Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Rating: 0 (7)
0

Linguagem:
8
http://radio.ognjisce.si
Bitrate: 128
Formato de som: AAC
Sintetizador online:
Winamp

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Gênero: Cristão música
Radio Ognjišče. Prisluhnite nam! Obveščamo, izobražujemo, evangeliziramo in razvedrimo ter zabavamo.Veseli bomo tudi vašega obiska v eni izmed naših knjigarn: KOPER Trg Brolo 11 LJUBLJANA Poljanska 4 (Teološka fakulteta) KRANJ Koroška cesta 19
http://radio.ognjisce.si
 Viva agora:
 
Que tocava no rádio:
Eva Boto - Kaj Je To
Metod Pal
Dj
Shakespears Sister - Hello Turn Your Radio On
Diana Krall - Narrow Daylight
Monika Avsenik,grega Avsenik In Ans.sa
Andra
Nina Pu
One Direction - Little Things
Celine Dion & A Bocceli - The Prayer
Tomo Jurak - Zvezde Vedo
Dj
Alja Kru
Dj
Modrijani - Ljubiva
Katrinas - V Ritmu Sanj
Ne
Primo
Emanuel - Jezus K Tebi Hitim
Janez Kova
Comentários:
 • O seu nome:
  captchaLista de rádio
Você lista de reprodução de Rádio está vazio (Registrar)
YouTube
RSS Feed Notícias Categorias Minha lista de feeds RSS Alterar o idioma do site e os feeds RSS Português RSS: Velocidade de leitura 0
RSS: Notícia
 • Motnja ADHD: »Ne bom rekla, da ni težko, je pa Lovro velik blagoslov in dar za vse nas.«

  radio.ognjisce.si Friday, 22 October 2021 01:50:25

  Vse več staršev se pri otrocih sooča z motnjo pozornosti s hiperaktivnostjo (ADHD). Strokovnjaki celo pravijo, da je otrok s tako motnjo 8-10 %. Žal si starši tega ne priznajo ali motnje ne prepoznajo in do takšnih otrok ne znajo pravilno pristopati. Kako starši sprejmejo novico, da ima njihov otrok motnjo pozornosti? Se mu znajo približati na pravilen način in razumeti, kako on razmišlja? Natalija in Damjan Obadič, sicer starša štirih otrok, sta svojo izkušnjo opisala v knjigi »O, ti naš Lovro«, pa tudi v naši oddaji, v kateri sta podelila z nami svoje uspehe, pa tudi padce in iskanja poti naprej. Pogovor je vodila Marjana Debevec.

 • Potreboval sem veliko časa, da sem zmogel spregovoriti o tem, kar sem storil.

  radio.ognjisce.si Thursday, 21 October 2021 22:00:02

  Pri Inštitutu Stopinje so v času zaprtja ob epidemiji v zaporih začeli s projektom Križpotja. Preko virtualnih delavnic so se obsojeni iz zaporov v Celju, Mariboru, v Ljubljani na Dobu, srečevali enkrat tedensko in se pogovarjali o vsebinah, s katerimi se sami brez teh pobud morda ne bi nikoli srečali, kot na primer o smislu življenja po prestani kazni.

 • Vrh Evropske unije o visokih cenah energije

  radio.ognjisce.si Thursday, 21 October 2021 16:59:01

  Voditelji članic evropske unije so se zbrali v Bruslju, kjer bodo razpravljali o tem, kako ublažiti posledice rasti cen energije za ljudi in podjetja. Zavzeli naj bi se za nabor kratkoročnih ukrepov v pomoč najranljivejšim, ki jih je minuli teden razgrnila Evropska komisija.

 • Pravičnost kot odsev Božje pravičnosti

  radio.ognjisce.si Thursday, 21 October 2021 13:57:16

  V ljubljanski stolnici je bila sinoči tako imenovana rdeča maša, ki jo je za člane Akademskega društva pravnik, druge pravnike in študente prava ob začetku sodnega leta daroval novomeški škof dr. Andrej Saje. Zbrani so se pri njej povezali v prošnji za spoznanje, kaj je prav in pravično, da bi v skladu s tem ravnali v poklicnem in osebnem življenju.

