Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Rating: 0 (7)
0

8
http://radio.ognjisce.si
Bitrate: 128
Sound Format: AAC
Online Synthesizer:
Winamp

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Genre: Christian music
Radio Ognjišče. Prisluhnite nam! Obveščamo, izobražujemo, evangeliziramo in razvedrimo ter zabavamo.Veseli bomo tudi vašega obiska v eni izmed naših knjigarn: KOPER Trg Brolo 11 LJUBLJANA Poljanska 4 (Teološka fakulteta) KRANJ Koroška cesta 19
http://radio.ognjisce.si
 Live now:
 
What recently played on the radio:
Eva Boto - Kaj Je To
Metod Pal
Dj
Shakespears Sister - Hello Turn Your Radio On
Diana Krall - Narrow Daylight
Monika Avsenik,grega Avsenik In Ans.sa
Andra
Nina Pu
One Direction - Little Things
Celine Dion & A Bocceli - The Prayer
Tomo Jurak - Zvezde Vedo
Dj
Alja Kru
Dj
Modrijani - Ljubiva
Katrinas - V Ritmu Sanj
Ne
Primo
Emanuel - Jezus K Tebi Hitim
Janez Kova
Comments:
 • Your name:
  captchaList of radio
Your Radio playlist is empty (Sign Up)
YouTube
RSS Feed News Categories My list of RSS feeds Change site language and RSS feeds English RSS: Reading speed 0
RSS: News
 • Povzpetništvo ali služenje?

  radio.ognjisce.si Sunday, 17 October 2021 18:01:05

  Ljudje večinoma želimo izstopati, poudarjati naše dosežke, Jezus pa nas s svojim zgledom vabi, da se sočutno potopimo v stisko bližnjega. To je bilo sporočilo današnjega papeževega razmišljanja pred opoldansko molitvijo.

 • V Mariboru že stopili na sinodalno pot

  radio.ognjisce.si Sunday, 17 October 2021 14:59:04

  Slovesno odprtje škofovske sinode je potekalo prejšnji konec tedna v Rimu, v vsaki lokalni Cerkvi oz. škofiji pa na današnji dan. Izjema je mariborska nadškofija, kjer so odprtje škofovske sinode obeležili z dogodkom v cerkvi Sv. Janeza Boska v Mariboru že včeraj. Duhovniki, predstavniki župnij, različnih duhovnih gibanj, Redov in cerkvenih ustanov so se zbrali ob nadškofu Alojziju Cviklu in skupaj molili za uspešno pot sinode, se seznanili z njenim namenom ter obliko procesa iskanja.

 • Naprej tudi po ločitvi

  radio.ognjisce.si Sunday, 17 October 2021 14:42:19

  So lahko tudi ločeni v svojih preizkušnjah hvaležni za to, kar so preživeli? To se je na njihovem vseslovenskem srečanju vprašal novomeški škof Andrej Saje. Pod naslovom: Pot k svetosti in rast v ljubezni v ločenih družinah so se zbrali včeraj popoldne v Ljubljani in preko spleta.

 • V Sloveniji pod pragom tveganja revščine 254.000 prebivalcev

  radio.ognjisce.si Sunday, 17 October 2021 11:00:01

  Ob 17. oktobru, mednarodnem dnevu boja proti revščini, človekoljubne organizacije, med njimi tudi Slovenska karitas, ugotavljajo, da je kriza novega koronavirusa še poglobila socialne stiske. Tudi statistični urad poroča, da se je stopnja tveganja revščine v Sloveniji zvišala na 12,4 odstotka. A če gledamo celotno Evropsko unijo, smo še vedno med državami z najnižjo stopnjo tveganja.

 • Začenja se...

  radio.ognjisce.si Saturday, 16 October 2021 14:57:14

  Potem ko smo na vesoljni ravni prejšnjo v nedeljo začeli sinodalno pot, se bomo nanjo ta konec tedna odpravili še po škofijah. V Mariboru so se zbrali danes dopoldne, po ostalih škofijah pa jutri popoldne.

