Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Rating: 0 (7)
0

8
http://radio.ognjisce.si
Bitrate: 128
Sound Format: AAC
Online Synthesizer:
Winamp

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Genre: Christian music
Radio Ognjišče. Prisluhnite nam! Obveščamo, izobražujemo, evangeliziramo in razvedrimo ter zabavamo.Veseli bomo tudi vašega obiska v eni izmed naših knjigarn: KOPER Trg Brolo 11 LJUBLJANA Poljanska 4 (Teološka fakulteta) KRANJ Koroška cesta 19
http://radio.ognjisce.si
 Live now:
 
What recently played on the radio:
Eva Boto - Kaj Je To
Metod Pal
Dj
Shakespears Sister - Hello Turn Your Radio On
Diana Krall - Narrow Daylight
Monika Avsenik,grega Avsenik In Ans.sa
Andra
Nina Pu
One Direction - Little Things
Celine Dion & A Bocceli - The Prayer
Tomo Jurak - Zvezde Vedo
Dj
Alja Kru
Dj
Modrijani - Ljubiva
Katrinas - V Ritmu Sanj
Ne
Primo
Emanuel - Jezus K Tebi Hitim
Janez Kova
Comments:
 • Your name:
  captchaList of radio
Your Radio playlist is empty (Sign Up)
YouTube
RSS Feed News Categories My list of RSS feeds Change site language and RSS feeds English RSS: Reading speed 0
RSS: News
 • Dr. Marijan Peklaj: Duhovniki so dali velik pečat mojemu poklicu.

  radio.ognjisce.si Saturday, 22 January 2022 22:00:02

  Zadnje intervjuje z njim smo lahko brali ob njegovi zlati maši. Ker ga je istega leta zadela možganska kap, se je potem nastopanju v javnosti raje ognil, saj pravi, ni več v takšni kondiciji in tudi težje govori. V svoji skromnosti doda, da ni delal toliko kot bi kdo želel na znanstvenem področju, raziskovanju se je posvečal le toliko kot je bilo treba. Mašniško delo, duhovništvo je pri njem na prvem mestu, tega pa ne povezuje z delom za znanost.

 • Od partizana do ljudskega misijonarja

  radio.ognjisce.si Saturday, 22 January 2022 10:11:02

  »Ne delaj hudega, ampak delaj dobro! Ker taka je božja volja. To je bila moja vera od malega,« je v enem od intervjujev povedal eden najbolj znanih slovenskih jezuitov, pisatelj, ljudski misijonar in voditelj duhovnih vaj, p. Franc Cerar.

 • "Od kričanja do zažiganja je majhen korak"

  radio.ognjisce.si Friday, 21 January 2022 14:06:29

  Škof Anton Vovk ni zapadel v povprečnost in ni podlegel strahu, je pri sinočnji sveti maši ob 70. Obletnici njegovega zažiga poudaril nadškof Stanislav Zore. Vprašal se je, kako je človek zmožen takšnega dejanja, kot je zažig drugega človeka.

 • Odziv Benedikta XVI. na poročilo o zlorabah v nadškofiji München-Freising

  radio.ognjisce.si Thursday, 20 January 2022 23:11:31

  Med letoma 1945 in 2019 je bilo v nadškofiji München-Freising spolno zlorabljenih skoraj 500 oseb, večinoma mladoletnih. Poročilo je pripravila odvetniška družba Westpfahl Spilker Wastl, ki jo je februarja 2020 za to nalogo pooblastila sama nadškofija. Iz dokumenta izhaja, da upokojeni papež Benedikt XVI. v času, ko je bil tam nadškof, ni ukrepal v štirih primerih zlorabe otrok.

 • Moralni teolog Kavčič: Skrbeti nas mora, da Evropa ni usmerjena v življenje

  radio.ognjisce.si Thursday, 20 January 2022 23:05:37

  Francoski predsednik Emmanuel Macron se je v sredo ob predstavitvi prednostnih nalog francoskega predsedovanja Svetu EU zavzel za vključitev zaščite okolja in pravice do splava v listino Evropske unije o temeljnih pravicah. Zdaj je v njej zapisana pravica do življenja.

