Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Rating: 0 (7)
0

1
http://radio.ognjisce.si
Bitrate: 128
Sound Format: AAC
Online Synthesizer:
Winamp

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Genre: Christian music
Radio Ognjišče. Prisluhnite nam! Obveščamo, izobražujemo, evangeliziramo in razvedrimo ter zabavamo.Veseli bomo tudi vašega obiska v eni izmed naših knjigarn: KOPER Trg Brolo 11 LJUBLJANA Poljanska 4 (Teološka fakulteta) KRANJ Koroška cesta 19
http://radio.ognjisce.si
 Live now:
 
What recently played on the radio:
Eva Boto - Kaj Je To
Metod Pal
Dj
Shakespears Sister - Hello Turn Your Radio On
Diana Krall - Narrow Daylight
Monika Avsenik,grega Avsenik In Ans.sa
Andra
Nina Pu
One Direction - Little Things
Celine Dion & A Bocceli - The Prayer
Tomo Jurak - Zvezde Vedo
Dj
Alja Kru
Dj
Modrijani - Ljubiva
Katrinas - V Ritmu Sanj
Ne
Primo
Emanuel - Jezus K Tebi Hitim
Janez Kova
Comments:
 • Your name:
  captchaList of radio
Your Radio playlist is empty (Sign Up)
YouTube
RSS Feed News Categories My list of RSS feeds Change site language and RSS feeds English RSS: Reading speed 0
RSS: News
 • Bo Trumpu uspelo osvojiti še en mandat?

  radio.ognjisce.si Wednesday, 28 October 2020 23:17:30

  V Združenih državah Amerike bo približno 240 milijonov volilnih upravičencev prihodnji torek odločalo na predsedniških volitvah. Javnomnenjske poizvedbe že od izbruha pandemije kažejo na prednost demokrata Joa Bidna, vendar pa je merjenje javnega mnenja enkrat že zatajilo, in sicer prav na volitvah leta 2016, ko je presenetil in zmagal republikanec Donald Trump.

 • Podprite drugačno glasbo

  radio.ognjisce.si Wednesday, 28 October 2020 23:11:24

  »Blizu. Moj Dom. Zašepetaj. Daj mi piti. Ostani. Novi svet.« To so naslovi novih pesmi letošnjega festivala Ritem srca. Sporočilne in upanja polne pesmi so zdaj dostopne tudi na spletu.

 • »Ranjena« Poljska: nasilje, žaljivi napisi, motenje maš, skrunitev kipa Janeza Pavla II

  radio.ognjisce.si Wednesday, 28 October 2020 19:36:43

  Večina slovenskih osrednjih medijev v začetku oktobra ni poročala o Pohodu za življenje v Ljubljani. Zdaj vsak dan poročajo o protestih na Poljskem, kjer je ustavno sodišče odločilo, da je splav v primeru resnejše okvare zarodka v nasprotju z ustavo.

 • »Tudi sam letos ne bom obiskal groba svoje mame in očeta«

  radio.ognjisce.si Wednesday, 28 October 2020 19:08:49

  Pred nami sta praznik vseh svetih in spomin vernih rajnih. Škofje pozivajo, da letos zaradi zdravstvenih razmer opustimo tradicionalno obiskovanje sorodnikov in prijateljev ter obiščemo samo grobove v domači župniji oziroma občini, predvsem pa molimo za rajne. Nadškof Stanislav Zore je na današnji vladni novinarski konferenci dodal, da sveča, ki jo prižgemo na grobu, sveti zgolj v ta svet. Molitev, ki jo izrečemo kjerkoli za našega pokojnega, pa sega preko meja tega sveta, sega v večnost.

 • Življenje ima prednost pred ideologijo in bojem za oblast

  radio.ognjisce.si Wednesday, 28 October 2020 18:25:24

  Komisija Pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci se je na slovensko javnost danes obrnila s posebno izjavo v kateri poudarjajo, da na praznik vseh svetih spet postavlja pred temeljna vprašanja smrti in življenja. V uvodu izjave, ki jo je podpisal predsednik komisije nadškof Anton Stres so spomnili na besede papeža sv. Janez Pavel II., ki je že pred desetletji svaril pred nevarnostjo kulture omalovaževanja človekovega življenja, ki jo je poimenoval »kultura smrti«. »Žal se ta kultura vedno bolj razrašča tudi v naši domovini in ob prazniku vseh svetih, ki nam govori o zmagi življenja nad smrtjo, želimo na to še posebej opozoriti.«

 • Jesen v sadovnjaku

  radio.ognjisce.si Wednesday, 28 October 2020 18:14:55

  Znani sadjar, svetovalec na Kmetijsko gozdarskem zavodu Ljubljana in veseli, da ne le gost, pač pa tudi poslušalec Radia Ognjišče Matjaž Maležič je svetoval o jesenskih opravilih v sadovnjaku. Z njim se je pogovarjal Robert Božič.

