Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Rating: 0 (7)
0

Lingua:
1
http://radio.ognjisce.si
Bitrate: 128
Formato audio: AAC
Sintetizzatore online:
Winamp

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Genere: Cristiano musica
Radio Ognjišče. Prisluhnite nam! Obveščamo, izobražujemo, evangeliziramo in razvedrimo ter zabavamo.Veseli bomo tudi vašega obiska v eni izmed naših knjigarn: KOPER Trg Brolo 11 LJUBLJANA Poljanska 4 (Teološka fakulteta) KRANJ Koroška cesta 19
http://radio.ognjisce.si
 Live now:
 
Che ha giocato alla radio:
Eva Boto - Kaj Je To
Metod Pal
Dj
Shakespears Sister - Hello Turn Your Radio On
Diana Krall - Narrow Daylight
Monika Avsenik,grega Avsenik In Ans.sa
Andra
Nina Pu
One Direction - Little Things
Celine Dion & A Bocceli - The Prayer
Tomo Jurak - Zvezde Vedo
Dj
Alja Kru
Dj
Modrijani - Ljubiva
Katrinas - V Ritmu Sanj
Ne
Primo
Emanuel - Jezus K Tebi Hitim
Janez Kova
Commenti:
 • Il Suo nome:
  captchaLista di radio
La Sua Radio playlist è vuota (Registro)
YouTube
RSS Feed Novità Categorie La mia lista di feed RSS Cambia lingua del sito e feed RSS Italiano RSS: Velocità di lettura 0
RSS: Notizia
 • Dobrote ni nikoli preveč in dela nikoli ne zmanjka

  radio.ognjisce.si Sunday, 18 October 2020 17:36:28

  Že od leta 1928 predzadnjo nedeljo v oktobru obhajamo Misijonsko nedeljo. Zdi se, da smo Slovenci trdno povezani z našimi misijonarji v svetu in tudi zato je današnja nedelja zelo sporočilna.

 • Podobnik nad ekonoma, nadškofija zahteva preklic in opravičilo

  radio.ognjisce.si Sunday, 18 October 2020 16:45:25

  Še teden dni nas loči od konstitutivne seje sveta Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, kar pomeni, da bodo dnevi, ki so pred nami minevali v iskanju kompromisov glede novega vodstva te največje kmečke stanovske organizacije. Nobena od sodelujočih list na volitvah 4. oktobra ni dobila potrebne večine, kar pomeni, da se zdaj preštevajo koalicije.

 • 80. jubilej največje avtoritete med Beneškimi Slovenci

  radio.ognjisce.si Sunday, 18 October 2020 16:20:54

  Ljubezen do domače zemlje in ljudi, ukoreninjenost v slovensko kulturo, skrb za ohranjanje jezika in dediščine. Vse to se zrcali iz življenja mons. Marina Qualizza, ki je največja moralna avtoriteta v Benečiji formata Ivana Trinka. Pred dnevi je praznoval 80. rojstni dan in zadruga Most je zbrala uvodnike, ki jih je kot odgovorni urednik pisal za petnajstdnevnik Dom.

 • Slovenski verniki se veselijo možnosti prejema obhajila

  radio.ognjisce.si Sunday, 18 October 2020 16:16:29

  Nedeljske svete maše v rdečih statističnih regijah danes prvič po nekaj mesecih zopet potekajo brez prisotnosti vernikov. Kljub temu pa so navodila slovenskih škofov, v primerjavi s tistimi v prvem valu epidemije, malce spremenjena. Verniki imajo možnost, odvisno od župnij, pristopiti k svetemu obhajilu, seveda ob strogem upoštevanju ukrepov za preprečavanje okužb.

 • Ritem srca: Brigita Pintar s pesmijo »Novi svet«

  radio.ognjisce.si Sunday, 18 October 2020 14:28:55

  Mlada Brigita Pintar se bo na Ritmu srca predstavila drugič, a verjamemo, da tudi ne zadnjič.

 • Prenos svetih maš preko spleta dovoljen pod posebnimi pogoji

  radio.ognjisce.si Sunday, 18 October 2020 00:49:13

  Škofje so sprejeli dodatna navodila glede prenašanja bogoslužnih in pastoralnih dogodkov preko spleta. Poudarjajo predvsem stališče papeža Frančiška, ki opozarja, da vera preko medijev ni Cerkev.