 • Na EXPU TV v Dubaju to soboto intervju o Kranjski čebeli

  radio.ognjisce.si Thursday, 20 January 2022 22:00:02

  Skoraj pet tisoč kilometrov nas loči do arabskega mesta Dubaj, kjer se med več kot stodevetdesetimi državami iz vsega sveta na svetovni razstavi predstavlja tudi Slovenija z zasnovo paviljona, ki pritegne. Do sedaj se je zvrstilo približno sto poslovnih dogodkov in je paviljon obiskalo približno štiristo tisoč obiskovalcev.

 • Gaiser in Cestnik o migracijah, rajskih obljubah kriminalnih združb in getoizaciji

  radio.ognjisce.si Thursday, 20 January 2022 17:13:44

  Kdor se ukvarja z vprašanjem migracij, ve, da je to zelo kompleksno vprašanje. Imamo vojne, politične, ekonomske, podnebne in še kakšne vrste migrantov. Vse bolj smo priča tudi umetno povzročenim migracijam, ker je nekomu v interesu, da destabilizira določeno regijo. Reka beguncev pri nekom vzbudi sočutje, pri drugih sovraštvo. Pri migracijah gre tako za izjemno kompleksna, politično občutljiva, celo ideološka vprašanja. O tem smo v oddaji Pogovor o ... govorili z geopolitičnim analitikom dr. Larisom Gaiserjem in mag. p. Brankom Cestnikom.

 • Dežman: Spomin na škofa Vovka je spomin na generacijo, ki je zmagala versko vojno

  radio.ognjisce.si Thursday, 20 January 2022 14:52:57

  Danes se spominjamo 70-letnice, ko so po naročilu komunistične partije in Uprave državne varnosti z bencinom polili in zažgali ljubljanskega škofa Antona Vovka. V spomin na ta tragičen dogodek, ki je škofa Vovka močno zaznamoval, bo drevi v ljubljanski stolnici sveta maša za preganjane kristjane. Daroval jo bo nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference Stanislav Zore.

 • Dr. Eva Škobalj: Več naj bo spraševanja in manj trditev.

  radio.ognjisce.si Thursday, 20 January 2022 12:30:02

  Pri vzgoji radi ukazujemo, zapovedujemo. Ko otroku rečemo, ne smeš tega, to je narobe in podobno, ga že vnaprej z določenim očitkom zakoličimo. Ne damo mu možnosti razmišljanja. To je narobe in konec! S takšno trditvijo ne spodbudimo budnosti, da bi otrok lahko razmislil o posledicah svojih dejanj.

 • Ali bi po 30 letih naša ustava potrebovala kakšno prevetritev?

  radio.ognjisce.si Wednesday, 19 January 2022 18:48:16

  30-letnica sprejetja Ustave Republike Slovenije je bila osrednja tema oddaje, v kateri je bil naš gost ustavni sodnik Dr. Dr. Klemen Jaklič. Bi ustava potrebovala kakšne spremembe, kako je z njenim izvajanem v praksi in zakaj bi jo moral imeti doma vsak Slovenec in Slovenka, so zgolj nekatera vprašanja, ki jih je Alen Salohović zastavil tokratnemu gostu.

 • Pred štirimi leti se je poslovil Anton Drobnič

  radio.ognjisce.si Tuesday, 18 January 2022 23:03:07

  Na današnji dan leta 2018 je v Ljubljani umrl pravnik Anton Drobnič. Doma je bil s Hudega Vrha na Blokah. Drugo svetovno vojno je dočakal kot dijak in se, po množičnih likvidacijah zavednih in vernih Slovencev s strani revolucionarjev, z dve leti starejšim bratom, pridružil domobrancem.

 • Občutljive in čustvene ljudi imamo za krhke in naivne. Pa so res?

  radio.ognjisce.si Tuesday, 18 January 2022 21:15:02

  Psihoterapevtka Christel Petitcollin je v svoji dolgoletni praksi naletela na množico ljudi, ki so bili, kot so se imenovali sami, kot iz drugega planeta. • k meni prihajajo z občutkom odtujenosti od okolice in s slabo samopodobo • empatične osebe ne prenesejo, če se drugi počutijo slabo, zato se neprenehoma ukvarjajo z okolico in vzpostavljajo harmonijo • škodoželjnosti si ne morejo zamišljati, zato so zelo ranljivi, če naletijo na manipulatorje

 • Kdo si zasluži moj glas?

  radio.ognjisce.si Tuesday, 18 January 2022 18:40:02

  Tem, ki bi jih rad komentiral v tokratnem Našem pogledu, je veliko. Epidemije in njenega poteka se bom izognil, ker menim, da so tisti, ki jim je mar za sodržavljane, ali cepljeni ali pa se strogo držijo ukrepov. Preostale neodgovorne srenje nima smisla prepričevati, zato bom pogled usmeril malo nazaj in malo naprej.