 • Ali izredne razmere v državi res ustvarja minister Hojs?

  radio.ognjisce.si Wednesday, 20 October 2021 17:29:20

  Opozicija je vložila že šesto interpelacijo, tokrat proti ministru za notranje zadeve Alešu Hojsu . Na ta način se nadaljujejo pritiski na vladno ekipo, meni politični analitik Marko Balažic. Komentiral je tudi prisluhe, ki obremenjujejo ministra za okolje Andreja Vizjaka.

 • »Izračunajte, koliko bi prihranili z lastno sončno elektrarno!«

  radio.ognjisce.si Wednesday, 20 October 2021 15:59:45

  Zadnje tedne in mesece spremljamo pospešeno dviganje cen energentov, tudi električne energije. Za pogovor smo prosili vodjo službe za razvoj v podjetju ECE Gašperja Ravnaka.

 • Otroci v Malečniku pisali papežu. On pa njim nazaj.

  radio.ognjisce.si Wednesday, 20 October 2021 14:17:52

  Papež Frančišek je otrokom v Malečniku poslal osebno pismo, ki ga je tudi sam podpisal. Po besedah župnijskega upravitelja župnije Sebastijana Valentana gre za znamenje posebne papeževe pozornosti, česar so neizmerno veseli.

 • Barbara in Jan Zobec kritična do odločitev ustavnega ter vrhovnega sodišča in protestov

  radio.ognjisce.si Wednesday, 20 October 2021 12:13:31

  Da je ustavno sodišče pomembna institucija, pričajo še posebej zadnje odločitve, povezane z epidemijo. Sodniki so razveljavili že kar nekaj odločitev vlade. Nazadnje je ustavno sodišče z delno odločbo ugotovilo, da je v neskladju z ustavo ureditev, po kateri lahko minister za izobraževanje sam odredi izobraževanje na daljavo v osnovnih šolah in zavodih za otroke s posebnimi potrebami. Državni zbor mora neskladje določbe, ki je zapisana v petem protikoronskem zakonu, odpraviti v dveh mesecih. Še pred tem pa je zadržalo izvajanje vladnega odloka, ki za zaposlene v državni upravi uvaja pogoj prebolelosti ali cepljenja. Za zadržanje odloka je glasovalo sedem ustavnih sodnikov, dva, Klemen Jaklič in Marko Šorli, sta bila proti. Da je ta odločitev sporna, sta v pogovoru za naš radio dejala vrhovna sodnika Barbara in Jan Zobec. Opozorila sta, da se pravica do življenja in zdravja pri nas izgublja.

 • Katerega »prav« bo na koncu obveljal?

  radio.ognjisce.si Wednesday, 20 October 2021 10:43:18

  Prijazen pozdrav, cenjene poslušalke in dragi poslušalci. V sklopu mojega tokratnega razmišljanja vas v pozdravu naglašam še z drage sodržavljanke in dragi sodržavljani. Naš skupni dom je to leto obarvan praznično. No, vsaj prav bi bilo tako. Tudi spodobilo bi se. Si mislite, saj je bila ob prazniku državna slovesnost. Nekaj poletnih nastopov pa res ne bi smelo zadostovati. Domovina si zasluži več. Koliko stoletij so hodili po trnjevi poti naši ljudje in mnogi med njimi zasajali prva semena slovenske samostojnosti. Žal številni tudi s svojimi življenji. Pa veje takšen hvaležen duh spomina med nami?

 • »Otrok do 2. leta naj bi spregovoril 5 besed in nas večinoma razumel.«

  radio.ognjisce.si Wednesday, 20 October 2021 05:13:33

  V tokratni oddaji smo govorili o razvoju govora pri otrocih. Kaj spodbudno vpliva nanj in kako pomembni smo starši? Kako se spopasti z jecljanjem? Naš gost je bil prof. surdopedagogike in logopedije Benjamin Vogrič, ki je postregel tudi z zelo slikovitimi primeri. Zanimiv sogovornik. Vabljeni k branju in poslušanju. Svetovalnico je vodila Tanja Dominko.

