Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Rating: 0 (7)
0

Lingua:
2
http://radio.ognjisce.si
Bitrate: 128
Formato audio: AAC
Sintetizzatore online:
Winamp

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Genere: Cristiano musica
Radio Ognjišče. Prisluhnite nam! Obveščamo, izobražujemo, evangeliziramo in razvedrimo ter zabavamo.Veseli bomo tudi vašega obiska v eni izmed naših knjigarn: KOPER Trg Brolo 11 LJUBLJANA Poljanska 4 (Teološka fakulteta) KRANJ Koroška cesta 19
http://radio.ognjisce.si
 Live now:
 
Che ha giocato alla radio:
Eva Boto - Kaj Je To
Metod Pal
Dj
Shakespears Sister - Hello Turn Your Radio On
Diana Krall - Narrow Daylight
Monika Avsenik,grega Avsenik In Ans.sa
Andra
Nina Pu
One Direction - Little Things
Celine Dion & A Bocceli - The Prayer
Tomo Jurak - Zvezde Vedo
Dj
Alja Kru
Dj
Modrijani - Ljubiva
Katrinas - V Ritmu Sanj
Ne
Primo
Emanuel - Jezus K Tebi Hitim
Janez Kova
Commenti:
 • Il Suo nome:
  captchaLista di radio
La Sua Radio playlist è vuota (Registro)
YouTube
RSS Feed Novità Categorie La mia lista di feed RSS Cambia lingua del sito e feed RSS Italiano RSS: Velocità di lettura 0
RSS: Notizia
 • »Slišim te« je geslo letošnjega tedna Karitas. »Prisluhnimo« nekaterim težkim zgodbam ...

  radio.ognjisce.si Monday, 23 November 2020 21:00:00

  V tednu Karitas bi radi osvetlili zgodbe nekaterih posameznikov, ki so šli skozi pekel in različne preizkušnje. In se pobrali oz. se še pobirajo! V njihovo življenje je znova posijal žarek upanja, zaupanja … Tudi v radijskem programu boste v tem tednu slišali nekaj zgodb in pogovorov, o katerih boste brali v nadaljevanju ...

 • "Na snemanje intervjuja je prišel v puhastih copatih ..."

  radio.ognjisce.si Monday, 23 November 2020 18:31:16

  Veljal je za človeka visoke integritete, iskrenega zagovornika strpnosti in medsebojnega razumevanja. Tako je ob smrti škofa Jožefa Smeja zapisal predsednik republike Borut Pahor, ki ga je leta 2016 odlikoval z redom za zasluge za življenjsko delo in bogat prispevek k duhovni narodni kulturi Slovencev. Svoje spomine na škofa Smeja so z nami delili tudi murskosoboški škof Peter Štumpf in ustvarjalca igrano-dokumentarnega filma Kaplja na vedru, ki prikazuje bogato osebnost škofa Smeja.

 • "Škof Smej je bil plemenit, ljubezen je živel v dejanjih"

  radio.ognjisce.si Monday, 23 November 2020 17:06:08

  Predsednik Slovenske škofovske konference, nadškof Stanislav Zore, je za naš radio v imenu sobratov v škofovski službi o pokojnem škofu Jožefu Smeju dejal…

 • Mladi ekonomisti in podjetniki vsega sveta odločno za drugačen ekonomski sistem

  radio.ognjisce.si Monday, 23 November 2020 16:56:39

  Mladi ekonomisti in podjetniki, ki so bili v preteklih dneh povezani s srečanjem v Assisiju, so odločno zavrnili vse oblike neenakosti in nečloveške politične sisteme, ki zavračajo revne ter ekonomijo, ki zlorablja oblast za nezakonit zaslužek. Njihov pogled je preroški, vendar ne utopičen.

