Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Rating: 0 (7)
0

Language:
3
http://radio.ognjisce.si
Bitrate: 128
Format sonore: AAC
Synthétiseur en ligne:
Winamp

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Genre: Chrétienne musique
Radio Ognjišče. Prisluhnite nam! Obveščamo, izobražujemo, evangeliziramo in razvedrimo ter zabavamo.Veseli bomo tudi vašega obiska v eni izmed naših knjigarn: KOPER Trg Brolo 11 LJUBLJANA Poljanska 4 (Teološka fakulteta) KRANJ Koroška cesta 19
http://radio.ognjisce.si
 Live now:
 
Qui a joué sur la radio:
Eva Boto - Kaj Je To
Metod Pal
Dj
Shakespears Sister - Hello Turn Your Radio On
Diana Krall - Narrow Daylight
Monika Avsenik,grega Avsenik In Ans.sa
Andra
Nina Pu
One Direction - Little Things
Celine Dion & A Bocceli - The Prayer
Tomo Jurak - Zvezde Vedo
Dj
Alja Kru
Dj
Modrijani - Ljubiva
Katrinas - V Ritmu Sanj
Ne
Primo
Emanuel - Jezus K Tebi Hitim
Janez Kova
Commentaires:
 • Votre nom:
  captchaListe de radio
Votre playlist Radio est vide (S'inscrire)
YouTube
Fil RSS Nouvelles catégories Ma liste de flux RSS Changer la langue du site et les flux RSS Le français RSS: Vitesse de lecture 0
RSS: Nouvelles
 • Veselje je položeno na dno vaše duše.

  radio.ognjisce.si Tuesday, 19 January 2021 22:21:02

  "Lahko se odločite za življenjsko radost ali pa za tarnanje. Odločitev ne bo izbrisala težav, toda zaznali boste luč tudi ko bo tema."

 • Laž - potvorjenost, nepristnost, narejenost

  radio.ognjisce.si Tuesday, 19 January 2021 19:21:01

  »Láž - zavestno neresnična izjava z namenom zavajati v zmoto: kar ne ustreza resnici: potvorjenost, nepristnost, narejenost.« Tako je beseda laž razložena v Slovarju slovenskega knjižnega jezika. Zakaj sem ponovil definicijo? Zato, ker se mi dan za dnem, glede na pestro politično in sploh medijsko dogajanje, ki smo mu priča, vse bolj potrjujejo besede, da je »laž nesmrtna duša komunizma«.

 • Na madžarskem ptičja gripa preskočila v reje perutnine

  radio.ognjisce.si Tuesday, 19 January 2021 15:58:09

  Visoko patogeno ptičjo gripo H5N8 so trenutno potrdili na treh kmetijah v osrednjem delu Madžarske, dve redijo okrog 50.000 puranov, na eni pa več kot 100.000 z nesnic. Po informacijah pristojnih madžarskih oblasti, so živali v kontaminiranih rejah že zaklali in uničili, prav tako naj s ne bilo prometa z živalmi ali proizvodi iz teh treh farm v druge države članice Evropske unije.

 • Pridemo na Luno in Mars, ne znamo pa urediti odnosa do bližnjega

  radio.ognjisce.si Tuesday, 19 January 2021 14:03:51

  V oddaji Za življenje smo prvič gostili logoterapevta dr. Sebastjana Kristoviča, predavatelja na Alma Mater Europea. Z njim se je pogovarjala voditeljica Mateja Subotičanec, v članku pa izpostavljamo nekaj njegovih misli iz oddaje.

 • Vse več obsodb mazaške akcije

  radio.ognjisce.si Tuesday, 19 January 2021 13:32:33

  Neznani storilci so pomazali več dvojezičnih krajevnih tabel na avstrijskem Koroškem. Dejanje obsoja ministrica Jaklitsch, prav tako krovni organizaciji naše manjšine NSKS in SKS.

 • Ne razdeljeni, ampak v srcu povezani

  radio.ognjisce.si Monday, 18 January 2021 19:15:36

  Kristjani smo danes postavljeni pred številne izzive, ki jih je pandemija še poglobila. Zato je še toliko bolj pomembno, da se povežemo in si prizadevamo za edinost med nami, tudi če pripadamo različnim cerkvam. Letošnji teden molitve za edinost nas spodbuja, naj ostajamo v Božji ljubezni, saj bomo le tako obrodili sadove.

 • Po prebolelem covidu posledice vidne še več mesecev

  radio.ognjisce.si Monday, 18 January 2021 18:57:47

  Večkrat smo že spregovorili o posledicah s katerimi se soočajo tisti, ki so preboleli covid-19. Vse več je raziskav, ki potrjujejo ugotovitve kitajskih strokovnjakov, da je večina ljudi, ki je bila zaradi covida-19 hospitalizirana, še več mesecev imela simptome bolezni. O tem, katere težava opažajo v Sloveniji smo vprašali infektologinjo dr. Matejo Logar in psihologinjo dr. Lilijano Šprah.

