Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Rating: 0 (7)
0

1
http://radio.ognjisce.si
Bitrate: 128
Sound Format: AAC
Online Synthesizer:
Winamp

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Genre: Christian music
Radio Ognjišče. Prisluhnite nam! Obveščamo, izobražujemo, evangeliziramo in razvedrimo ter zabavamo.Veseli bomo tudi vašega obiska v eni izmed naših knjigarn: KOPER Trg Brolo 11 LJUBLJANA Poljanska 4 (Teološka fakulteta) KRANJ Koroška cesta 19
http://radio.ognjisce.si
 Live now:
 
What recently played on the radio:
Eva Boto - Kaj Je To
Metod Pal
Dj
Shakespears Sister - Hello Turn Your Radio On
Diana Krall - Narrow Daylight
Monika Avsenik,grega Avsenik In Ans.sa
Andra
Nina Pu
One Direction - Little Things
Celine Dion & A Bocceli - The Prayer
Tomo Jurak - Zvezde Vedo
Dj
Alja Kru
Dj
Modrijani - Ljubiva
Katrinas - V Ritmu Sanj
Ne
Primo
Emanuel - Jezus K Tebi Hitim
Janez Kova
Comments:
 • Your name:
  captchaList of radio
Your Radio playlist is empty (Sign Up)
YouTube
RSS Feed News Categories My list of RSS feeds Change site language and RSS feeds English RSS: Reading speed 0
RSS: News
 • Martin Golob: Ponosen sem na modrost škofov in veličino njihovih src

  radio.ognjisce.si Sunday, 25 October 2020 00:00:14

  Smo sredi precej zahtevnih razmer, vsi se na novo soočamo z njimi. Zato smo v oddaji Za življenje predstavili veliko priložnosti, ki so postavljene pred nas. Če vsak dan izvemo, kaj vse je prepovedano, smo povedali, kaj vse ni prepovedano, kje nas čakajo možnosti in priložnosti. Na vsakem koraku. To živi in dela tudi naš gost oddaje, duhovnik Martin Golob.

 • Kakšen bi bil svet brez mater?

  radio.ognjisce.si Saturday, 24 October 2020 18:50:57

  Čas, v katerem živimo, je čas Marije, matere, ki obnavlja življenje, in žene, ki skrbi za Božje ljudstvo, je zatrdil papež Frančišek, ko je danes nagovoril učitelje in študente papeške teološke fakultete Marianum. Po njegovih besedah mora Cerkev znova odkriti svoje materinsko srce, ki utripa za edinost vseh ljudi.

 • V ZDA katoličani razdeljeni

  radio.ognjisce.si Saturday, 24 October 2020 13:00:01

  Volilna kampanja v ZDA je vse bolj razgreta. Kakšno vlogo imajo pri tem mediji? Kako bodo volili katoličani in kako pomemben je njihov glas? Škofje so povabili k posebni devetdnevnici, že lani pa so objavili posodobljen dokument, ki katoličanom daje usmeritve, kako naj ravnajo v javnem življenju. A stvar je precej zapletena.

 • Ta trenutek se vsi učimo zaupanja

  radio.ognjisce.si Saturday, 24 October 2020 03:00:02

  To leto se marsikaj postavlja na glavo. Pod črto, pravijo nekateri, prinaša tudi posamezne koristi. Bog nas ni zapustil, še vedno nas ima rad. Smo pa na preizkušnji, iz katere lahko izidemo močnejši v veri, s trdnejšo vestjo in upanjem v Njegovo moč. To je tisto, kar lahko vsi pridobimo.

 • Prazniki 1. in 2. novembra: Škofje priporočajo …

  radio.ognjisce.si Friday, 23 October 2020 21:49:17

  Že teden dni je znano, da 1. novembra ne bo javnih blagoslovov grobov in svetih maš. So pa slovenski škofje ob tem izdali priporočila za obhajanje teh praznikov.

 • FOTO: So frankfurtski Slovenci zadnjič poromali v Marienthal?

  radio.ognjisce.si Friday, 23 October 2020 20:03:04

  Rojaki iz Frankfurta so tudi letos, že 25-ič poromali k Mariji v Marienthal. To je bilo tudi zahvalno romanje, saj organizirano najbrž ne bodo več romali.

 • Ob začetku študijskega leta

  radio.ognjisce.si Friday, 23 October 2020 19:40:45

  Deževno novembrsko noč leta 1691 se je znamenitemu francoskemu filozofu in naravoslovcu Reneju Descartesu v sanjah prikazal duh, ki mu je razkril, da je možno le s pomočjo tako imenovane empirične znanosti, to je znanosti, ki temelji na neposrednih izkustvenih in preverljvih izsledkih, razložiti vse skrivnosti sveta in se z njimi okoristiti.