 • Dr. Jože Možina: Ponavlja se vzorec, da je za dosego cilja dovoljeno vse

  radio.ognjisce.si Monday, 23 November 2020 16:27:41

  »April 1941: Zlagoma, iz obteženih oblakov, kot iz težkih misli so padle zle slutnje na ramena in globlje v srce. Zlo fašizma in nacizma, ki je zastrlo Evropo, je udarilo tudi k nam, padlo in zarezalo globoko. Slovenski človek je trpel v krču okupatorjevega in kmalu še bratskega ubijanja, ki je po razsežnosti brez primere v narodovi zgodovini.« Naš gost je bil zgodovinar in novinar dr. Jože Možina, avtor ene najodmevnejših knjig zadnjega časa Slovenski razkol. To je bila uvodna oddaja v cikel, ki bo podrobneje predstavljal vzroke in posledice državljanske vojne pri nas.

 • Politika skozi oči strokovnjaka za komuniciranje

  radio.ognjisce.si Monday, 23 November 2020 16:21:15

  Slovenija se v času epidemije ne spopada le z zdravstveno krizo, pač pa tudi politično, saj je teženj po rušenju vlade veliko. Kako komunicirati, je vprašanje, ki si ga zastavlja vsak politik v času zahtevnih razmer, ki vladajo po svetu. Po eni strani podajati realne podatke, po drugi pa vlivati pogum je izziv, ki ni lahek. Govorili smo s strokovnjakom za krizno komuniciranje dr. Dejanom Verčičem, vodjo centra za marketing in odnose z javnostmi na FDV.

 • Namesto na koru praznovali na spletu

  radio.ognjisce.si Monday, 23 November 2020 12:53:15

  God sv. Cecilije je vsako leto težko pričakovani praznik cerkvenih pevcev in organistov, saj takrat še bolj do izraza pride njihovo poslanstvo, pa tudi župniki se jim ponavadi v tem času zahvalijo za vso delo in požrtvovalnost tudi s kakšno primerno pogostitvijo.

 • Kako bomo v teh časih obeležili Teden Karitas?

  radio.ognjisce.si Monday, 23 November 2020 11:53:10

  Začeli smo Teden Karitas, ki ga bomo sklenili s prvo adventno nedeljo. Letos je poudarek na obeleževanju 30-letnice organizirane oblike delovanja Karitas v Sloveniji in zahvali 11.000 prostovoljcem, ki v 465 župnijskih Karitas vsako leto opravijo preko pol milijona prostovoljnih ur za ljudi v stiski.

 • Pogrebno slovo škofa Smeja na Radiu Ognjišče

  radio.ognjisce.si Monday, 23 November 2020 11:38:32

  Nebeški Oče je 21. novembra poklical k sebi upokojenega mariborskega pomožnega škofa msgr. dr. Jožefa Smeja.

 • Zgodba o odpuščanju, spreobrnjenju in povrnitvi dobrega imena

  radio.ognjisce.si Sunday, 22 November 2020 14:31:39

  To je zgodba o svetnici, ki je mučeniške smrti umrla v Nettunu v osrednji Italiji leta 1902, stara 11 let. Pred 100 leti so se ji mnogi priporočali v času španske gripe in bili uslišani. Prvi cvet mučeništva pa je spreobrnjenje njenega morilca. Obsojen je bil na 30-letni zapor, a iz njega je prišel nov človek in je zadnji del svojega življenja preživel v frančiškanskem samostanu kot tretjerednik. To je zgodba o Mariji Goretti in Aleksandru Serenelliju. O slednjem je pred kratkim izšla knjiga, o prvi pa je že posnet film, ki ga bomo lahko videli spomladi, vse pa sodi v priprave na 50-letnico župnije Tržič - Bistrica.

 • H Gospodu je odšel škof Jožef Smej

  radio.ognjisce.si Sunday, 22 November 2020 14:01:00

  V 99. letu starosti je umrl upokojeni škof Jožef Smej. Za mariborskega pomožnega škofa je bil imenovan 25. aprila 1983, posvečen pa 23. maja istega leta. 18. junija 2009 se je upokojil. Njegovo škofovsko geslo se glasi: »Milosti polna, spomni se«. Pogreb bo v torek, 24. novembra ob 15. uri, v njegovi rojstni župniji Bogojini. Pogrebno slovo škofa Smeja z mašo zadušnico bomo neposredno prenašali na valovih Radia Ognjišče.