 • S ponijem v šolo ali kako v teh dneh varčevati z energenti

  radio.ognjisce.si Friday, 15 October 2021 18:15:46

  Ob rekordnem povišanju cen energije se v teh dneh marsikdo sprašuje, kje bi na tem področju še lahko privarčeval. Pri naši tajnici Mojci in tehniku Mihu so se odločili, da bodo privarčevali pri prevozu. :)

 • Papež o splavu: Morali bi biti v spovednici, da bi razumeli...

  radio.ognjisce.si Friday, 15 October 2021 16:54:29

  Papež Frančišek je včeraj nagovoril člane italijanskega združenja farmacevtov. Odločno je nasprotoval ukinitvi ugovora vesti in nato znova spregovoril o splavu.

 • Odvisnost od interneta

  radio.ognjisce.si Friday, 15 October 2021 14:13:03

  Gost današnje Svetovalnice je bil svetovalec pri Logout-u (Center pomoči pri prekomerni rabi interneta) Rok Gumzej. Govorili smo o odvisnosti od interneta. Kako jo prepoznamo, kako se lahko »ozdravimo« te odvisnosti? S »pogodbo«, ki se je držimo vsi člani družine (ne samo najbolj »problematični« mladostniki) lahko naredimo veliko. Pogovor je vodil Matjaž Merljak.

 • Ritem srca bo ...

  radio.ognjisce.si Friday, 15 October 2021 14:03:04

  21. aprila 2022. Zaradi aktualnih razmer smo festival prestavili.

 • Barbara Štimec: Od arhitektke do kmetice

  radio.ognjisce.si Friday, 15 October 2021 10:23:01

  V kanjonu reke Kolpe, v majhnem zaselku Mlin Grbac, ki ga pisni viri prvič omenjajo že leta 1494, na ekološki kmetiji živi in ustvarja zanimiva družina. Srce te družine je žena in mama, ki se je v to okolje zaljubila v trenutku, za to pa je pravzaprav kriv njen mož, ki jo je tja še kot fant peljal na prvi zmenek.

 • Aleš Vičič, športni in poslovni psiholog: Želja po uspešnosti je ena od temeljnih potreb

  radio.ognjisce.si Thursday, 14 October 2021 22:00:02

  Kaj je uspešnost? Za vsakega od nas lahko kaj drugega. Uspešnost merimo po svojih in tudi po merilih družbe, v mlajših letih pogosto še po merilih svojih staršev, vrstnikov, zgodi se, da hlepimo po uspehu, ki ni naš in za nas sploh nima tolikšne vrednosti ali pomena. Pa vendar vztrajamo, ker prav vsak želi biti uspešen, ker je to del njegovega notranjega zadovoljstva in osnovna psihološka potreba, tako kot potreba po varnosti, hrani, sprejetosti, druženju, pripadnosti. Želimo biti uspešni pri tem, kar delamo. Kako doseči uspeh, kako ga vrednotiti, ko uspeh dosežemo, sta široki in zahtevni področji, prav zaradi individualnega pristopa in razumevanja uspešnosti.

 • Skupen nastop zadrug: GIZ K10+

  radio.ognjisce.si Thursday, 14 October 2021 18:53:44

  »Vodijo nas enotni interesi postati najkonkurenčnejši na kmetijskem trgu, to je naša dolžnost in obveza do naših članov, do naših kmetov. Mislim da so časi v zadružništvu dozoreli za to odločitev, izzivov je polno in le povezani jim bomo kos,« je ob podpisu ustanovne listine povedal Stane Levart, s Kmetijsko gozdarske zadruge Slovenske Konjice, ki je do sedaj opravljal vlogo koordiantorja združevanja.

 • Papež Janez I. kmalu blažen

  radio.ognjisce.si Thursday, 14 October 2021 18:26:50

  Papež Frančišek je odobril odlok, s katerim je potrjen čudež na priprošnjo papeža Janeza Pavla I., ki bo tako razglašen za blaženega.