 • Starejše ženske v najslabšem položaju

  radio.ognjisce.si Saturday, 17 October 2020 17:30:59

  V Sloveniji revščina najbolj ogroža starejše, zlasti ženske. Mnogim posameznikom in družinam, ki živijo v materialnem pomanjkanju, že 30 let pomaga Slovenska karitas.

 • Škof Štumpf: Naj bodo ti dnevi sveti

  radio.ognjisce.si Saturday, 17 October 2020 14:46:12

  »V teh dneh smo vsi zaskrbljeno zazrti v poročila in navodila vladnih in zdravstvenih ustanov, pa tudi Cerkve na Slovenskem, o vedno težji zdravstveni situaciji med nami. Prišli smo do točke, ko celotni državi ponovno grozi epidemija. Tudi ozemlje soboške škofije se je znašlo na rdečem seznamu.« Tako svoje pismo sobratom duhovnikom, redovnikom, redovnicam, vernikom in ljudem dobre volje, začne murskosoboški škof Peter Štumpf. Pismo je objavljeno na spletni strani škofije.

 • Kovšca: Nekatere maske so padle!

  radio.ognjisce.si Saturday, 17 October 2020 14:29:01

  Od politike bi pričakoval več sodelovanja in povezovanja, je v pogovoru za Radio Ognjišče dejal predsednik državnega sveta Alojz Kovšca. Glede soočanje s pandemijo je izrazil skrb zaradi ljudi, ki se obnašajo neodgovorno s tem, ko ne spoštujejo zaščitnih ukrepov.

 • Sestra Nikolina: Kako skuhati govejo juho?

  radio.ognjisce.si Saturday, 17 October 2020 14:13:26

  Brez nje ni nedeljskega ali prazničnega kosila. A kako jo skuhati, da bo okusna? Katero meso uporabiti, kdaj dodati zelenjavo, koliko časa naj vre? Sestra Nikolina je v Svetovalnici med drugim povedala tudi, da v mlaju ni pravi čas za ribanje zelja.

 • Kakšni bodo prazniki za vse svete?

  radio.ognjisce.si Saturday, 17 October 2020 13:58:59

  Slovenci imamo do pokojnih globoko spoštovanje, zato imamo tudi do prvonovembrskih praznikov poseben odnos. Ta dan so svete maše po vseh slovenskih župnijah, popoldne pa molitve za verne rajne v cerkvah in na pokopališčih. Letos bo drugačne.

 • Ritem srca: Neža in Damjan Pančur s pesmijo »Zašepetaj«

  radio.ognjisce.si Saturday, 17 October 2020 11:45:01

  Ritem srca skoraj ne mine več brez Neže in Damjana Pančurja, ki na dogodku sodelujeta že nekaj let. Letos se bosta predstavila s pesmijo »Zašepetaj«.

 • Sem ločen. Imam še svoje mesto v Cerkvi?

  radio.ognjisce.si Saturday, 17 October 2020 11:10:01

  Danes bo potekalo že 4. vseslovensko srečanje razvezanih, ki ga pripravlja skupnost Srce. Zaradi znanih razmer se bodo povezali preko speta.

 • Laž ima dolge noge in vodi v prepad

  radio.ognjisce.si Friday, 16 October 2020 19:45:01

  Širijo se govorice, da ima tako imenovani »premierski kandidat ustavnega loka« med drugim tudi osebne finančne težave. Sicer se pri javnih osebah pri nas rado prikazuje vse negativno: Če so dobro stoječi, se jih sumi, da so kradli, če niso še kaj ustvarili, se jih ima za nesposobne, odvisno od tega kakšnega izvora so!

 • EU ne sme biti le bankomat!

  radio.ognjisce.si Friday, 16 October 2020 18:30:01

  Evropska unija se je ob pandemiji naučila, da je potrebno pri tem izzivu sodelovati skupaj, je za Radio Ognjišče dejala evropska poslanka iz vrst Evropske ljudske stranke (ELS) Ljudmila Novak. Spregovorila je tudi o temah, ki so zaznamovala zadnje zasedanje Evropskega parlamenta. Ponovila je, da je podprla vključitev klavzule o pogojnosti pri črpanju evropskih sredstev iz naslednje večletne finančne perspektive glede na spoštovanje vladavine prava. »EU ne sme biti le bankomat, medtem ko se teptajo njene temeljne vrednote,« je povedala.