 • Cerkev si bo povrnila zaupanje, če bo delala to, kar govori

  radio.ognjisce.si Saturday, 21 November 2020 18:10:02

  Različne skupine v Cerkvi na Slovenskem od škofov in duhovnikov, do katehistov, vzgojiteljev, novinarjev in sodnikov je v tem tednu nagovoril vodilni na področju boja proti spolnim zlorabam v Cerkvi p. Hans Zollner. Izpostavil je, da je treba vedno govoriti resnico, žrtve sprejeti z odprtim srcem in delati ne le na področju vzgoje bogoslovcev, ampak tudi duhovnikov. Naučiti pa se moramo tudi ustvarjati varno okolje in varne odnose.

 • Kaj kuhamo te dni? Za vas imamo dobre predloge in trike!

  radio.ognjisce.si Saturday, 21 November 2020 17:00:09

  Nov teden šolanja od doma je tukaj. Mame se vsak dan (pa ne samo enkrat) srečujemo z »zadrego«: kaj skuhati? Poskrbeti je treba za lačne želodčke, pri tem pa moramo biti hitre, praktične, varčne in učinkovite. Je to sploh mogoče? Same vidimo, da je! Če nam tega ne priznajo drugi družinski člani, se lahko kar same pohvalimo, da smo v času pandemije postale boljše kuharice. Mamice smo vprašali, kako jim uspeva in kaj kuhajo te dni, ko je treba šolati otroke, biti v službi (od doma), iti z otroki ven, »opaziti moža«, nekje vmes pa pripraviti še kaj za pod zob. Za vas, drage mame, imamo veliko predlogov, nasvetov zaposlenih mam, ki imajo velike družine in veliko izkušenj za štedilnikom. So se kar razpisale. Nekatere so naštele, kaj kuhajo, druge prispevale celo recepte, tretje so zaupale, kako se zorganizirajo, da imajo cel jedilnik »pod streho« v pol urice. Pokukali smo v njihove lonce, pečice in naj bo spodnji, nekoliko daljši zapis tudi vam v pomoč. Bog žegnaj!

 • VIDEO: Diakon Peter Čemažar: V meni se je odvijal boj

  radio.ognjisce.si Saturday, 21 November 2020 11:24:01

  Diakon je pripravnik za duhovniški poklic, ki je prejel zadnji red pred mašniškim posvečenjem. Tudi to stopnjo želi Komisija za pastoralno duhovnost in nove duhovne poklice predstaviti s kratkim video filmom.

 • Kaj mi zadiši?

  radio.ognjisce.si Saturday, 21 November 2020 03:00:01

  Ob Dnevu slovenske hrane smo k pogovoru povabili profesorico Katarino Smole, z Višje strokovne šole Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana. O prehrani imamo nič koliko raziskav, še več diet, priporočil, mnenj in prepričanj. Kaj jemati resno in katere od mnogih prehranskih smernic so tiste, ki dokazano prinašajo koristi?

 • "Po covidu si zaslužite nebesa na zemlji"

  radio.ognjisce.si Friday, 20 November 2020 21:39:16

  "Po covidu si zaslužite nebesa na zemlji." To je le eno izmed spodbudnih sporočil, ki hrabrijo zaposlene v bolnišnici Petra Držaja v Ljubljani.

 • »Raduj se in bodi vesela, sionska hči!«

  radio.ognjisce.si Friday, 20 November 2020 19:34:01

  Pred nami je praznični konec tedna, jutri bomo obhajali praznik darovanja Device Marije v templju, v nedeljo pa s praznikom Kristusa Kralja zaključujemo cerkveno leto. Obenem v nedeljo obhajamo god mučenke svete Cecilije.

 • Ta čas ni izgubljen, je tudi podarjen

  radio.ognjisce.si Friday, 20 November 2020 17:49:15

  Mag. Vida Vidmar Kastelic, psihoterapevtka iz Centra za individualno, zakonsko in družinsko terapijo Emocije v času epidemije pomaga ljudem v stiski. Mnogo jih je in zelo različne so. Rdeča nit pogovora, ki ga je vodila Nataša Ličen, je bila, kako je rutina dobra preventiva v teh negotovih časih.