 • Ko ne zmoremo moliti, Jezus moli za nas

  radio.ognjisce.si Wednesday, 28 October 2020 15:49:26

  Ko v sebi čutimo praznino in se ne čutimo vredni molitve, se obrnimo na Jezusa. On bo pred Očetom molil za nas, je pri današnji avdienci dejal papež Frančišek. Razlagal je odlomek Jezusovega krsta v reki Jordan.

 • V težkih časih smo na Radiu Ognjišče okrepili molitev

  radio.ognjisce.si Wednesday, 28 October 2020 12:22:33

  »Kadarkoli Bog pogleda na dlan svoje roke, te vidi tam. Zapomni si: vedno si v božjih rokah!« Misel svete mati Terezije, ki nas opogumlja v teh težkih časih, tako kot nas opogumlja molitev, ki je na Radiu Ognjišče naša redna spremljevalka že od vsega začetka.

 • Pri zasebni molitvi v cerkvi največ 6 vernikov

  radio.ognjisce.si Wednesday, 28 October 2020 01:55:45

  V skladu z vladnim odlokom je tudi slovenska škofovska konferenca posodobila navodila.

 • VIDEO: Ko ob spremljavi harmonik zapoje pater Ferlež

  radio.ognjisce.si Tuesday, 27 October 2020 22:43:02

  Ste v teh dneh počitnic in karantene s kakšnega inštrumenta spet pobrisali prah in zopet zaigrali nanj? No, gotovo se prah ob vztrajnem vadenju ne nabira pri učencih glasbenih šol in to dokazujejo tudi raznovrstni posnetki na spletu.

 • Stroka je enotna, ne nasedajmo teorijam zarote

  radio.ognjisce.si Tuesday, 27 October 2020 21:02:19

  „Stroka je glede koronavirusa enotna“, je na današnjem dogodku Slovenske medicinske akademije poudaril njen predsednik dr. Pavel Porédoš. Obstajajo pa nekateri posamezniki, ki še vedno verjamejo, da je virus zarota in širijo neresnice in zavajajo javnost brez strokovnih podlag. Stroka je zato medije pozvala, naj ne nasedajo tovrstnim lažnim prerokom.

 • Letošnji prazniki so lahko drugačni!

  radio.ognjisce.si Tuesday, 27 October 2020 19:50:01

  Dva praznika, ki me vsako leto znova in vsakič tudi na malo drugačen način izzivata, sta pred nami. V nedeljo bomo obhajali praznik vseh svetih, v ponedeljek pa vernih duš dan, ko bomo še posebej povezani v molitvi za vse naše rajne.

 • Možganska kap je prvi vzrok invalidnosti, tretji vzrok smrtnosti, kar jo postavlja pred COVID

  radio.ognjisce.si Tuesday, 27 October 2020 19:11:10

  Možganska kap je ena najpogostejših srčno-žilnih bolezni, ki se lahko zgodi vsakomur, kadar koli in kjer koli. Utrpi jo ena od štirih odraslih oseb, vendar pa bi lahko skoraj vse možganske kapi preprečili. Slogan letošnjega svetovnega dneva možganske kapi je »Ne bodi četrti in z gibanjem zmanjšaj tveganje za možgansko kap«. Z nami je bila izr. prof. dr. Janja Pretnar Oblak z nevrološke klinike UKC Ljubljana, s katero se je pogovarjal Blaž Lesnik.

 • Nadškof Turnšek: Na področju odnosa Cerkve do istospolnih se nič ne spreminja; papeževe izjave vzete iz konteksta

  radio.ognjisce.si Tuesday, 27 October 2020 16:51:59

  Javnost je v preteklih dneh razburkal dokumentarni film o papežu Frančišku, od katerega smo izvedeli samo to, da naj bi se papež zavzel za istospolne partnerske skupnosti. Za kaj gre pri tem?

 • Rekordna birma v Kanadi

  radio.ognjisce.si Tuesday, 27 October 2020 16:40:51

  Kar 18 mladim je zakrament svete birme v slovenski župniji v Hamiltonu podelil škof Douglas Crosby. Takega števila ne pomnijo. Prav tako je bilo prvič, da je birma potekala brez svete maše, sorodniki birmancev pa so jo spremljali prek video povezave.