 • Kaj še lahko kot »vrvica v sodu smodnika« povzroči porast cen energentov?

  radio.ognjisce.si Thursday, 14 October 2021 18:21:14

  Evropska unija se, tako kot druge regije po svetu, sooča z visokim skokom cen energije. To je povzročilo skrbi veliko državljanom in tudi podjetjem, vladam … Cene so se septembra povečale za več kot 17 odstotkov. Kaj je razlog za to in kaj še lahko pričakujemo, smo govorili v Svetovalnici z direktorjem strateškega inovinarja v Gen-i Dejanom Paravanom.

 • Spominjamo se, 14. oktober - dr. Jože Bernik

  radio.ognjisce.si Thursday, 14 October 2021 17:31:32

  14. oktobra 2011 je v Ljubljani umrl pravnik in politik dr. Jože Bernik, iz Puštala pri Škofji Loki. Po gimnaziji je bil nekaj časa novinar pri Slovencu. Maja 1945 je odšel na Koroško. S študijem novinarstva, prava, ekonomije in mednarodne trgovine je nadaljeval v Rimu in Madridu.

 • Kaj se zgodi, ko mejo življenju postavljamo sami?

  radio.ognjisce.si Thursday, 14 October 2021 16:18:46

  Društvo Srebrna nit je predstavilo predlog zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Javna razprava o omenjenem zakonu bo trajala šest mesecev.

 • Dela v sadovnjaku

  radio.ognjisce.si Thursday, 14 October 2021 15:58:04

  V Svetovalnici smo pred začetkom letošnje sezone saditve sadnega drevja gostili sadjarja Matjaža Maležiča: »Hvala Bogu se je ohladilo. Nizke temperature pomagajo, da se začnejo zaključevalni procesi, da gredo še zadnja hranila v debla, v debele veje, v korenine, da odpade listje in se rast ustavi. V tem času so sadjarji verjetno že pobrali sadje, ki ga je bilo malo, razen tiste najbolj pozne sorte, ki rabijo dolgo toplo jesen in več časa, ostalo sadje pa je praktično obrano.« Govorili smo o aktualnih opravilih v sadovnjaku, gost pa je odgovarjal tudi na vaša vprašanja s tega področja. Pogovor je vodil Robert Božič.

 • Brezposelnost nizka, nekateri delodajalci težko najdejo kadre

  radio.ognjisce.si Thursday, 14 October 2021 15:12:33

  Razmere na trgu dela so zelo spodbudne, saj je brezposelnih 66 tisoč oseb, kar je dobrih 21 odstotkov manj kot pred enim letom. Nekateri delodajalci imajo celo težave pri pridobivanju kadrov. Zato sta prioriteti prisojnih zmanjševanje strukturnega neskladja na trgu dela in zaposlovanje dolgotrajno brezposelnih.

 • Čakš o inflaciji interpelacij in samodestruktivnem ravnanju Desus

  radio.ognjisce.si Wednesday, 13 October 2021 18:26:50

  V Levici, LMŠ, SD in SAB napovedujejo novo interpelacijo proti notranjemu ministru Alešu Hojsu. Med drugim mu očitajo odgovornost za soustvarjanje izrednih razmer. Ta očitek je po mnenju urednika portala Domovina.je Roka Čakša pretiran. Po njegovih besedah minister Hojs s svojo retoriko res ne prispeva k umirjanju razmer, a po drugi strani vemo, da vseskozi izredno razdiralno deluje predvsem leva opozicija. Ta bolj ali manj odkrito podpihuje vsak upor proti Janševi vladi, ne glede na to, ali je osnovan na realnih predpostavkah in ne glede na posledice, ki jih tak upor na splošno prinaša za državo.

 • »Naši odnosi morajo postati evangeljski«

  radio.ognjisce.si Wednesday, 13 October 2021 16:37:03

  30. maja je celjska škofija dobila novega škofa. Na to mesto je bil posvečen Korošec, publicist in profesor dr. Maksimiljan Matjaž, ki ga je Alen Salihović obiskal na njegovem novem domovanju. Pogovor si lahko poslušate v avdio arhivu oddaje Naš gost ali si preberete njegove misli v članku.