 • Kandidat za mandatarja ne predstavlja zgleda politične načelnosti

  radio.ognjisce.si Monday, 18 January 2021 14:58:29

  Še vedno odmeva, da je skupina 42 poslancev v državni zbor vložila predlog konstruktivne nezaupnice s kandidatom za novega predsednika vlade Karlom Erjavcem. Podpise pod predlog, o katerem bodo v državnem zboru najverjetneje glasovali že v sredo so prispevali le trije poslanci DeSUS in tisti iz LMŠ, SD, Levice in SAB. Erjavec v izjavi ob vložitvi predloga poudaril, da je želijo s tem preprečiti kršenje temeljnih pravnih načel, kot so vpletanje v pravosodje, preprečevanje svobode medijev, posege v policijo in državno tožilstvo. Erjavec je sicer pričakoval 43 podpisov, a ga poslanec DeSUS Branko Simonovič ni prispeval.

 • Vsi kristjani skupaj smo močna sila ljubezni v svetu!

  radio.ognjisce.si Monday, 18 January 2021 10:20:02

  Začeli smo teden molitve za edinost med kristjani. Letos nas geslo vabi, naj ostanemo v Božji ljubezni in tako obrodimo sadove.

 • VIDEO: Moja zgodba: Slovenski razkol - Vidovska planota

  radio.ognjisce.si Sunday, 17 January 2021 23:52:42

  V oddaji Moja zgodba je bil naš gost novinar in zgodovinar dr. Jože Možina. Ob njegovi knjigi Slovenski razkol, smo tokrat predstavili začetke revolucije in upor proti njej na Vidovski planoti. Pogovor, ki ga je vodil Jože Bartolj, si lahko v video obliki ogledate na našem Youtube kanalu.

 • Šolanje na daljavo

  radio.ognjisce.si Sunday, 17 January 2021 23:43:02

  Šola na daljavo je izziv za učence in tudi za učitelje. Boljši učenci tudi na daljavo pridobijo znanje, slabši pa se trudijo, a z lahkoto pade motivacija, med njimi je ogromno stisk. Vsi si želijo, da bi se lahko čimprej vrnili v šolo. Kakšno vlogo imajo starši dijakov in kako lahko učitelji pomagajo šibkejšim in manj aktivnim? Nekaj nasvetov je iz prve roke z nami delila profesorica matematike na Gimnaziji Rudolfa Maistra v Kamniku, Marta Zabret: »Mislim, da je v tem obdobju najtežje otrokom: učencem, dijakom, študentom, ker so v življenjskem obdobju, ko najbolj potrebujejo žive ljudi okrog sebe.« Pogovor je vodila Tanja Dominko.

 • Svetopisemski maraton 2021 tokrat zgolj preko spleta

  radio.ognjisce.si Sunday, 17 January 2021 20:45:30

  Od sobote, 23. januarja do petka, 29. januarja 2021 bo potekal že 13. Svetopisemski maraton, ki predstavlja teden dni neprekinjenega branja Svetega pisma pri njem pa sodelujejo vse krščanske Cerkve v Sloveniji. Zaradi epidemije bo osrednje maratonsko branje potekalo nekoliko drugače, preko aplikacije Zoom, so sporočili organizatorji. Podrobno je o Svetopisemskem maratonu, ki poteka v organizaciji Svetopisemske družbe, pomagajo pa številni prostovoljci za oddajo Utrip cerkve v Sloveniji spregovorila članica pripravljenega odbora Katarina Zupančič.

 • Papež: Bog kliče v življenje, kliče k veri!

  radio.ognjisce.si Sunday, 17 January 2021 19:20:59

  Papež Frančišek je tudi danes opoldne iz knjižnice apostolske palače izrekel svoj nagovor nevidni množici, ki ga je spremljala po medijih. Pridružila se mu je tudi v molitvi za žrtve močnega potresa, ki je prizadel prebivalce indonezijskega otoka Sulavezi in za žrtve tamkajšnje nedavne letalske nesreče. Nato je spomnil še na jutrišnji – po njegovem prepričanju - pomemben dan, saj se začenja Teden molitve za krščansko enotnost. Letošnja tema tega tedna se nanaša na Jezusovo naročilo: »Ostanite v moji ljubezni in obrodili boste veliko sadu« (prim. Jn 15,5–9). V nagovoru pred molitvijo angelovega čaščenja in blagoslovom je sveti oče podal nekaj spodbud povezanih z današnjim evangeljskim odlomkom.