 • Ritem srca 2020: Ni meja za Božje delovanje!

  radio.ognjisce.si Friday, 23 October 2020 19:27:17

  Ni meja za Božje delovanje, bi lahko povzeli celotno sporočilo letošnjega festivala Ritem srca. Duhovno-glasbeno bogat večer smo spremljali v varnem in toplem zavetju doma, v avtu, na bolniški postelji, v službi … Ker si vsi zaslužimo Upanja v teh negotovih časih. Na Radiu Ognjišče smo veseli, da smo ga izpeljali vsaj na takšen način, čeprav brez skupnega slavljenja in množice v dvorani. Hvala vsem, ki podpirate sodobno krščansko glasbo in festival Ritem srca! Preberite, prisluhnite in poglejte letošnjo "korona" izvedbo.

 • Eksorcist Janez Kavčič o škodljivih zdravilnih praksah

  radio.ognjisce.si Friday, 23 October 2020 16:14:58

  Z nami je bil župnik iz Šmarij pri Kopru Janez Kavčič, ki je tudi eden od uradnih eksorcistov Katoliške cerkve. Pri svojem delu se srečuje z ljudmi, ki so zapadli pod različne vplive. Zanimalo nas bo, kako na nas vplivajo različne oblike zdravljenja, kot so reiki, bioresonanca in podobno. Z njim se je pogovarjala Tanja Dominko.

 • Ukrepi v Sloveniji naklonjeni gospodarstvu in ljudem

  radio.ognjisce.si Friday, 23 October 2020 15:34:42

  Evropski poslanci so se v minulem tednu udeležil plenarnega zasedanja, ki je spet potekalo na daljavo. Glavni temi sta bili nova skupna evropska kmetijska politika in paket zakonodajnih ukrepov za ureditev digitalnega trga. Kot nam je povedala poslanka Evropske ljudske stranke Romana Tomc gredo predlogi v pravo smer. V pogovoru za naš radio je spregovorila tudi o soočanju z epidemijo in sprejemanju vladnih ukrepov

 • Spoštovanje in hvaležnost sta globoko moški zadevi

  radio.ognjisce.si Friday, 23 October 2020 12:56:29

  V zadnji oddaji s frančiškanom in kliničnim psihologom p. dr. Christianom Gostečnikom smo govorili o spoštovanju, hvaležnosti in spolnosti: »Dajmo v tokratni oddaji moškim malo več prednosti. Kaj moškemu pomeni hvaležnost, ne zna noben v polnosti opisati. Včasih zadostuje že samo ena majhna pohvala.« Oddajo, ki jo je vodil Blaž Lesnik, so oblikovali tudi poslušalci s svojimi vprašanji.

 • Imamo možnost izbire. Gremo naprej.

  radio.ognjisce.si Thursday, 22 October 2020 23:00:02

  Od kritiziranja, jamranja, čakanja ni rezultatov. Če se opremo na svoje notranje moči, če govorimo o svojih težavah in izzivih ter obenem iščemo rešitve, če odkrivamo svoje vrline, v čem smo dobri, bo naše življenje lažje in odnosi boljši.

 • Postani krvodajalec, kri rešuje življenja!

  radio.ognjisce.si Thursday, 22 October 2020 17:33:49

  Kako je z zalogami krvi? Lahko darujemo tudi v času epidemije? Kakšen je postopek? Vse to in še več v pogovoru z Boštjanom Novakom, sodelavcem Rdečega križa Slovenije. Pogovor je vodila Tanja Dominko.

 • VIDEO: Ritem srca 2020!

  radio.ognjisce.si Thursday, 22 October 2020 01:12:02

  Dobrodošli na festivalu sodobne krščanske glasbe – Ritem srca 2020!

 • Zmagovalec Ritma srca 2014 preboleva covid-19

  radio.ognjisce.si Wednesday, 21 October 2020 19:42:19

  Med tistimi duhovniki, ki so ta čas v samoizolaciji, je tudi Klemen Jager, župnik v župnijah sv. Miklavž nad Laškim, sv. Marjeta pri Rimskih Toplicah in sv. Jedert nad Laškim, ki je leta 2014 zmagal na festivalu Ritem srca.

 • Spravite svoj dom popolnoma v red, preden kritizirate svet

  radio.ognjisce.si Wednesday, 21 October 2020 18:24:54

  Naslov članka je iz knjige "12 pravil za življenje" Jordana Petersona, v kateri piše o tem, kako dobro premaga zlo.