 • Dr. Marko Pavliha: Hrepenimo po rahljanju ukrepov, ob tem pa vse bolj rahljamo zemljo, testo in volno, kar sploh ni slabo.

  radio.ognjisce.si Monday, 17 January 2022 19:17:46

  Naš sogovornik v Svetovalnici, ko smo se pogovarjali o priložnostih epidemije za osebno rast, je tudi član mednarodne komisije Galilejo, kjer se o zarotah in lažnih novicah glede kovida ne pogovarjajo.

 • Najti samega sebe je danes zelo moderno, celo knjigarne imajo posebno polico za iskanje sreče …

  radio.ognjisce.si Monday, 17 January 2022 16:13:53

  Sreča v glagolniški obliki je “srečanje”. Torej, sreča je v srečanju, srečevanju. Ko doživiš kaj lepega, moraš to povedati še komu. Tudi lep star slovenski pregovor pravi, “če srečo podeliš, se leto podvoji, če trpljenje podeliš, se leto razpolovi”. Kaj je sreča v življenju, kje je njegov smisel, pa tudi o permisivni vzgoji in pasteh zaslonov je Mateja Subotičanec v oddaji Za življenje spregovorila z logoterapevtom in profesorjem dr. Sebastjanom Kristovičem.

 • Gabriel Kavčič za Domovino: Nauk utišanih zvonov

  radio.ognjisce.si Monday, 17 January 2022 15:01:38

  Že prejšnjo nedeljo smo poročali, da so po odredbi tržaškega sodišča v Dolini pri Trstu zasegli zvonove v mogočnem zvoniku tamkajšnje župnije sv. Urha. Razlog za to naj bi bila tožba šestih krajanov, ki naj bi se navezovala tudi na peticijo vaščanov izpred let, ki trdijo, da zvonovi motijo javni red in mir, zlasti jutranje spanje.

 • Bo Slovenija uspela s kandidaturo za Varnostni svet?

  radio.ognjisce.si Monday, 17 January 2022 13:00:31

  Na področju diplomacije so pred Slovenijo številni izzivi, med njimi implementacija odločbe arbitražnega sodišča o meji s Hrvaško, kandidatura za nestalno članico Varnostnega sveta Združenih narodov in optimizacija mreže diplomatsko konzularnih predstavništev.

 • »Revija Mavrica je bila in ostaja del Božjega delovanja«

  radio.ognjisce.si Sunday, 16 January 2022 16:27:27

  »Mavrica združuje nas in kaže pot v nebo, vsi zato se imamo radi, radi prav zvesto.« To je le en del Mavrične himne, ki je včeraj odmevala v frančiškanski cerkvi Marijinega oznanjenja na Tromostovju, kjer je ljubljanski nadškof Stanislav Zore daroval zahvalno sveto mašo za 50 let delovanja revije Mavrice. Sinoči se je tako končalo osrednje praznovanje ob njenem zlatem jubileju.

 • Neverjeten odziv: Si upaš za 90 dni odriniti na globoko?

  radio.ognjisce.si Sunday, 16 January 2022 12:10:02

  Devetdeset dni pred veliko nočjo se jutri začenjata programa EXODUS 90 in FIAT 90. Z njima moški in ženske želijo poglobiti svojo duhovnost, s tem ko se odpravijo na zahtevno pot osebnostne in skupne rasti.

 • s. Emanuela Žerdin: "Bog po nas govori, da je med nami in nas ima rad!"

  radio.ognjisce.si Saturday, 15 January 2022 21:00:03

  S. Emanuelo Žerdin smo pred nekaj leti sicer že gostili v oddaji »Naš gost«, vendar je bila tokrat središče pogovora navdihujoča zgodba, katere del je tudi sama in ki je žal večina ne pozna. Pretekli december je minilo 75 let od prihoda desetih redovnic z Golnika na Cetinje v Črni gori, s čimer se je začela neverjetna zgodba sester frančiškank Brezmadežnega spočetja. Ob tej obletnici je bilo na Cetinju veliko slavje.