 • "V času epidemije je bil opažen porast posvojitev živali in ta trend se nadaljuje."

  radio.ognjisce.si Wednesday, 13 October 2021 15:20:05

  V tokratni Svetovalnici smo se posvetili zapuščenim živalim, ki jih sprejmejo v zavetišču. V našem studiu je bila z nami Taja Žižek iz Zavetišča Gmajnice, ki sicer spada pod Mestno občino Ljubljana in živalski vrt. »V času epidemije je bil opažen kar porast posvojitev, hvala Bogu smo oddali dosti mačk in psov in ta trend se še kar nadaljuje, sploh zdaj, ko so ljudje znova nazaj z dopustov in otroci znova v šoli.« Slišali smo, kako skrbijo za zapuščene živali (sprejmejo pse, mačke, pa tudi kunce, papige, plazilce) in kako lahko eno od njih posvojimo. Pogovor je vodila Tanja Dominko.

 • Bogata koroška kulturna ponudba v Ljubljani

  radio.ognjisce.si Wednesday, 13 October 2021 14:39:40

  Razstava Sledovi, koncert Koroška pesem prek meja, lutkovna predstava BiOlimpijske igre, recital Beseda je kulturnemu človeku dragulj in predstavitev več knjig - vse to se bo od danes do 5. novembra odvijalo na 19. Koroških kulturnih dnevih v Ljubljani.

 • Sreča nas mora "zadeti"!

  radio.ognjisce.si Tuesday, 12 October 2021 21:25:01

  Albert Einstein je nekoč izjavil, da to, "da je človek veren, pomeni, da je našel odgovor na vprašanje, kakšen smisel ima življenje." Vprašanja o smislu življenja ne postavlja človek, ampak je to vprašanje naslovljeno nanj: njemu ga namreč zastavlja življenje samo.

 • Maja Megla: Za Božjo voljo, a lahko že sprejemamo drugačnost drugega?

  radio.ognjisce.si Tuesday, 12 October 2021 21:20:22

  Njen prvenec o stresu je postal uspešnica. O kugi sodobnega časa je pisala po dolgotrajni osebni izkušnji z neznanim vzrokom izčrpanosti. Bilo je težko živeti s smrtno utrujenostjo, kot se slikovito izrazi, nezmožnostjo opraviti osnovno. Njeno drugo delo pa prikaže še eno od zadreg sodobnega človeka, bojazen ali nemoč uresničevanja lastne osebnosti, svojega mnenja in izbire vrednot. Vsi potrebujemo varen prostor, v katerem lahko izrazimo svoje potrebe.

 • Sodnik Jaklič o zadržanju ukrepa PC: Izguba življenja in zdravja nesporno hujši škodljivi posledici

  radio.ognjisce.si Tuesday, 12 October 2021 18:44:39

  Ustavno sodišče je nedavno zadržalo vladni odlok, ki za zaposlene v državni upravi uvaja pogoj prebolelosti ali cepljenja. Za zadržanje odloka je glasovalo sedem ustavnih sodnikov, dva, Klemen Jaklič in Marko Šorli, sta bila proti. Odklonilni in preostala pritrdilna ločena mnenja je ustavno sodišče objavilo kar štiri dni po odločitvi večine. Kot je zapisal sodnik Jaklič sta izguba življenja in zdravja zaradi slabše stopnje precepljenosti sredi epidemije nesporno hujši škodljivi posledici. To je ponovil tudi v posebnem pogovoru za Radio Ognjišče.

 • Rožni venec in misijoni

  radio.ognjisce.si Tuesday, 12 October 2021 18:24:43

  Mesec oktober ima veliko lepega v sebi. Veliko vsebine ima, ki zmore preglasiti krik tega časa, vpitje z ulic, kričanje s socialnih omrežij. Le priložnost ji je treba dati. Želeti si je treba, da nas ta vsebina nagovori, sama po sebi ni vsiljiva.