 • O zdravju oči

  radio.ognjisce.si Tuesday, 19 October 2021 16:04:53

  Obstaja več vrst motenj vida, kot so: kratkovidnost, daljnovidnost, astigmatizem in druge, ki jih sodobna oftalmologija lahko tudi popolnoma odpravi z različnimi kirurškimi tehnikami. O zdravju oči smo govorili v Svetovalnici, naš gost je bil oftalmolog Franc Šalamun iz Medicinskega centra Vid Nova Gorica: »Razvoj na področju oftalmologije je res neverjeten. Pred 20 leti smo bili srečni, če smo pri operaciji sive mrene prišli v +/- 2 dioptrije, pred 10 leti na +/- 0,5, danes pa na četrtinko dioptrije, kar je res neverjeten rezultat. Imamo prvi stroj pri nas, ki ima vgrajeno programsko opremo, da se stroj sam uči preko našega dela. Več kot delamo, več vlagamo podatkov, bolje se uči.« Pogovor je vodil Blaž Lesnik.

 • VIDEO: Misijonska nedelja letos posvečena p. Mihu Drevenšku

  radio.ognjisce.si Tuesday, 19 October 2021 13:06:28

  Na misijonsko nedeljo, ki bo 24. oktobra, bo po vsem svetu nabirka za potrebe misijonskih dežel. Papež Frančišek je za geslo izbral besede iz apostolskih del: »Ne moreva, da ne bi govorila o tem, kar sva videla in slišala«. Ker v Sloveniji obhajamo 10. obletnico smrti velikega misijonarja p. Miha Drevenška, bo praznovanje misijonske nedelje v njegovi rojstni župniji Sv. Vid v Vidmu pri Ptuju.

 • 50 let Stopinj

  radio.ognjisce.si Monday, 18 October 2021 16:56:15

  V soboški škofiji so včeraj sveto mašo ob začetku sinode združili s praznovanjem 50-letnice Stopinj, zbornika oziroma letnega koledarja soboške škofije. Slovesnost je bila v Odrancih. Škof Peter Štumpf je tej publikaciji podelil najvišje škofijsko odlikovanje, odličje svetega Metoda.

 • »Mi« ali »jaz«? Bomo na sinodi uspeli dati prednost prvemu?

  radio.ognjisce.si Monday, 18 October 2021 16:46:00

  "Nad Cerkvijo so zmeraj divjali viharji. Nanjo so prežale notranje in zunanje nevarnosti. Kjer je reševala težave tako, da se je zatekala v duhovno prenovo, je iz krize izšla prečiščena. Kjer se je težav lotila na posveten način, je izgubila svojo duhovno moč."

 • 27. Gala koncert Radia Ognjišče: Daj mi roko, brat!

  radio.ognjisce.si Monday, 18 October 2021 14:06:42

  Že 27 let je november v znamenju Gala koncerta, ki ga pripravimo ob obletnici začetka oddajanja Radia Ognjišče. Tudi letos.

 • »Poskusimo v času, ko smo skupaj, ustvariti lepe spomine.«

  radio.ognjisce.si Monday, 18 October 2021 02:19:37

  V sobotni oddaji Za življenje je bila z nami psihologinja, zakonska in družinska psihoterapevtka, žena in mama petih otrok, ki raziskuje in preučuje razvoj sproščenega in sočutnega starševstva doc. dr. Andreja Poljanec. »Doživljam, da me družina vedno mehča, predvsem otroci. Hvaležna sem, da lahko v službi oz. v študijske namene veliko berem, raziskujem o rahločutnem starševstvu. To me je že odkar sem mama zelo pomirjalo. Zniževalo mi je tesnobo, negotovost, ko sem prebirala raziskave, kako pomembna je empatija, ne šeškanje, kaznovanje otrok. Svoj poklic doživljam kot nekaj bogatega.« Pogovor je vodila Mateja Feltrin Novljan.