 • Izbruhu vulkana v Pacifiku sledil cunami

  radio.ognjisce.si Saturday, 15 January 2022 16:21:25

  Agencije poročajo, da je v bližini kraljevine Tonga ponoči izbruhnil podvodni vulkan Hunga-Tonga-Hunga-Ha'apai in na Tongi sprožil cunami. Oblasti so po vsem Pacifiku, vključno s Samoo, Fidžijem in Novo Zelandijo, izdale opozorila o cunamiju. Ljudi so pozvale, naj se izogibajo obalnih območij zaradi možnosti močnih in nenavadnih tokov ter nepredvidljivih valov.

 • Ko je Slovenija stopila na geopolitični zemljevid sveta

  radio.ognjisce.si Saturday, 15 January 2022 13:09:22

  Z rojaki iz sosednjih držav smo pogledali na trideset let slovenske samostojnosti in enotnosti. Kako so doživljali Slovenijo takrat in jo vidijo danes? Ali se je in kako se je spremenil položaj njihove narodne skupnosti? Gostje so bili: Ivo Jevnikar, Damijan Terpin ter Karl in David Bresciani iz Italije, Rudi Vouk in Susanne Weitlaner iz Avstrije, Andreja Kovač in Jože Hirnök z Madžarske ter Vera in Miro Malnar s Hrvaške. Projekt smo v letu 2021 pripravili skupaj s Svetovnim slovenskim kongresom, ki je pogovore v video obliki objavil na svoji spletni strani.

 • Slovenci in Evropa, pa še božič zraven

  radio.ognjisce.si Friday, 14 January 2022 18:30:02

  Slovenska javnost je v preteklosti imela v večini negativen odnos do Evropske unije in njenih institucij. Zgovoren je zgled prejšnjega predsednika vlade, ki so ga evropske institucije povabile v Bruselj, kjer naj bi, najbrž v luči predsedovanja Slovenije, nagovoril evropske poslance. Toda takratni premier je to vabilo gladko odklonil. Prijaznemu evropskemu vabilu je pljunil v obraz in v Sloveniji se niso zgražali nad tem dejanjem, ampak so ga slavili kot narodnega junaka kot nekakšnega Davida, ki si je upal izzvati »zateženega« evropskega Goljata. Pesnica Svetlana Makarovič ga je slavila kot narodnega junaka, ki se je upal upreti tistim zamaščenim bruseljskim birokratom, ki si nekaj domišljajo!

 • Ima angel varuh res krila, lahko vidi v prihodnost, ali res “spi pri meni”, ga imajo tudi neverni?

  radio.ognjisce.si Friday, 14 January 2022 17:26:59

  Prve Globine v letošnjem letu smo začeli z zanimivo temo, potopili smo se v skrivnost duhovnih bitij, ki se jim večina krščenih priporoča že z eno prvih molitev, ki se jih naučimo. To je sveti angel. Kdo so ta bitja, kakšen odnos lahko razvijemo do njih? Na vprašanja je odgovarjal dober poznavalec tega področja nadškof dr. Marjan Turnšek. Oddajo je pripravil in vodil Blaž Lesnik, ki pravi, da je že misel na to, da nam je nekdo dodeljen in nas spremlja skozi življenje prijetna, tako v otroštvu kot kasneje.

 • "Zlato jabolko" za duhovnika Primoža Krečiča

  radio.ognjisce.si Friday, 14 January 2022 15:20:56

  Osebnost Primorske za leto 2021 je koprski stolni župnik Primož Krečič, ki je z neutrudno ekipo zanesenjakov uresničil sanje o umestitvi novih orgel v Kopru. Nekoč so bile nameščene v züriški dvorani Tonhalle, danes veličastno zvenijo v stolni cerkvi v Kopru. Ob tej priložnosti je Krečič prejel Zlato jabolko, delo akademskega kiparja Boštjana Drinovca.

