Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Rating: 0 (7)
0

Lingua:
8
http://radio.ognjisce.si
Bitrate: 96
Formato audio: AAC
Sintetizzatore online:
Winamp

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Genere: Cristiano musica
Radio Ognjišče. Prisluhnite nam! Obveščamo, izobražujemo, evangeliziramo in razvedrimo ter zabavamo.Veseli bomo tudi vašega obiska v eni izmed naših knjigarn: KOPER Trg Brolo 11 LJUBLJANA Poljanska 4 (Teološka fakulteta) KRANJ Koroška cesta 19
http://radio.ognjisce.si
 Live now:
 
Che ha giocato alla radio:
Eva Boto - Kaj Je To
Metod Pal
Dj
Shakespears Sister - Hello Turn Your Radio On
Diana Krall - Narrow Daylight
Monika Avsenik,grega Avsenik In Ans.sa
Andra
Nina Pu
One Direction - Little Things
Celine Dion & A Bocceli - The Prayer
Tomo Jurak - Zvezde Vedo
Dj
Alja Kru
Dj
Modrijani - Ljubiva
Katrinas - V Ritmu Sanj
Ne
Primo
Emanuel - Jezus K Tebi Hitim
Janez Kova
Commenti:
 • Il Suo nome:
  captchaLista di radio
La Sua Radio playlist è vuota (Registro)
YouTube
RSS Feed Novità Categorie La mia lista di feed RSS Cambia lingua del sito e feed RSS Italiano RSS: Velocità di lettura 0
RSS: Notizia
 • Video: Z Martinom Golobom načrtujemo advent

  radio.ognjisce.si Saturday, 27 November 2021 14:03:28

  V Lukovem evangeliju bomo jutri, na prvo adventno nedeljo, prebrali: »Varujte se, da vam sŕca ne bodo obtežena z razuzdanostjo, pijanostjo in življenjskimi skrbmi in da vas tisti dan ne ujame iznenada kakor zanka. Prišèl bo namreč nad obličje vse zemlje. Zato čujte in vsak čas molíte, da bi zmogli ubežati vsemu temu, kar se bo zgodilo, in stopiti pred Sina človekovega.«

 • VIDEO: NSi med prvimi predstavlja volilni program in kandidati za poslance

  radio.ognjisce.si Saturday, 27 November 2021 13:30:02

  Na današnjem digitalnem programskem kongresu bodo delegati NSi sprejemali osnutek programa, s katerim bo stranka nastopila na državnozborskih volitvah. Na kongresu se bodo predstavili tudi kandidati za volitve v državni zbor ter opredelili položaj stranke v političnem prostoru in njeno kratkoročno politično vizijo.

 • »Verjeli bomo v človeka, tudi ko on ne bo verjel vase«

  radio.ognjisce.si Saturday, 27 November 2021 12:20:02

  Na Teološki fakulteti v Ljubljani že 20 let deluje izpopolnjeni program Zakonske in družinske terapije. Z geslom: Slišimo te! so okroglo obletnico obeležili na četrtkovi novinarski konferenci.

 • Covid: Vi ste vprašali, strokovnjaki odgovarjajo

  radio.ognjisce.si Saturday, 27 November 2021 03:02:59

  Tokratno Svetovalnico smo oblikovali z vašim sodelovanjem in hvala za res dober odziv. Povabili smo vas, da nas pokličete in zastavite vprašanje v povezavi z epidemijo, cepljenjem …, mi pa smo odgovore poiskali pri najbolj kompetentnih strokovnjakih. Sodelovali so: vodja svetovalne skupine za Covid dr. Mateja Logar, specialistka medicinske mikrobiologije dr. Tatjana Avšič Županc in biokemik dr. Roman Jerala. Svetovalnico z vašimi vprašanji, ki ni bila edina te vrste (nadaljevanje sledi prihodnji teden), je vodil Blaž Lesnik.

 • Politične stranke v Sloveniji se pospešeno pripravljajo na prihodnje volitve

  radio.ognjisce.si Friday, 26 November 2021 22:24:48

  Politične stranke se vse bolj pospešeno pripravljajo na volitve. To kaže tudi intenziteta predstavitev programov in kandidatov. Medtem, ko slednje SDS po regijah predstavlja že nekaj časa, bosta to v soboto storili še dve politični stranki.