 • Povzpetništvo ali služenje?

  radio.ognjisce.si Sunday, 17 October 2021 18:01:05

  Ljudje večinoma želimo izstopati, poudarjati naše dosežke, Jezus pa nas s svojim zgledom vabi, da se sočutno potopimo v stisko bližnjega. To je bilo sporočilo današnjega papeževega razmišljanja pred opoldansko molitvijo.

 • V Mariboru že stopili na sinodalno pot

  radio.ognjisce.si Sunday, 17 October 2021 14:59:04

  Slovesno odprtje škofovske sinode je potekalo prejšnji konec tedna v Rimu, v vsaki lokalni Cerkvi oz. škofiji pa na današnji dan. Izjema je mariborska nadškofija, kjer so odprtje škofovske sinode obeležili z dogodkom v cerkvi Sv. Janeza Boska v Mariboru že včeraj. Duhovniki, predstavniki župnij, različnih duhovnih gibanj, Redov in cerkvenih ustanov so se zbrali ob nadškofu Alojziju Cviklu in skupaj molili za uspešno pot sinode, se seznanili z njenim namenom ter obliko procesa iskanja.

 • Naprej tudi po ločitvi

  radio.ognjisce.si Sunday, 17 October 2021 14:42:19

  So lahko tudi ločeni v svojih preizkušnjah hvaležni za to, kar so preživeli? To se je na njihovem vseslovenskem srečanju vprašal novomeški škof Andrej Saje. Pod naslovom: Pot k svetosti in rast v ljubezni v ločenih družinah so se zbrali včeraj popoldne v Ljubljani in preko spleta.

 • Tomažič: Vlada je med epidemijo preprečevala večjo socialno katastrofo

  radio.ognjisce.si Sunday, 17 October 2021 11:00:01

  Ob 17. oktobru, mednarodnem dnevu boja proti revščini, človekoljubne organizacije, med njimi tudi Slovenska karitas, ugotavljajo, da je kriza novega koronavirusa še poglobila socialne stiske. Tudi statistični urad poroča, da se je stopnja tveganja revščine v Sloveniji zvišala na 12,4 odstotka. A če gledamo celotno Evropsko unijo, smo še vedno med državami z najnižjo stopnjo tveganja.

 • Začenja se...

  radio.ognjisce.si Saturday, 16 October 2021 14:57:14

  Potem ko smo na vesoljni ravni prejšnjo v nedeljo začeli sinodalno pot, se bomo nanjo ta konec tedna odpravili še po škofijah. V Mariboru so se zbrali danes dopoldne, po ostalih škofijah pa jutri popoldne.

 • S ponijem v šolo ali kako v teh dneh varčevati z energenti

  radio.ognjisce.si Friday, 15 October 2021 18:15:46

  Ob rekordnem povišanju cen energije se v teh dneh marsikdo sprašuje, kje bi na tem področju še lahko privarčeval. Pri naši tajnici Mojci in tehniku Mihu so se odločili, da bodo privarčevali pri prevozu. :)

 • Papež o splavu: Morali bi biti v spovednici, da bi razumeli...

  radio.ognjisce.si Friday, 15 October 2021 16:54:29

  Papež Frančišek je včeraj nagovoril člane italijanskega združenja farmacevtov. Odločno je nasprotoval ukinitvi ugovora vesti in nato znova spregovoril o splavu.

 • Odvisnost od interneta

  radio.ognjisce.si Friday, 15 October 2021 14:13:03

  Gost današnje Svetovalnice je bil svetovalec pri Logout-u (Center pomoči pri prekomerni rabi interneta) Rok Gumzej. Govorili smo o odvisnosti od interneta. Kako jo prepoznamo, kako se lahko »ozdravimo« te odvisnosti? S »pogodbo«, ki se je držimo vsi člani družine (ne samo najbolj »problematični« mladostniki) lahko naredimo veliko. Pogovor je vodil Matjaž Merljak.

 • Ritem srca bo ...

  radio.ognjisce.si Friday, 15 October 2021 14:03:04

  21. aprila 2022. Zaradi aktualnih razmer smo festival prestavili.