 • Cestnik: Potrebovali bomo veliko božje masti

  radio.ognjisce.si Tuesday, 27 October 2020 14:52:56

  »Potrpljenje je božja mast in gorje tistemu, ki se z njo maže,« je rek, ki ga poznamo. In to mast bomo v drugem valu epidemije še kako potrebovali, je v oddaji Spoznanje več, predsodek manj, povedal klaretinec p. Branko Cestnik. Z njim smo spregovorili o potrebi po narodni enotnosti v času epidemije koronavirusa.

 • Večina na US z dopustnostjo referenduma o Titovi cesti potrdila svojo politično selektivnost pri obravnavi primerov

  radio.ognjisce.si Tuesday, 27 October 2020 14:41:20

  »V Radencih bo - v 21. stoletju - posvetovalni referendum o Titovi cesti,« tako se je na odločitev večine ustavnih sodnikov, ki so zavrgli pobudo župana Radencev Romana Leljaka za oceno ustavnosti in zakonitosti akta o razpisu svetovalnega referenduma o preimenovanju Titove ceste, odzval ustavni sodnik ddr. Klemen Jaklič. Večina sodnikov namreč ugotavlja, da pobudnik, sicer župan, ki pa je pobudo vložil kot občan, nima pravnega interesa za začetek postopka, zato svetovalni referendum v Radencih bo. Zanimivo je, da je pred leti ustavno sedišče poimenovanje Titove ceste v Ljubljani prepovedalo, sedaj pa sodniki dovoljujejo referendum, na katerem bi občani v današnjem času odločali o ponovni potrditvi imena Titove ulice. S to odločitvijo lahko rečemo, da je sedanja sestava le še potrdila odkrito politično usmerjenost in selektivnost pri svojih obravnavah.

 • Hrano je tlačila v žep, umazala je posodo, da bi prelisičila starše …

  radio.ognjisce.si Monday, 26 October 2020 20:02:02

  Začelo se je z nezadovoljstvom nad svojim telesom, z vsakim kilogramom manj pa je na površje vedno bolj prihajala Ana, ki je želela izriniti Polono. To je zgodba Polone Rodič. Danes 22-letne študentke slovenistike, ki se je kar šest let borila z motnjami hranjenja, anoreksijo. Gostili smo jo v oddaji »Srečanja«, v kateri smo odprli temo, s katero se srečuje vse več najstnic, še vedno pa se o tem premalo govori.

 • Želite kakorkoli pomagati v času epidemije?

  radio.ognjisce.si Monday, 26 October 2020 17:30:41

  Ob vnovični razglasitvi epidemije je slovenska Karitas na osnovi izkušenj iz prvega vala, prilagodila razdeljevanje materialne pomoči za 95.000 prejemnikov. Ta poteka nemoteno s predhodno najavo in posamičnim prevzemom pomoči. Hkrati vabijo nove prostovoljce k pomoči.

 • Prenosi maš da, vendar brez komentiranja in všečkanja

  radio.ognjisce.si Monday, 26 October 2020 12:15:14

  Slovenski škofje so objavili natančnejša navodila duhovnikom in pastoralnim delavcem za prenos bogoslužij in molitev preko spleta. Med drugim duhovnikom naročajo, naj komentiranje in všečkanje med prenosom svetih maš po spletu onemogočijo. Po prenosu maše pa naj posnetek s spleta umaknejo.

 • Komentiranje maše pri prenosu prek Facebooka? To je, kot bi celo mašo klepetal

  radio.ognjisce.si Sunday, 25 October 2020 22:14:18

  Kako se obnašati pri spremljanju prenosa svete maše prek spleta? Predsednik slovenske škofovske konference, nadškof Stanislav Zore, je v pogovoru za naš radio dejal, da nove razmere zahtevajo tudi nov bonton.

 • Imam čas za klepet, ne pa za tolažbo žalostnega?

  radio.ognjisce.si Sunday, 25 October 2020 17:33:48

  Papež Frančišek nas je pred današnjo opoldansko molitvijo povabil k dvema vrstama ljubezni, ki sta med seboj močno povezani. Gre za ljubezen do Boga in do naših bližnjih

 • Martin Golob: Ponosen sem na modrost škofov in veličino njihovih src

  radio.ognjisce.si Sunday, 25 October 2020 00:00:14

  Smo sredi precej zahtevnih razmer, vsi se na novo soočamo z njimi. Zato smo v oddaji Za življenje predstavili veliko priložnosti, ki so postavljene pred nas. Če vsak dan izvemo, kaj vse je prepovedano, smo povedali, kaj vse ni prepovedano, kje nas čakajo možnosti in priložnosti. Na vsakem koraku. To živi in dela tudi naš gost oddaje, duhovnik Martin Golob.