 • Nadškof Zore o ukinitvi prenosa svetih maš preko spleta in okuženih duhovnikih

  radio.ognjisce.si Friday, 16 October 2020 17:13:12

  »Čas epidemije je čas posebnih duhovnih vaj za vse. Tako za verne kot manj verne kot neverne." Tako je na novinarski konferenci vlade dejal ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore, ki je odgovarjal tudi na novinarska vprašanja. Dve smo mu zastavili tudi z Radia Ognjišče.

 • Za uspešno zdravljenje je treba zdraviti tudi dušo

  radio.ognjisce.si Friday, 16 October 2020 16:08:44

  Ob diagnozi se v trenutku spremeni podoba sveta. Zato je tako pomembno, kako zdravnik spregovori o stanju bolezni, poteku zdravljenja in načrtu za naprej. Način mora biti primeren posamezniku, da se ne ustvarijo dodatna napetost, stigma in strah, ki bi v prihodnje lahko blokirali sodelovanje pacienta pri marsikdaj napornem načinu zdravljenja.

 • Prenos svetih maš na Radiu Ognjišče

  radio.ognjisce.si Friday, 16 October 2020 15:36:27

  Slovenski škofje so v sklopu ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa odpovedali svete maše v rdečih regijah, zato je te sedaj mogoče od doma spremljati preko televizije (TV Eksodus in TV Slovenija) in radia (Radio Ognjišče, Radio Slovenija).

 • Kaj so v nedeljo prosile kraljici in princesa?

  radio.ognjisce.si Friday, 16 October 2020 14:00:01

  Najbolj nagovarjajoči trenutki vsakoletnega shoda kmetov pri zavetniku bl. A. M. Slomšku na Ponikvi so mašne prošnje in obred prinašanja darov. Prošnje vsako leto pripravijo kraljice in princese, darove pa z osrednjima, kruhom in vinom, hvaležno prinesejo kmetice in kmeetje iz vseh slovenskih pokrajin.

 • Ritem srca: Svetnik s pesmijo »Ostani«

  radio.ognjisce.si Friday, 16 October 2020 11:30:02

  Skupina Svetnik je redna spremljevalka festivala Ritem srca že od vsega začetka. Luč sveta je ugledala leta 2001, od takrat pa so člani ustvarjali in izvajali sodobno krščansko popularno glasbo. Na Ritmu srca 2020 se bo predstavila s pesmijo »Ostani«.

 • Kdo bo imel prednost pri udeležbi maše v oranžnih regijah?

  radio.ognjisce.si Thursday, 15 October 2020 23:07:46

  Svete maše z ljudstvom so v rdečih regijah do nadaljnjega odpovedane. V oranžnih regijah vse svete maše potekajo z največ deset verniki. V to število so vključeni verniki in duhovnik. Prednost pri udeležbi imajo tisti, ki so darovali za mašni namen. Za 1. novembera so škofje bogoslužja na pokopališčihin v cerkvah prepovedali za celotno Slovenijo.

 • S pogosto kritiko spreminjamo možgane

  radio.ognjisce.si Thursday, 15 October 2020 22:40:02

  Kar mislimo, to hranimo. Prepogosto kritiziranje v možganih spodbuja proces pritoževanja. In, dovolj je. Pred desetletjem, ko smo se soočali z negotovostjo ekonomije in posledično gospodarstva, se je med ljudmi hitro širilo vsesplošno nezadovoljstvo. Blanka Tacer je bila med tistimi, ki je želela to čim prej zaustaviti in z Nastjo Mulej sta takrat iskali rešitve, kako konkretno spodbujati k iskanju ustvarjalnega in možnih poti naprej.

 • Tudi nerojeni otrok ima mesto na pokopališču

  radio.ognjisce.si Thursday, 15 October 2020 19:09:37

  15. oktober je mednarodni dan otrok, umrlih med nosečnostjo ali kmalu po rojstvu.

 • O revmatični bolezni

  radio.ognjisce.si Thursday, 15 October 2020 17:42:51

  12. oktober je bil svetovni dan revme oz. bolnikov, ki živijo s to boleznijo. Vsak, ki je starejši od 60. let, se srečuje z revmatično boleznijo. Naš gost je bil prof. dr. Matija Tomšič, s katerim se je pogovarjal Blaž Lesnik.