 • Zobec: Država je dolžna aktivno varovati pravico do življenja in zdravja

  radio.ognjisce.si Wednesday, 21 October 2020 17:33:04

  V državi veljajo dodatni ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Tako velja prepoved gibanja v nočnem času oz. med 21. in 6. uro. Omejeno je tudi druženje na največ šest ljudi, prehajanja med regijami pa ni več. Pravnik Andraž Teršek in odvetnik Damijan Pavlin v pobudi za presojo ustavnosti trdita, da lahko država prepove gibanje po državi in določi policijsko uro le, če razglasi izredno stanje. Če izrednega stanja ne razglasi in gibanje v in po državi prepove, ravna protiustavno, sta prepričana pravnika. Na kakšen način lahko in mora v času epidemije in širjenja virusa postopati vlada, posebej v razmerah, v katerih se ves svet sooča prvič, smo vprašali nekdanjega ustavnega sodnika Jana Zobca.

 • Človek in njegova pisava

  radio.ognjisce.si Wednesday, 21 October 2020 15:33:32

  Ste poslali na roko napisano sporočilce za grafologinjo Jožico Leskovar in upali, da bo analizirala tudi vašo pisavo? Avgustovska oddaja z grafologinjo je bila zelo lepo sprejeta in posledično ste se poslušalci izjemno odzvali na vabilo k sodelovanju. Prispelo je kar 86 pisem, zato vse pisave niso prišle na vrsto. Morda pa ob naslednji priložnosti … Pogovor je vodila Mateja Subotičanec.

 • Ritem srca: Letos drugače

  radio.ognjisce.si Wednesday, 21 October 2020 15:01:01

  V časih, ko se zdi, da je malokatera stvar še gotova, ko dogodki odpadajo in se poroke prestavljajo, je tudi glasbenega dogajanja manj. A prav zato smo se odločili, da letošnji festival Ritem srca 2020 BO, čeprav ga bomo zaradi razmer, v katerih smo, izpeljali drugače, kot smo vajeni.

 • VIDEO: Razširi roké, odpri srce, odkrij obzorja

  radio.ognjisce.si Wednesday, 21 October 2020 13:51:47

  To je bilo geslo praznovanja 64. obletnice Našega doma San Justo v Buenos Airesu preteklo nedeljo, 11. oktobra 2020. Imeli so srečo, da je bila del praznovanja sveta maša, ki je bila prva po več kot pol leta, ki so jo smeli z verniki imeti v Slovenski hiši v središču argentinske prestolnice.

 • Ustavni sodnik Jaklič o omejitvi gibanja na občine, medijih in volitvah v ZDA

  radio.ognjisce.si Tuesday, 20 October 2020 20:35:03

  Vlada je tako kot spomladi zaradi naglega širjenja novega koronavirusa tudi tokrat omejila gibanje. Tako bo začela veljati prepoved v nočnem času oz. med 21. in 6. uro. Veljati je začela tudi omejitev druženja na največ šest ljudi, prehajanje med regijami pa ne bo več mogoče, ne glede na to, ali je ta na oranžnem ali rdečem seznamu. Ustavni sodniki so s 5:4 konec poletja odločili, da omejitev gibanja na občine ni bila v nasprotju z ustavo. Podrobno nam je svoje ločeno pritrdilno mnenje k tej odločitvi včeraj predstavil ustavni sodnik ddr. Klemen Jaklič.

 • Teorije zarote o virusu in odgovornost

  radio.ognjisce.si Tuesday, 20 October 2020 19:45:01

  »Virusa ni! To je globalna prevara! Koliko so vas plačali, da sodelujete v tem? Normalno je, da starejši ljudje umirajo pri takšnih boleznih!« To so zgolj nekatere trditve, ki postajajo vse bolj glasne in negirajo nekaj, s čimer se je okužilo že skoraj 41 milijonov ljudi, življenje pa je izgubilo več kot milijon 120 tisoč oseb. Res je, da se skoraj pri vsakem strokovnem vprašanju najde tudi kak drugačen glas, tudi glede tega virusa se najde, a velika večina strokovnjakov si je enotna v tem, da gre za bolezen, ki ogroža življenja mnogih, sicer zdravih ljudi. No, sedaj že vidim, kako mi nekateri pišete sporočilo in trdite, da jih še več zboli za gripo ter za njo in pljučnico tudi umre.

 • »Koronačas« nas lahko znova zbliža z najstnikom, ki smo ga že malo izgubili

  radio.ognjisce.si Tuesday, 20 October 2020 17:11:00

  S strokovnjakom za vzgojo Miho Ruparčičem smo govorili o tem, kako narediti strukturo dneva otrokom, ki se šolajo od doma, kako jim določiti čas za komunikacijo s prijatelji, kako pomemben je za družino vsaj en skupni obrok na dan in da imajo sporočila varnosti prednost pred sporočili strahu. Z gostom se je na daljavo pogovarjal Matjaž Merljak.