 • Kakšen bi bil svet brez mater?

  radio.ognjisce.si Saturday, 24 October 2020 18:50:57

  Čas, v katerem živimo, je čas Marije, matere, ki obnavlja življenje, in žene, ki skrbi za Božje ljudstvo, je zatrdil papež Frančišek, ko je danes nagovoril učitelje in študente papeške teološke fakultete Marianum. Po njegovih besedah mora Cerkev znova odkriti svoje materinsko srce, ki utripa za edinost vseh ljudi.

 • V ZDA katoličani razdeljeni

  radio.ognjisce.si Saturday, 24 October 2020 13:00:01

  Volilna kampanja v ZDA je vse bolj razgreta. Kakšno vlogo imajo pri tem mediji? Kako bodo volili katoličani in kako pomemben je njihov glas? Škofje so povabili k posebni devetdnevnici, že lani pa so objavili posodobljen dokument, ki katoličanom daje usmeritve, kako naj ravnajo v javnem življenju. A stvar je precej zapletena.

 • Ta trenutek se vsi učimo zaupanja

  radio.ognjisce.si Saturday, 24 October 2020 03:00:02

  To leto se marsikaj postavlja na glavo. Pod črto, pravijo nekateri, prinaša tudi posamezne koristi. Bog nas ni zapustil, še vedno nas ima rad. Smo pa na preizkušnji, iz katere lahko izidemo močnejši v veri, s trdnejšo vestjo in upanjem v Njegovo moč. To je tisto, kar lahko vsi pridobimo.

 • Prazniki 1. in 2. novembra: Škofje priporočajo …

  radio.ognjisce.si Friday, 23 October 2020 21:49:17

  Že teden dni je znano, da 1. novembra ne bo javnih blagoslovov grobov in svetih maš. So pa slovenski škofje ob tem izdali priporočila za obhajanje teh praznikov.

 • FOTO: So frankfurtski Slovenci zadnjič poromali v Marienthal?

  radio.ognjisce.si Friday, 23 October 2020 20:03:04

  Rojaki iz Frankfurta so tudi letos, že 25-ič poromali k Mariji v Marienthal. To je bilo tudi zahvalno romanje, saj organizirano najbrž ne bodo več romali.

 • Ob začetku študijskega leta

  radio.ognjisce.si Friday, 23 October 2020 19:40:45

  Deževno novembrsko noč leta 1691 se je znamenitemu francoskemu filozofu in naravoslovcu Reneju Descartesu v sanjah prikazal duh, ki mu je razkril, da je možno le s pomočjo tako imenovane empirične znanosti, to je znanosti, ki temelji na neposrednih izkustvenih in preverljvih izsledkih, razložiti vse skrivnosti sveta in se z njimi okoristiti.

 • Ritem srca 2020: Ni meja za Božje delovanje!

  radio.ognjisce.si Friday, 23 October 2020 19:27:17

  Ni meja za Božje delovanje, bi lahko povzeli celotno sporočilo letošnjega festivala Ritem srca. Duhovno-glasbeno bogat večer smo spremljali v varnem in toplem zavetju doma, v avtu, na bolniški postelji, v službi … Ker si vsi zaslužimo Upanja v teh negotovih časih. Na Radiu Ognjišče smo veseli, da smo ga izpeljali vsaj na takšen način, čeprav brez skupnega slavljenja in množice v dvorani. Hvala vsem, ki podpirate sodobno krščansko glasbo in festival Ritem srca! Preberite, prisluhnite in poglejte letošnjo "korona" izvedbo.

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Top 10: USA Top 10: USA

radio.ognjisce.si
Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Genre: Various
Video Streaming
 • Play   Lagu Indonesia Terbaik - Terpopuler - Terhits Sepanjang Masa #MusicStream #LiveMusic #DirumahAja
 • Play   Best Radio 1 • Live Radio Pop Music 2020' Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   Fenomen Pop Live Radio • Pop Music 2020 - Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   lofi hip hop radio - beats to relax/study to
 • Play   Dance Music Live Radio • Best English Songs 2020 - Top Hits 2020 New Pop Songs Remix
 • Play   Tropical House Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Happy Music
 • Play   The Good Life Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Gym, Happy Music
 • Play   New Popular Songs 2020 - Top 40 Songs This Week - Best Hits Music Playlist 2020
 • Play   Deep Legacy. Radio • 24/7 Music Live Stream | Deep & Tropical House, Chill Out, Dance Music, EDM
 • Play   Sunday Coffee: Relaxing Jazz Radio - Smooth JAZZ & Soft Bossa Nova for Calm, Work, Study at Home