 • Kmetijstvo po 2023: Nas res čakajo veliki pretresi?

  radio.ognjisce.si Sunday, 17 January 2021 17:01:13

  "Zeleni dogovor", oziroma prehod k bolj zdravemu in trajnostnemu prehranskemu sistemu Evropske Unije, ki ga Evropska komisija označuje za temelj evropske pridelave hrane v prihodnjih letih, temelji na strategiji Od vil do vilic in z njo tesno povezani strategiji Biotske raznovrstnosti.

 • Počivalšek o brutalnem pritisku na poslance, ki ne podpirajo Erjavca

  radio.ognjisce.si Sunday, 17 January 2021 16:19:34

  Poslanci SMC so iz dneva v dan deležni novih pritiskov, da naj podprejo Karla Erjavca za mandatarja. Na dogajanje se je na Facebook profilu ostro odzval prvak SMC Zdravko Počivalšek. Zapisal je, da Erjavca ne podpirajo iz več razlogov. »Ključen je seveda ta, da smo v najhujši krizi zadnjih desetletij in ni čas za politične igrice,« piše Počivalšek. Dogajanje je znova komentiral tudi predsednik vlade Janez Janša.

 • Kaj pomeni biti Jezusov učenec?

  radio.ognjisce.si Sunday, 17 January 2021 15:25:36

  »Jezus ni prišel in Bog se nam ne bliža, da bi napolnil naše glave, ampak da bi osvojil naša srca.« Tako je med pridigo na 2. nedeljo med letom v cerkvi na Tromostovju v Ljubljani dejal ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore. Sveto mašo smo prenašali na predvečer nedelje na katero pa ste lahko ob 10. uri iz mariborske stolnice prisluhnili nadškofu metropolitu Alojziju Cviklu. »Jezus tudi danes nas vabi: »Pridi in poglej!« Če želimo doživeti njegovo bližino, moramo odgovoriti na njegovo vabilo,« je dejal nadškof Cvikl.

 • Maša, še posebej radijska, je tudi petje

  radio.ognjisce.si Saturday, 16 January 2021 16:56:01

  Glasba je eno od najbolj čudovitih in veličastnih daril, ki nam jih je dal Bog, je zapisal Martin Luther. Kako težko je, če nam vzamejo glasbo, smo lahko občutili v tej pandemiji. Še posebej pri svetih mašah. A iznajdljivost vedno najde pot. Pogovarjali smo se z zborovodkinjo in organistko, ki pomaga, da ljudje prenos svete maše na radiu doživijo na lepši, pristnejši in globlji način.

 • Šola od doma: Dijaki opozarjajo predvsem na mentalne stiske

  radio.ognjisce.si Saturday, 16 January 2021 02:30:02

  Na nedavni razpravi o Šoli na daljavo, ki jo je pripravila Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji, je sodelovala tudi predsednica Dijaške organizacije in opozorila predvsem na nevajenost profesorjev, na slabo kakovost šole na daljavo, na preobremenjenost, slabo motivacijo in tudi na hujše mentalne stiske, ko mladi presedijo po osem ur pred računalnikom brez primerne pomoči.

 • Anarho-libertaren totalitarizem na pohodu

  radio.ognjisce.si Friday, 15 January 2021 19:48:02

  Ne vemo ali bodo nekoč na radio Slovenija poročali v oddaji »na današnji dan«, da je 15. januarja 2021 bila vložena nezaupnica vladni koaliciji SDS, NSi in SMC pod vodstvom Janeza Janše, ki je propadla ali uspela. Komentar je nastajal v dneh pred napovedanim datumom vložitve nezaupnice.

 • V času epidemije država pomaga starejšim, družinam, novorojenčkom, brezposelnim, študentom, ...

  radio.ognjisce.si Friday, 15 January 2021 17:33:04

  Epidemija je prinesla vrsto ukrepov na področju socialne in družinske politike, za kar se vladi zahvaljujemo. Kateri ukrepi so na voljo v sklopu protikoronske zakonodaje? Kako je z različnimi oblikami transferjev in pomoči? Ker je sprememb res veliko, terjajo svojo razlago, zato smo ji danes namenili svojo oddajo. Z nami je bila Valentina Vehovar z Ministrstva za delo. Pogovor je vodila Tanja Dominko.

 • Migranti v Bosni – obstaja rešitev?

  radio.ognjisce.si Friday, 15 January 2021 16:57:51

  Bosna in Hercegovina se poleg koronavirusa sooča tudi z izzivom približno 10 tisoč migrantov. Med njimi je skupina devetsto moških iz Pakistana in Afganistana, ki so bili nastanjeni v begunskem centru Lipa. Potem ko je pred božičem zgorel, trenutno živijo brez vode in elektrike, nekateri tudi brez strehe nad glavo.