 • Je drugačen ekonomski sistem mogoč? Mladi verjamejo vanj!

  radio.ognjisce.si Friday, 20 November 2020 16:37:19

  Več kot dva tisoč mladih podjetnikov in študentov ekonomije iz vseh celin sveta je v teh dneh povezanih z Assijem. Sveti Frančišek jih namreč navdihuje pri uresničevanju novega ekonomskega sistema, ki bo primeren današnjemu času.

 • "Imel je odprt odnos, spoštoval je Katoliško cerkev"

  radio.ognjisce.si Friday, 20 November 2020 16:04:46

  Za posledicami okužbe z novim koronavirusom je umrl patriarh Srbske pravoslavne cerkve Irinej. Patriarha so v četrtek zaradi poslabšanja stanja priključili na ventilator, poročajo srbski mediji. Do izvolitve 46. poglavarja Srbske pravoslavne cerkve, naslednika patriarha Irineja, bo njegove dolžnosti opravljala sinoda SPC pod vodstvom najstarejšega člana.

 • Sooči se s strahovi - spremeni jih v življenjsko moč!

  radio.ognjisce.si Friday, 20 November 2020 15:12:35

  Strah spada k življenju. Soočiti se moramo z njim. Ko se mu zoperstavimo, lahko iz nas izvabi neverjetno moč.

 • Filip Ferenčak: Prav urejeni družinski odnosi naše čebelarstvo povzdigujejo na višjo raven

  radio.ognjisce.si Thursday, 19 November 2020 22:50:02

  Sogovornik prihaja iz čebelarske družine brežiškega okoliša, v kateri s hvaležnostjo in kot dar sprejemajo to dejavnost. Sodelujejo z naravo, zato se zavedajo nujnosti zdrave ponižnosti in prilagoditve. Ko narava kaj vzame, na drugi strani da kaj drugega. V čebelarstvo so vpeti vsi bratje in sestra, vsak s svojimi sposobnostmi.

 • Osteoporoza ne boli, zobe pokaže, ko pride do prvega zloma

  radio.ognjisce.si Thursday, 19 November 2020 21:11:12

  Osteoporozo ima 125.000 ljudi (od tega je moških le 25.000), kar predstavlja več kot 5 % prebivalstva. Zaradi krhkih kosti pride do zlomov kolkov, hrbteničnih vretenc in zapestij. Gostja zdravstvene Svetovalnice na daljavo je bila predsednica Zveze društev bolnikov z osteoporozo Slovenije Duša Hlade Zore. Pogovor je vodil Blaž Lesnik.

 • VIDEO: Dragocena je hrana lokalnega izvora

  radio.ognjisce.si Thursday, 19 November 2020 19:17:39

  Danes je dan slovenske hrane, ki se v vrtcih in šolah ponavadi začne s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Zaradi šolanja na daljavo so na kmetijskem ministrstvu predlagali, da šole tokrat del pouka namenijo vsebinam o pomenu slovenske hrane. O pomenu tega dne smo na Radiu Ognjišče spregovorili s številnimi sogovorniki. Mladi s podeželja pa so letos pripravili poseben video, z realnim prikazom pridelave domače hrane.

 • Vrhunska alpinista Tina Di Batista in Tomaž Jakofčič

  radio.ognjisce.si Thursday, 19 November 2020 17:48:17

  Tudi vrhunski alpinisti so te dni nekoliko več doma, zato jih nekako lažje dobimo v studio. Z nami sta bila večkratna dobitnica nagrade za alpinistko leta Tina Di Batista in njen življenjski spremljevalec Tomaž Jakofčič, gorski vodnik, ki je stal celo na strehi sveta. Vrhunska alpinista povezuje skupna življenjska vrv, na katero sta »privezani« tudi hčerki Ula in Mija. Kako sta se spoznala? Tina ve povedati, da Tomaž z osnovnošolskim zobozdravnikom ni bil v najboljših odnosih, Tomaž pa takrat še ni vedel, da Tina obstaja. Pojasnilo boste našli v posnetku. Uraden odgovor, kje sta se spoznala, pa je: »V plezališču.« Kako usklajujeta družinsko življenje in kako poteka življenje gorskega vodnika? Ste vedeli, da je Tina letos plezala s premierjem in njegovo ženo, dve leti nazaj pa z miljarderjem Richardom Bransonom? Zdaj veste! Podrobnosti pa v pogovoru oz. članku. S Tino in Tomažem se je pogovarjal Blaž Lesnik.