 • Kdo bo osrednji lik na oratoriju prihodnje leto?

  radio.ognjisce.si Tuesday, 12 October 2021 17:40:54

  Otroci in mladi bodo prihodnje leto na oratorijih spoznavali Ignacija Lojolskega. Mineva namreč 500 let od njegovega spreobrnjenja.

 • »Svoboda in življenje sta pomembna. A ko si enkrat mrtev, ti tudi svoboda ne koristi.«

  radio.ognjisce.si Tuesday, 12 October 2021 14:54:29

  Še vedno smo ujetniki epidemije. Nizka precepljenost zahteva visok davek, to čutijo bolnišnice, tudi zato so še vedno v veljavi ukrepi, ki jih druge države, ki imajo visoko precepljenost, počasi odpravljajo. Pogoj PCT ostaja nujen povsod. Vlada je skušala narediti še več, vendar vemo, da je ustavno sodišče zadržalo pogoj PC za državno upravo, ki ga je predlagala vlada. Kaj o sodelovanju tistih, ki bi lahko več storili za to, da se rešimo epidemije, pa tega ne storijo, meni nekdanji ustavni sodnik dr. Ernest Petrič? Je za ustavno sodišče res več človekova svoboda kot zdravje? To smo ga vprašali v oddaji Spoznanje več, predsodek manj, ki jo je vodil novinar Tone Gorjup.

 • Kuhanje malo drugačnih marmelad z Matejo Reš

  radio.ognjisce.si Tuesday, 12 October 2021 13:20:39

  Jesen je tu in v Svetovalnici smo kuhali marmelado. Na daljavo smo gostili Matejo Reš, ki je priznala, da ima pred takimi vabili v oddajo kar malo treme, saj je bolj eksperimentalna kuharica. Čeprav je naša gostja inženirka lesarstva, se z darovi narave ukvarja celo vrsto let. Piše knjige in članke (kar nekaj let je pisala za Družino), marsikaj preberemo na njeni spletni strani Preprosto naravno, Facebook profilu Vrt okusov - Garden of tastes in blogu, ker svoje znanje rada deli z drugimi. Na svoji kmetiji v Zgornjih Gorjah ustvari marsikaj: »Včeraj sem cel dan pospravljala svojo delovno sobo, da se z delom počasi preselim v hišo. Zdaj sem delala celo poletje na kmetiji, ki je tudi učna, izobraževalna in turistična. Dobrodošli vsi, ki vas zanima, kam sem izginila. Prej sem bila vedno za računalnikom, zdaj sem pa kar naprej z rokami v zemlji.« Pogovor je vodila Tanja Dominko.

 • »Malo pratice, pa mal solatice«

  radio.ognjisce.si Tuesday, 12 October 2021 13:14:46

  Tokratna oddaja "Pevci zapojte, godci zagodte" prinaša odlomke s prireditve "Malo pratice, pa mal solatice", ki je potekala 29. septembra v Galeriji Atrij Občine Tržič.

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Top 10: USA Top 10: USA

radio.ognjisce.si
Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Genre: Various
Video Streaming
 • Play   Lagu Indonesia Terbaik - Terpopuler - Terhits Sepanjang Masa #MusicStream #LiveMusic #DirumahAja
 • Play   Best Radio 1 • Live Radio Pop Music 2020' Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   Fenomen Pop Live Radio • Pop Music 2020 - Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   lofi hip hop radio - beats to relax/study to
 • Play   Dance Music Live Radio • Best English Songs 2020 - Top Hits 2020 New Pop Songs Remix
 • Play   Tropical House Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Happy Music
 • Play   The Good Life Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Gym, Happy Music
 • Play   New Popular Songs 2020 - Top 40 Songs This Week - Best Hits Music Playlist 2020
 • Play   Deep Legacy. Radio • 24/7 Music Live Stream | Deep & Tropical House, Chill Out, Dance Music, EDM
 • Play   Sunday Coffee: Relaxing Jazz Radio - Smooth JAZZ & Soft Bossa Nova for Calm, Work, Study at Home