 • Rdeče regije: Odpoved maš, individualna oskrba, verouk na daljavo

  radio.ognjisce.si Thursday, 15 October 2020 17:37:50

  Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je pojasnil, da bo v rdečih regijah od polnoči veljala splošna prepoved zbiranj. »Na žalost smo bili prisiljeni v rdečih regijah prepovedati vsa zbiranja. Torej, prepovedani so tudi verski obredi ...«

 • Učinkovito in ekološko iz Slovenije

  radio.ognjisce.si Thursday, 15 October 2020 13:28:39

  Na poti ustvarjanja odličnega izdelka za nego doma in perila s kakovostjo na najvišji ravni, je slovenska ekipa strokovnjakov iskala navdih v naravi, od koder se je rodilo tudi ime novih ekoloških in hkrati učinkovitih čistil slovenskega porekla NANA - NAVDIH NARAVE.

 • Kako prepoznaš Slovenca pri sveti maši? Sedi v zadnji klopi.

  radio.ognjisce.si Thursday, 15 October 2020 12:07:09

  Vso pozornost smo v tokratni oddaji »Globine« namenili vprašanjem, s katerimi se srečujejo v svojih globinah naši poslušalci. Ali je Slovenec lahko vesel kristjan? Kako razumeti simboliko rastlin v svetopisemskih zgodbah? Kaj naj bi bila pozitivna energija? Zakaj se priklanjamo in klečimo pred kipi? Naš gost je bil jezuit p. Damjan Ristić, ki je bil vesel vprašanj, saj so iskrena, po njegovih besedah pa poslušalci želijo znanje in poglobitev svoje vere.

 • Janša: Mogoče še bolj kot spomladi je sedaj beseda odgovornost ključna beseda

  radio.ognjisce.si Wednesday, 14 October 2020 23:16:02

  Z odgovornim vedenjem se lahko izognemo spomladanskemu scenariju popolnega zapiranja države. V to sta prepričana predsednik vlade Janez Janša in infektologinja dr. Mateja Logar, ki jima je bilo mogoče prisluhniti v tokratni oddaji "Pogovor o" na Radiu Ognjišče. Janša in dr. Logarjeva sta skupaj s psihologom dr. Andrejem Perkom in članom upravnega odbora Kluba slovenskih podjetnikov Martinom Jezerškom v soboto, 3. oktobra sodelovala na okrogli mizi. V Zavodu sv. Stanislava so na vabilo civilne iniciative Prebudimo Slovenijo spregovorili o izzivih, ki jih prinaša čas covida-19.

 • Zaradi slabšanja epidemiološke slike potovanja odsvetovana

  radio.ognjisce.si Wednesday, 14 October 2020 20:54:19

  Pristojni odsvetujejo vsa nenujna potovanja. Ta predstavljajo veliko tveganje za zdravje posameznika kot tudi nevarnost, da potnik obstane na neki destinaciji. Letalskih linij je manj kot pred pandemijo, termini javnega prevoza pa niso vedno zanesljivi.

 • Fanči Perdih: Oktobra pobiramo pridelke, pripravljamo kompost in grede za zimske setve

  radio.ognjisce.si Wednesday, 14 October 2020 18:29:58

  Mesec je naokrog in znova smo v studiu gostili Fanči Perdih, vodjo prve ekološke semenarske hiše Amarant. Tudi oktobra bo še nekaj dela na vrtu. Pogovor je vodila Slavi Košir, spremljali pa ste ga lahko tudi prek Facebooka.

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Top 10: Italia Top 10: Italia

radio.ognjisce.si
Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Genere: Various
Video streaming
 • Play   Lagu Indonesia Terbaik - Terpopuler - Terhits Sepanjang Masa #MusicStream #LiveMusic #DirumahAja
 • Play   Best Radio 1 • Live Radio Pop Music 2020' Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   Fenomen Pop Live Radio • Pop Music 2020 - Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   lofi hip hop radio - beats to relax/study to
 • Play   Dance Music Live Radio • Best English Songs 2020 - Top Hits 2020 New Pop Songs Remix
 • Play   Tropical House Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Happy Music
 • Play   The Good Life Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Gym, Happy Music
 • Play   New Popular Songs 2020 - Top 40 Songs This Week - Best Hits Music Playlist 2020
 • Play   Deep Legacy. Radio • 24/7 Music Live Stream | Deep & Tropical House, Chill Out, Dance Music, EDM
 • Play   Sunday Coffee: Relaxing Jazz Radio - Smooth JAZZ & Soft Bossa Nova for Calm, Work, Study at Home