 • Ritem srca: Angelika Jakolič s pesmijo »Blizu«

  radio.ognjisce.si Tuesday, 20 October 2020 15:49:28

  Edina »debitantka« na Ritmu srca je Angelika Jakolič. Njena mladost in srčnost sta blagodejni za tak festival sodobne krščanske glasbe.

 • “Gospodje, kam pa pridemo, če ni pekla?”

  radio.ognjisce.si Tuesday, 20 October 2020 12:42:51

  Misel iz naslova je Strle, kot profesor dogmatike na Teološki fakulteti v Ljubljani, goreče izrekel na predavanju bodočim duhovnikom, kjer se je vnela razprava ali pekel je ali ga ni, ali je to le način, s katero Cerkev straši ljudi … Seveda je profesor stal za naukom Cerkve o poslednjih rečeh, hotel je reči, da če ne bodo duhovniki učili, da pekel je, bodo res mnogi prišli tja, saj ne bodo imeli strahospoštovanja pred Bogom.

 • Ritem srca: Skupina SPES s pesmijo »Moj dom«

  radio.ognjisce.si Tuesday, 20 October 2020 12:00:01

  Skupina SPES je skupina mladih glasbenikov iz Veržeja in Logatca, ki jih poleg družinskih in prijateljskih vezi združuje tudi glasba. Izvajamo širok repertoar, zlasti sodobne krščanske glasbe, med njimi tudi avtorske.

 • Povežimo se v molitvi rožnega venca!

  radio.ognjisce.si Tuesday, 20 October 2020 02:16:58

  Kadarkoli so otroci v stiski, se zatečejo k materi. Tako je zapisal blaženi škof Anton Martin Slomšek. In v duhu njegovih besed v oktobru hitimo k naši skupni Materi. V stiski zaradi koronovirusa in drugih bolezni, zaradi mnogih težav in zapletov znotraj naroda in države, v stiski zaradi stanja duha, ki nas vleče k tlom in ne v višave, v stiski .... Mnoge so, zato je toliko bolj potrebna molitev. Potrebna molitev rožnega venca, ki nam ga je naročala Božja Mati Marija v mnogih svojih prikazanjih.

 • Tudi v epidemiji je potrebna skrb za imunski sistem

  radio.ognjisce.si Monday, 19 October 2020 18:17:52

  Kljub razglašeni epidemiji je potrebno ostati optimističen. Skrbeti je treba za imunski sistem tako, da dovolj spimo, se izogibamo negativnemu stresu in smo fizično aktivni. V to je prepričana infektologinja dr. Mateja Logar iz Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja. V pogovoru za naš radio je izrazila skrb zaradi naraščanja števila okužb.

 • Družba zaljubljenih vase?

  radio.ognjisce.si Monday, 19 October 2020 17:36:05

  Gotovo poznate zgodbo o lepem mladeniču Narcisu, ki se zaljubi v Nimfo, zaljubljen tava po gozdu, sede k studencu in v gladini zagleda svojo podobo. Ko jo vidi, se zaljubi vanjo, to je bilo Nimfino maščevanje in tako obstrmi in obsedi, »požene korenine«, v resnici pa je obstal za vedno ob tej vodi in se spremenil v narciso, rožo, ki požene vsako pomlad. O narcizmu, tej motnji osebnosti, smo govorili v tokratni oddaji »Za življenje«, z zakoncema Vereno in Andrejem Perko.

 • Hvaležni, da lahko prejmemo obhajilo!

  radio.ognjisce.si Monday, 19 October 2020 15:46:49

  Slabšanje razmer v državi je pripeljalo tudi do odpovedi svetih maš z navzočnostjo vernikov. Za razliko od pomladi pa lahko tokrat prejmemo obhajilo in zakrament svete spovedi.

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Top 10: USA Top 10: USA

radio.ognjisce.si
Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Genre: Various
Video Streaming
 • Play   Lagu Indonesia Terbaik - Terpopuler - Terhits Sepanjang Masa #MusicStream #LiveMusic #DirumahAja
 • Play   Best Radio 1 • Live Radio Pop Music 2020' Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   Fenomen Pop Live Radio • Pop Music 2020 - Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   lofi hip hop radio - beats to relax/study to
 • Play   Dance Music Live Radio • Best English Songs 2020 - Top Hits 2020 New Pop Songs Remix
 • Play   Tropical House Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Happy Music
 • Play   The Good Life Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Gym, Happy Music
 • Play   New Popular Songs 2020 - Top 40 Songs This Week - Best Hits Music Playlist 2020
 • Play   Deep Legacy. Radio • 24/7 Music Live Stream | Deep & Tropical House, Chill Out, Dance Music, EDM
 • Play   Sunday Coffee: Relaxing Jazz Radio - Smooth JAZZ & Soft Bossa Nova for Calm, Work, Study at Home