 • Cerkev nima kaj govoriti!

  radio.ognjisce.si Friday, 26 November 2021 18:30:01

  Čeprav se je pohod za življenje odvil v vaši prestolnici že pred časom, se bom v tokratnem komentarju dotaknil še ene teme povezane z njim. Najbrž se bo marsikdo vprašal, zakaj govoriti o tako oddaljenem dogodku.

 • Nadškof Zore: Pustimo zarote, nezaupanje in ločevanje je hudičevo delo

  radio.ognjisce.si Friday, 26 November 2021 18:25:55

  »Čas je, da začnemo slišati – zdravnike in medicinske sestre, ki omagujejo; bolnike, ki jim zmanjkuje zraka; spodbude in prošnje strokovnjakov, ki vidijo rešitve.« S temi besedami k udeležbi pri molitveni pobudi Radia Ognjišče, ki so jo podprli tudi škofje, vabi predsednik škofovske konference nadškof Stanislav Zore. Radio Ognjišče pred praznikom Brezmadežne vabi k molitveni devetdnevnici. Od 29. novembra do 7. decembra bomo ob 5. uri v živo molili rožni venec s prošnjo za zdravje. Na sam praznik 8. decembra pa bo ob 19. uri v cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani sveta maša za zdravje in konec epidemije.

 • Mlada kaplan in župnik o mladih v Cerkvi, »kjer za njih ni brezposlenosti«

  radio.ognjisce.si Friday, 26 November 2021 15:57:07

  Kakšen je duhovnikov dan, kako sodelujeta župnik in kaplan, kako vidita in sodelujeta z mladimi in kakšna je poklicanost kristjanov? Vsa ta vprašanja so v spletnem pogovoru Teološke fakultete na Kariernem sejmu postavili duhovnikoma Petru Čemažarju in Martinu Golobu, kaplanu in župniku župnij Grosuplje in Lipoglav. Pogovor je bil osredotočen na temo Cerkev in mladi, nekaj njunih misli pa v članku.

 • Karitas: »Tisti, ki pridejo po pomoč, se čutijo sprejete in žal jim je, da se niso opogumili že prej.«

  radio.ognjisce.si Friday, 26 November 2021 14:18:39

  Smo v tednu Karitas, ki letos »praznuje« 31. obletnico delovanja. Zato smo v Svetovalnici govorili o njihovih programih pomoči in o delovanju v tem posebnem času epidemije. Z nami je bila strokovna sodelavka nadškofijske Karitas Maribor Sibila Nidorfer. »Oblike pomoči so tudi v času covida ostale enake. Karitas je zelo močna v tem, da se lahko hitro dobro reorganizira, prilagodi, da ljudje res stopijo skupaj.« Pogovor je vodil Blaž Lesnik.

 • Romana Tomc: Epidemijo lahko zamejimo s cepljenjem

  radio.ognjisce.si Friday, 26 November 2021 13:38:31

  Gostja oddaje Glas Slovenije v EU je bila evropska poslanka iz vrst Evropske ljudske stranke in podpredsednica SDS Romana Tomc. Med drugim je spregovorila o soočenju z epidemijo, pomoči Evropske unije in države prebivalcem ter gospodarstvu, misiji in razpravi Evropskega parlamenta o vladavini prava v Sloveniji ter o slovenskem predsedovanju Svetu Evropske unije.

 • Ne veste, kako narediti adventni venec? Tu so nasveti.

  radio.ognjisce.si Friday, 26 November 2021 12:02:31

  Čas duhovne in bogoslužne priprave na božič začenjamo s praznovanjem prve adventne nedelje. K zunanjim in materialnim pripravam sodi tudi duhovna priprava v osebni molitvi in duhovni poglobitvi. Simbol adventa je adventni venec.

 • Smo izjemno lagodna družba, »komot«, hočemo se imeti dobro in nas za ostalo ne briga...

  radio.ognjisce.si Friday, 26 November 2021 12:00:02

  Večina ima več, kot potrebuje za zadovoljitev osnovnih potreb, pa vendarle smo kronično nezadovoljni, nepotešeni in brez volje ter radosti do življenja. Od kod ta naveličanost, upor, celo agresivno vedenje do drugačnih? Dr. Aleksander Zadel je klinični psiholog. Bogata in raznovrstna je njegova praksa na polju psihologije, že več kot trideset let pomaga do kakovostnejšega sobivanja in boljših odnosov, deloval je tudi kot profesor. V zadnjih letih pa večinoma deluje v gospodarstvu. Njegove bogate izkušnje so posebej v sodobnem zmedenem času zelo koristne in hvaležni smo, da si vzame nekaj časa tudi za podelitev spodbud našim poslušalcem.