 • Pogumno naprej!

  radio.ognjisce.si Thursday, 19 November 2020 17:31:35

  Gala koncert ob 26. obletnici Radia Ognjišče bo!

 • Dobro delo dobro dene, dober slovenski zajtrk prav tako!

  radio.ognjisce.si Thursday, 19 November 2020 16:08:53

  Letos se bomo z jabolkom, medom, maslom, kruhom in lončkom mleka že desetič okrepčali na tradicionalnem slovenskem zajtrku, ki bo ta petek, 20. novembra. K projektu smo zagnano pristopili tudi sodelavci Radia Ognjišče, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in Karitas in mu dodali tudi humanitarno noto. Z okusnim tradicionalnim slovenskim zajtrkom bomo razveselili ljudi v stiski.

 • Kar zmrazi me, ko kdo žalujočemu reče "saj bo bolje" …

  radio.ognjisce.si Thursday, 19 November 2020 15:24:49

  Žalovanje je tema, ki jo hitro odrinemo na stran. V resnici je smrt vsak trenutek bližje, kar morda bolj občutimo v časih, ko svet stiska pandemija. Svoj pogled na zmotna prepričanja o žalovanju, ki so še kako razširjena med nami, je v oddaji Globine z nami delil turniški župnik minorit p. Toni Brinjovc.

 • Na voljo so štipendije za raziskovalni obisk v tujini in v Sloveniji

  radio.ognjisce.si Thursday, 19 November 2020 14:04:47

  Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF je objavila razpisa za štipendijski raziskovalni obisk v tujini in za štipendije za obisk v Sloveniji. Gre za 10-tedenski obisk, ki omogoča tudi učenje jezika in spoznavanje navad. Na novo je na voljo t.i. tutorstvo, kjer se mentorji in študentje vsak teden dobijo in poglabljajo v določeno temo.

 • Pred Bergamom nas rešuje tudi delo lokalnih zdravnikov

  radio.ognjisce.si Thursday, 19 November 2020 13:41:05

  Epidemija novega korona virusa močno zaznamuje tudi delo zdravnikov na primarni ravni. Poleg rednega dela se srečujejo s covidnimi bolniki in pogosto pripomorejo k temu, da bolnišnice niso še bolj oblegane kot so. Na tem področju je pomembno tudi njihovo preventivno delo. O tem sta v oddaji „Pogovor o“ spregovorila predsednica Združenja zdravnikov družinske medicine in predsednica Razširjenega strokovnega kolegija za družinsko medicino dr. Danica Rotar Pavlič in predsednik upravnega odbora Združenja za pediatrijo in specialist pediater v zasebni ambulanti Moj pediater dr. Matjaž Homšak. Prisluhnite oddaji!

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Top 10: Italia Top 10: Italia

radio.ognjisce.si
Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Genere: Various
Video streaming
 • Play   Lagu Indonesia Terbaik - Terpopuler - Terhits Sepanjang Masa #MusicStream #LiveMusic #DirumahAja
 • Play   Best Radio 1 • Live Radio Pop Music 2020' Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   Fenomen Pop Live Radio • Pop Music 2020 - Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   lofi hip hop radio - beats to relax/study to
 • Play   Dance Music Live Radio • Best English Songs 2020 - Top Hits 2020 New Pop Songs Remix
 • Play   Tropical House Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Happy Music
 • Play   The Good Life Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Gym, Happy Music
 • Play   New Popular Songs 2020 - Top 40 Songs This Week - Best Hits Music Playlist 2020
 • Play   Deep Legacy. Radio • 24/7 Music Live Stream | Deep & Tropical House, Chill Out, Dance Music, EDM
 • Play   Sunday Coffee: Relaxing Jazz Radio - Smooth JAZZ & Soft Bossa Nova for Calm, Work, Study at Home