožefa Smeja. Pogrebno slovesnost je brez navzočnosti vernikov vodil nadškof msgr. Alojzij Cvikl. Apostolski nuncij msgr. Jean-Marie Speich je imel uvodni pozdrav,v homiliji je spregovoril nadškof Cvikl, nagovor po obhajilu je imel škof msgr. Peter Štumpf. Sveto mašo ste lahko spremljali prek valov Radia Ognjišče in na Facebooku.

 • Je res smoter, da se vse čim prej vrne v poznane tirnice?

  radio.ognjisce.si Tuesday, 24 November 2020 19:40:02

  Z veliko mero negotovosti vstopamo v letošnji adventi čas. Kaj bo? Kakšne spremembe se uveljavljajo v družbi, bodo zahtevne, pre-velike? Se jim bomo zmogli prilagoditi, bomo imeli dovolj za dostojno življenje? Vse to in še marsikaj, se mota po glavi slehernika. Kako vstopiti ob epidemiji in ob prej omenjenih dejstvih, ko se marsikaj preobraža, v advent, se pripraviti na »veselo« novico?

 • Pogrebno slovo škofa msgr. dr. Jožefa Smeja

  radio.ognjisce.si Tuesday, 24 November 2020 18:07:32

  Na vigilijo praznika Kristusa Kralja vesoljstva, 21. novembra, je odšel v večnost upokojeni mariborski pomožni škof msgr. dr. Jožef Smej. Za mariborskega pomožnega škofa je bil imenovan 25. aprila 1983, posvečen pa 23. maja istega leta. 18. junija 2009 se je upokojil. Njegovo škofovsko geslo se je glasilo: »Milosti polna, spomni se«.

 • Ptičja gripa tudi v Sloveniji?

  radio.ognjisce.si Tuesday, 24 November 2020 16:26:20

  Od 16. oktobra letos se v nekaterih evropskih državah spet pojavlja visoko patogena aviarna influenca. Ugotovljena je predvsem pri prostoživečih vodnih pticah, t.i. bolezen ptičje gripe pa se je na Nizozemskem, v Nemčiji, Združenem kraljestvu, na Danskem, v Franciji in na Švedskem pojavila tudi pri perutnini in domačih pticah. Nacionalni veterinarski inštitut je včeraj Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin obvestil o pozitivnem rezultatu preiskave pri labodu, ki so ga poginjenega našli v občini Piran.

 • Škof Smej se že smeji pri Bogu

  radio.ognjisce.si Tuesday, 24 November 2020 14:01:52

  Tokratno oddajo Prijatelji Radia Ognjišče smo posvetili pokojnemu mariborskemu pomožnemu škofu msgr. Jožefu Smeju. Gostitelj msgr. Franci Trstenjak je v družbo sprejel številne klice poslušalk in poslušalcev, ki so z nami podelili spomine nanj. Sam pa je dejal, da je bil škof Smej velik mož, velik Slovenec in najstarejši apostol Slovenske cerkve. Prisluhnite še nekaterim spominom …

 • "V življenju in delu škofa Smeja odsevajo Božje stopinje"

  radio.ognjisce.si Tuesday, 24 November 2020 12:21:38

  »V pokojnem škofu Smeju nam je Bog dal zgled in znamenje,« je le ena od misli mariborskega nadškofa msgr. Alojzija Cikvla, ki je včeraj v mariborski stolnici daroval sveto mašo za pokojnega škofa msgr. Jožefa Smeja.

 • »Slišim te« je geslo letošnjega tedna Karitas. »Prisluhnimo« nekaterim težkim zgodbam ...

  radio.ognjisce.si Monday, 23 November 2020 21:00:00

  V tednu Karitas bi radi osvetlili zgodbe nekaterih posameznikov, ki so šli skozi pekel in različne preizkušnje. In se pobrali oz. se še pobirajo! V njihovo življenje je znova posijal žarek upanja, zaupanja … Tudi v radijskem programu boste v tem tednu slišali nekaj zgodb in pogovorov, o katerih boste brali v nadaljevanju ...

 • "Na snemanje intervjuja je prišel v puhastih copatih ..."

  radio.ognjisce.si Monday, 23 November 2020 18:31:16

  Veljal je za človeka visoke integritete, iskrenega zagovornika strpnosti in medsebojnega razumevanja. Tako je ob smrti škofa Jožefa Smeja zapisal predsednik republike Borut Pahor, ki ga je leta 2016 odlikoval z redom za zasluge za življenjsko delo in bogat prispevek k duhovni narodni kulturi Slovencev. Svoje spomine na škofa Smeja so z nami delili tudi murskosoboški škof Peter Štumpf in ustvarjalca igrano-dokumentarnega filma Kaplja na vedru, ki prikazuje bogato osebnost škofa Smeja.

 • "Škof Smej je bil plemenit, ljubezen je živel v dejanjih"

  radio.ognjisce.si Monday, 23 November 2020 17:06:08

  Predsednik Slovenske škofovske konference, nadškof Stanislav Zore, je za naš radio v imenu sobratov v škofovski službi o pokojnem škofu Jožefu Smeju dejal…

Топ 10: Россия Топ 10: Россия

radio.ognjisce.si
Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Жанр: Разное
Видео трансляции
 • Play   Lagu Indonesia Terbaik - Terpopuler - Terhits Sepanjang Masa #MusicStream #LiveMusic #DirumahAja
 • Play   Best Radio 1 • Live Radio Pop Music 2020' Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   Fenomen Pop Live Radio • Pop Music 2020 - Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   lofi hip hop radio - beats to relax/study to
 • Play   Dance Music Live Radio • Best English Songs 2020 - Top Hits 2020 New Pop Songs Remix
 • Play   Tropical House Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Happy Music
 • Play   The Good Life Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Gym, Happy Music
 • Play   New Popular Songs 2020 - Top 40 Songs This Week - Best Hits Music Playlist 2020
 • Play   Deep Legacy. Radio • 24/7 Music Live Stream | Deep & Tropical House, Chill Out, Dance Music, EDM
 • Play   Sunday Coffee: Relaxing Jazz Radio - Smooth JAZZ & Soft Bossa Nova for Calm, Work, Study at Home