 • Stop nasilju nad ženskami! Prekinimo tišino!

  radio.ognjisce.si Thursday, 25 November 2021 16:19:39

  Današnji mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami izpostavlja digitalne razsežnosti nasilja nad ženskami in dekleti, so sporočili iz Sveta Evrope. Opozarjajo, da razvoj novih tehnologij omogoča tudi nove možnosti za nasilje, in pozivajo k ukrepom, ki bi ga zaustavili. V več organizacijah so pozvali k ničelni toleranci do nasilja.

 • Klic dobrote: Zbranih že več kot 277.000€ za družine v stiski

  radio.ognjisce.si Thursday, 25 November 2021 15:23:03

  Letošnji 31. dobrodelni koncert Klic dobrote za družine v stiski je ob neposrednem prenosu na RTV Slovenija in Radiu Ognjišče pred televizijske ekrane in radijske postaje privabil ljudi, ki imajo radi glasbo in željo po pomoči sočloveku v stiski. Tudi letos je bil glavni namen dobrodelnega koncerta zbiranje sredstev za pomoč slovenskim družinam v stiski, za katere so darovalci do konca koncerta prispevali 217.950 evrov. Akcija bo potekala še do konca decembra.

 • So cepiva res od hudega duha?

  radio.ognjisce.si Thursday, 25 November 2021 04:10:02

  Na novomeško škofijo se je obrnilo več zaskrbljenih vernikov. Slišali so namreč, da naj bi bilo cepljenje povezano z delovanjem hudobnega duha. Škof Andrej Saje je v odgovoru zapisal, da učiteljstvo Cerkve ne vidi razloga, da bi dvomilo v učinkovitost in varnost cepiva, ki so ga odobrile pristojne institucije, saj je požrtvovalna skrb medicinskega osebja za okužene največji dokaz, da želi uradna medicina v času pandemije bolnikom pomagati.

 • Janša: Radio Ognjišče pred 27. leti velika zvezda danica

  radio.ognjisce.si Wednesday, 24 November 2021 21:00:02

  V tokratni oddaji Pogovor o … smo gostili predsednika vlade Janeza Janšo, ki nam je čestital ob prihajajoči 27. obletnici radia. »Ko ste nastali, ste bili velika zvezda danica, ki je v slovenski medijski prostor prinesla veliko osvežitev in določeno ravnotežje v radijski prostor. Vaš prispevek v 27 letih je bil znaten. Lahko si samo predstavljamo, kako bi se nekatere stvari odvijale, če niti Radia Ognjišče ne bi bilo.«

 • Fanči Perdih: Omakica v ličnem kozarčku je inovativno in osebno darilo

  radio.ognjisce.si Wednesday, 24 November 2021 19:55:21

  Tisto, kar smo pridelali na svojih vrtovih, je gotovo že našlo pot (ali jo bo kmalu) do naših shramb. Pripravili smo vložnine, odvečno zelenjavo morda zamrznili. Če shranimo omakice v lepe kozarčke, ki smo jih zaprli z ličnimi pokrovčki, dodamo le še pentljo in ta naša omakica, skuhana z ljubeznijo, bo odlično, okusno in uporabno darilo. Če imamo na vrtu še kaj paradižnikov in preraslo veliko bučo, se lahko še vedno lotimo kuhanja. Z nami je bila Fanči Perdih, vodja prve ekološke hiše Amarant, ki je odgovarjala tudi na vaša vprašanja. Z njo se je pogovarjala Slavi Košir.

 • Znova povabljeni k dobrodelnosti

  radio.ognjisce.si Wednesday, 24 November 2021 18:20:43

  »Srce, ki sprejema« bo geslo nocojšnjega že 31. koncerta Klic dobrote, s katerim Slovenska Karitas zbira sredstva za pomoč družinam v stiski. Prenos boste lahko spremljali na Radiu ognjišče, Radiu Slovenija in TV Slovenija.