 • Barbara Štimec: Od arhitektke do kmetice

  radio.ognjisce.si Friday, 15 October 2021 10:23:01

  V kanjonu reke Kolpe, v majhnem zaselku Mlin Grbac, ki ga pisni viri prvič omenjajo že leta 1494, na ekološki kmetiji živi in ustvarja zanimiva družina. Srce te družine je žena in mama, ki se je v to okolje zaljubila v trenutku, za to pa je pravzaprav kriv njen mož, ki jo je tja še kot fant peljal na prvi zmenek.

 • Aleš Vičič, športni in poslovni psiholog: Želja po uspešnosti je ena od temeljnih potreb

  radio.ognjisce.si Thursday, 14 October 2021 22:00:02

  Kaj je uspešnost? Za vsakega od nas lahko kaj drugega. Uspešnost merimo po svojih in tudi po merilih družbe, v mlajših letih pogosto še po merilih svojih staršev, vrstnikov, zgodi se, da hlepimo po uspehu, ki ni naš in za nas sploh nima tolikšne vrednosti ali pomena. Pa vendar vztrajamo, ker prav vsak želi biti uspešen, ker je to del njegovega notranjega zadovoljstva in osnovna psihološka potreba, tako kot potreba po varnosti, hrani, sprejetosti, druženju, pripadnosti. Želimo biti uspešni pri tem, kar delamo. Kako doseči uspeh, kako ga vrednotiti, ko uspeh dosežemo, sta široki in zahtevni področji, prav zaradi individualnega pristopa in razumevanja uspešnosti.

 • Skupen nastop zadrug: GIZ K10+

  radio.ognjisce.si Thursday, 14 October 2021 18:53:44

  »Vodijo nas enotni interesi postati najkonkurenčnejši na kmetijskem trgu, to je naša dolžnost in obveza do naših članov, do naših kmetov. Mislim da so časi v zadružništvu dozoreli za to odločitev, izzivov je polno in le povezani jim bomo kos,« je ob podpisu ustanovne listine povedal Stane Levart, s Kmetijsko gozdarske zadruge Slovenske Konjice, ki je do sedaj opravljal vlogo koordiantorja združevanja.

 • Papež Janez I. kmalu blažen

  radio.ognjisce.si Thursday, 14 October 2021 18:26:50

  Papež Frančišek je odobril odlok, s katerim je potrjen čudež na priprošnjo papeža Janeza Pavla I., ki bo tako razglašen za blaženega.

 • Kaj še lahko kot »vrvica v sodu smodnika« povzroči porast cen energentov?

  radio.ognjisce.si Thursday, 14 October 2021 18:21:14

  Evropska unija se, tako kot druge regije po svetu, sooča z visokim skokom cen energije. To je povzročilo skrbi veliko državljanom in tudi podjetjem, vladam … Cene so se septembra povečale za več kot 17 odstotkov. Kaj je razlog za to in kaj še lahko pričakujemo, smo govorili v Svetovalnici z direktorjem strateškega inovinarja v Gen-i Dejanom Paravanom.

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Top 10: Portugal Top 10: Portugal

radio.ognjisce.si
Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Gênero: Various
Video Streaming
 • Play   Lagu Indonesia Terbaik - Terpopuler - Terhits Sepanjang Masa #MusicStream #LiveMusic #DirumahAja
 • Play   Best Radio 1 • Live Radio Pop Music 2020' Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   Fenomen Pop Live Radio • Pop Music 2020 - Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   lofi hip hop radio - beats to relax/study to
 • Play   Dance Music Live Radio • Best English Songs 2020 - Top Hits 2020 New Pop Songs Remix
 • Play   Tropical House Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Happy Music
 • Play   The Good Life Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Gym, Happy Music
 • Play   New Popular Songs 2020 - Top 40 Songs This Week - Best Hits Music Playlist 2020
 • Play   Deep Legacy. Radio • 24/7 Music Live Stream | Deep & Tropical House, Chill Out, Dance Music, EDM
 • Play   Sunday Coffee: Relaxing Jazz Radio - Smooth JAZZ & Soft Bossa Nova for Calm, Work, Study at Home