 • Dr. Aleš Maver: Bodo volitve državo normalizirale ali bodo zavrtele čas nazaj?

  radio.ognjisce.si Friday, 14 January 2022 14:26:12

  Druga oddaja "Spoznanje več, predsodek manj" v novem letu je bila namenjena tako predvolilnemu dogajanju v Sloveniji kot tudi aktualnim razmeram na mednarodnem političnem parketu, kjer trenutno še posebej izstopata kaos v Kazahstanu in ukrajinsko vprašanje. Z nami je bil politični analitik in zgodovinar dr. Aleš Maver.

 • Luka Zorenč: Vojaki niso banda ... so branilci miru, ki zmorejo pogledati zlu v oči!

  radio.ognjisce.si Friday, 14 January 2022 13:59:26

  Kaj je vojska, je Luka kot nekdanji pripadnik Enote za specialno delovanje Slovenske vojske spoznal na intenzivnih psihofizičnih preizkusih. Dokler živimo v miru in nas nič ne ogroža, večina zagovarja nepotrebnost vojske. Ko pa do česa pride, pa se najprej obrnemo na te usposobljene junake in varuhe miru. Podobno je s policisti, je v pogovoru razlagal Luka. Ko preverjajo hitrost v prometu, se jezimo nanje, ko pa nas kdo oropa ali nam kako drugače krati mir, pa so prvi, ki jih kličemo in se nanje obrnemo po pomoč.

 • Dolinski zvonovi utihnili po več kot tisoč letih

  radio.ognjisce.si Thursday, 13 January 2022 14:49:19

  Po odredbi tržaškega sodišča so v Dolini pri Trstu v torek zasegli zvonove mogočnega zvonika župnije sv. Urha. Tamkajšnji župnijski upravitelj Klemen Zalar je nad dejanjem razočaran. Razlog naj bi bila peticija vaščanov, ki trdijo, da zvonovi motijo javni red in mir, zlasti jutranje spanje.

 • Biftek v Ilirski Bistrici neoporečen. Aleš Puc: Oddahnili smo si!

  radio.ognjisce.si Thursday, 13 January 2022 14:07:30

  Nacionalni inštitut za javno zdravje je skupaj z Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin in Nacionalnim laboratorijem za zrak, okolje in hrano, kjer so bili odvzeti vzorci v preiskavi, zaključil preiskavo božičnega izbruha nalezljive bolezni v Ilirski Bistrici.

 • Odločitev Svetega sedeža je bila nekaj nepričakovanega

  radio.ognjisce.si Thursday, 13 January 2022 13:24:01

  Mineva 30 let od mednarodnega priznanja Slovenije. Sveti sedež je bil 13. januarja 1992 med prvimi, ki je priznal Slovenijo kot samostojno in neodvisno državo. Ko se danes oziramo nazaj na tisto obdobje, se nam ta odločitev morda zdi kar nekako logična in samoumevna. A je po besedah veleposlanika pri Svetem sedežu, Jakoba Štunfa, predstavljala odločitev, ki je bila za dotedanjo diplomatsko prakso Svetega sedeža nekaj povsem novega in tudi nepričakovanega. Veleposlanik je v pogovoru za Radio Ognjišče ob 30. obletnici vzpostavitve diplomatskih odnosov dejal, da je to tudi »priložnost za nadaljnjo krepitev odnosov oziroma za obisk na najvišji ravni«.

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Top 10: USA Top 10: USA

radio.ognjisce.si
Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Genre: Various
Video Streaming
 • Play   Lagu Indonesia Terbaik - Terpopuler - Terhits Sepanjang Masa #MusicStream #LiveMusic #DirumahAja
 • Play   Best Radio 1 • Live Radio Pop Music 2020' Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   Fenomen Pop Live Radio • Pop Music 2020 - Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   lofi hip hop radio - beats to relax/study to
 • Play   Dance Music Live Radio • Best English Songs 2020 - Top Hits 2020 New Pop Songs Remix
 • Play   Tropical House Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Happy Music
 • Play   The Good Life Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Gym, Happy Music
 • Play   New Popular Songs 2020 - Top 40 Songs This Week - Best Hits Music Playlist 2020
 • Play   Deep Legacy. Radio • 24/7 Music Live Stream | Deep & Tropical House, Chill Out, Dance Music, EDM
 • Play   Sunday Coffee: Relaxing Jazz Radio - Smooth JAZZ & Soft Bossa Nova for Calm, Work, Study at Home