 • Kakšne pozitivne občutke je p. Cestnik sredi jeseni dobil o naši družbi in kakšno lekcijo so nam dali samotestirajoči se otroci ...

  radio.ognjisce.si Wednesday, 24 November 2021 17:51:32

  Ali prihaja do kakšnega poenotenja slovenske družbe v boju zoper koronavirus? To smo se vprašali v tokratni oddaji Spoznanje več, predsodek manj, v kateri smo gostili p. Branka Cestnika, s katerim smo se sicer pogovarjali tudi o podnebnem vrhu v Glasgowu, kjer smo doživeli blišč in bedo dejanj. Oddajo je vodil Jože Bartolj.

 • Je evtanazija res sočuten način odhoda s tega sveta?

  radio.ognjisce.si Wednesday, 24 November 2021 14:11:55

  Papeška akademija za življenje se je skupaj z Društvom katoliških pravnikov Italije odzvala na primer Maria, tetraplegika, ki je dobil zakoniti dostop do pomoči pri samomoru. Pri tem niso zanikali resnosti situacije, ampak so se vprašali, ali je najboljši odgovor nanjo res spodbujanje ljudi, da si vzamejo življenje.

 • Na pobudo Radia Ognjišče molitev za zdravje in konec epidemije

  radio.ognjisce.si Wednesday, 24 November 2021 13:35:53

  Naši škofje so na zadnji seji škofovske konference (22.11. 21) podprli pobudo molitve Radia Ognjišče za zdravje v času epidemije. Tako bo na praznik Marije Brezmadežne, 8. decembra, ob 19.00 sveta maša za zdravje in konec epidemije v cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani. Pred omenjenim praznikom pa bo devetdnevnica s prošnjo za zdravje. K omenjeni molitvi škofje vabijo vse vernike.

 • Dr. Jože Ramovš: Glavni kroglični ležaj razvoja družbe je družina ...

  radio.ognjisce.si Wednesday, 24 November 2021 01:00:02

  Dogajanje, ki smo mu priča, kaže na neravnovesje v družbi. Nihamo iz ene skrajnosti v drugo. Vzporedno pa se ob tem vendarle odvija razvoj. Nekateri imajo pred očmi le tisto, kar govorijo mediji, ljudje na ulici, ko se zdi, da bo vsak čas konec sveta. Kataklizma, groza in strah. Spet drugi pa prepoznajo udobje, varnost, mir in številne dobrine ter pravijo, tako dobro še ni bilo. To je črno belo razumevanje sveta in družbe. Ob tako ekstremnih, skrajnih stališčih družba težko hitro napreduje. Zato si prizadevajmo za ravnotežje v vsem, v narodu, v skupnostih, v družini in v nas samih ter presegajmo slabo, črnoglednost, ki pa ni nič drugega kot nezupanje vase in v druge.

 • Dr. Anton Trstenjak: Kam se je izgubila "slovenska poštenost"?

  radio.ognjisce.si Tuesday, 23 November 2021 21:12:01

  Se Slovenci v čem razlikujemo od drugih? Smo v čem res posebni? Nekje, v skritem kotičku vsakega od nas, se verjetno skriva tiha želja, da bi bil odgovor na ta vprašanja, da, Slovenci smo posebni, drugačni, če je le mogoče, boljši. In če smem ugibati naprej, bi rekel, da je to posledica naše majhnosti.

 • Dr. Hawlina: "Če najdemo raka prostate pravočasno, je petletno preživetje skoraj 95-odstotno."

  radio.ognjisce.si Tuesday, 23 November 2021 20:04:07

  V zdravstveni Svetovalnici smo spregovorili o raku, ki moške v Sloveniji najpogosteje ogroža, o raku prostate. Naš gost, urolog dr. Simon Hawlina s Kliničnega oddelka za urologijo UKC Ljubljana, pravi, da je zelo pomembno odkriti agresivne oblike raka na prostati, saj jih z operacijo ali obsevanjem lahko ozdravijo. »Na leto odkrijemo 1.600 bolnikov z rakom na prostati, umre pa jih 400, kar predstavlja velik zdravstveni problem. Po številu obolelih za rakom na prostati in umrlih Slovenija nad evropskim povprečjem.« Pogovor je vodil Blaž Lesnik.

 • Slovenci kot strgana nogavica

  radio.ognjisce.si Tuesday, 23 November 2021 17:45:35

  Običajno jesensko jutro običajnega tedna brskam po predalu in iščem hlačne nogavice. Pojav, ki je mnogim ženskam blizu. Le da moj predal ne vsebuje le brezhibnih nogavic, pač pa tudi take z luknjico. Ker jih hranim iz neznanega razloga. Danes zjutraj sem sama pri sebi ugotavljala, kako ti lahko ena majhna luknjica pokvari nogavico. In sem potegnila vzporednico. Kako ti lahko ena luknjica v sistemu, majhen delež ljudi v neki skupnosti povzroči, da se situacija odvija drugače, kot bi si želelo vodstvo, kot bi si želelo zdravstvo, kot bi si želelo učiteljstvo ali pa družina.

 • Za to, da prideš po pomoč na Karitas, je tudi potreben pogum

  radio.ognjisce.si Tuesday, 23 November 2021 12:15:45

  Svojo zgodbo nam je zaupala neimenovana prejemnica pomoči Škofijske karitas Maribor, ki je kar trikrat prišla do vrat Karitas in se trikrat obrnila, ker ji je bilo nerodno, ker ni zbrala poguma, da bi prosila za pomoč.

 • Maister pooseblja, kaj pomeni verovati v svoj narod.

  radio.ognjisce.si Tuesday, 23 November 2021 09:56:19

  Pri generalu Rudolfu Maistru je problem v odnosu, ki ga imamo do njega in so ga imele nekatere oblasti, nevrednem njegove veličine in vsega, kar je storil za slovenski narod. General Rudolf Maister je ena največjih osebnosti slovenstva, slovenski general, ki se je boril za slovensko mejo in bil velik Slovenec.

 • Samskost: "Odnos je kot izmenični tok. Z obeh strani morajo prihajati impulzi in oba morata za to delati."

  radio.ognjisce.si Monday, 22 November 2021 17:19:14

  V Svetovalnici smo se posvetili problemu vse bolj razširjene samskosti med mladimi. Sem sam in samozadosten? Iščem, pa ne najdem? Sprejmem ali zavračam? Samskost je rana sodobnega človeka. Mnogo mladih po 30. letu je samih, brez sorodne duše. Včasih se zdi, da kar nehajo iskati, da so se navadili biti sami. Na daljavo je bil z nami doc. dr. Drago Jerebic iz Zavoda Bližina, s katerim se je pogovarjala Tanja Dominko.

 • Teden Karitas: Srce, ki sprejema

  radio.ognjisce.si Monday, 22 November 2021 16:00:21

  Vstopili smo v Teden Karitas, ki letos poteka pod geslom »Srce, ki sprejema«. Slovenska karitas in posamezne škofijske Karitas se v teh dneh še posebej zahvaljujejo prostovoljcem, opozarjajo na stiske prebivalcev in vabijo h konkretni solidarnosti.

 • 61 let papeškega zavoda Slovenik

  radio.ognjisce.si Monday, 22 November 2021 15:01:15

  22. novembra 1960 je bil v Rimu ustanovljen slovenski zavod - Slovenik. To se je zgodilo z dekretom papeža Janeza XXIII. Pavel VI. je ustanovo 19. junija 1973 povzdignil v papeški zavod.

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Top 10: Italia Top 10: Italia

radio.ognjisce.si
Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Genere: Various
Video streaming
 • Play   Lagu Indonesia Terbaik - Terpopuler - Terhits Sepanjang Masa #MusicStream #LiveMusic #DirumahAja
 • Play   Best Radio 1 • Live Radio Pop Music 2020' Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   Fenomen Pop Live Radio • Pop Music 2020 - Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   lofi hip hop radio - beats to relax/study to
 • Play   Dance Music Live Radio • Best English Songs 2020 - Top Hits 2020 New Pop Songs Remix
 • Play   Tropical House Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Happy Music
 • Play   The Good Life Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Gym, Happy Music
 • Play   New Popular Songs 2020 - Top 40 Songs This Week - Best Hits Music Playlist 2020
 • Play   Deep Legacy. Radio • 24/7 Music Live Stream | Deep & Tropical House, Chill Out, Dance Music, EDM
 • Play   Sunday Coffee: Relaxing Jazz Radio - Smooth JAZZ & Soft Bossa Nova for Calm, Work, Study at Home