 • Kristjani smo eni prvih, ki moramo spodbujati dialog

  radio.ognjisce.si Friday, 15 January 2021 16:14:53

  V oddaji Globine smo začeli z novim ciklom, v katerem se posvečamo nekaterim poudarkom zadnje papeževe okrožnice »Vsi bratje«. V njej je šesto poglavje posvečeno dialogu, ob katerem sta se tokrat ustavila voditelj Blaž Lesnik in gost moralni teolog Gabriel Kavčič. Kaj je pristen dialog, zakaj in kako ga graditi?

 • Benedikt XVI. vedno bolj šibek, a povsem bister

  radio.ognjisce.si Friday, 15 January 2021 15:35:30

  Tajnik zaslužnega papeža Benedikta XVI. škof Georg Gänswein je povedal, da je upokojeni papež sicer šibek, vendar povsem bister. Včeraj je bil, tako kot papež Frančišek, cepljen proti novemu koronavirusu.

 • Bi lahko bil morebitni padec vlade lepo darilo Milanu Kučanu za 80. rojstni dan?

  radio.ognjisce.si Friday, 15 January 2021 11:21:02

  Nekdanji predsednik države Milan Kučan te dni praznuje 80 let, zato smo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj« delno ocenili njegov lik in njegovo delo. Po nekaterih ocenah je namreč on tisti, ki niti iz ozadja na političnem prizorišču vleče še danes. Tudi zato govorimo o mandatarskih igrah, "ki naj bi zrasle na nekem drugem zelniku".

 • 25 let tednika Novi glas

  radio.ognjisce.si Friday, 15 January 2021 04:50:13

  Zamejski tednik Novi glas praznuje 25. obletnico delovanja. Nastal je z združitvijo Novega lista in Katoliškega glasa. Odgovorni urednik Jurij Paljk je v pogovoru za naš radiu podčrtal, da je to edini slovenski časopis, ki izhaja na obeh straneh meje, da je bil "valilinca" za novinarske poklice in so pomemben kamenček v mozaiku demokratičnega medijskega prostora.

 • Si želite boljših odnosov, boljši svet?

  radio.ognjisce.si Thursday, 14 January 2021 23:00:01

  V studio smo povabili avtorja knjige, v kateri so zaobjeti zadnji znanstveni pristopi sociološkega razumevanja družbe.

 • Inšpektorji kršitve ukrepov v cerkvah ne zaznavajo

  radio.ognjisce.si Thursday, 14 January 2021 19:41:11

  Izvajanje protikoronskih ukrepov še naprej redno in dosledno preverjajo inšpektorji in policija. Še vedno zaznavajo veliko primerov nepravilnega nošenja mask in neupoštevanja razdalje, nekaj kršitev beležijo v gostinstvu, pri frizerjih in avtopralnicah. Nobenih nepravilnosti pa niso zaznali v cerkvah, duhovniki in verniki se držijo vseh pravil.

 • Vabljeni k branju revije PRO!

  radio.ognjisce.si Thursday, 14 January 2021 18:37:45

  Zaradi koronavirusa smo si vzeli nekoliko daljši premor med zadnjo revijo, ki je izšla decembra 2019 in novo revijo, ki nosi letnico 2021. Časa za razmislek in pripravo je bilo več kot dovolj in ideja o vsebini je prišla sama od sebe: revijo smo posvetili dvema izjemnima duhovnikoma, ki sta močno zaznamovala Radio Ognjišče in sta v lanskem letu zaspala za večnost.

 • Hrvaška karitas: Vaša pomoč prinaša toplino in upanje

  radio.ognjisce.si Thursday, 14 January 2021 16:22:05

  Solidarnost Slovencev s prizadetimi v decembrskem rušilnem potresu v Petrinji je bila »res neverjetna, saj smo na Karitas zbrali že 220.000 evrov«. To je poudarila koordinatorka za mednarodno razvojno sodelovanje na Slovenski karitas Jana Lampe. »Vaša pomoč ljudem, ki sedaj v prizadetih krajih živijo v strahu, mrazu, žalosti, prinaša luč, toplino in upanje,« pa je zapisala Suzana Borko, koordinatorica humanitarne pomoči pri Hrvaški karitas.

 • Zdravnica Urška Bokal: Posameznik v času epidemije stvari ne more spremeniti

  radio.ognjisce.si Thursday, 14 January 2021 16:18:50

  »V naša življenja se je vpletla epidemija koronavirusa, ki nas kliče k odprtim ušesom in stalnemu prilagajanju, iskanju ravnotežja med tem, da se popolnoma ne zapremo vsak v svoj kot in po drugi strani, da ne ignoriramo dejstva bolezni, ki nas sicer sama opozori z visokimi številkami obolelih, hospitaliziranih in umrlih.« Tako je v kolumni, ki smo jo prejeli v naše uredništvo zapisala specialistka internistične onkologije Urška Bokal. V pogovoru za naš radio pa še dodala, da epidemija kaže, da posameznik stvari ne more spremeniti, le, če skupaj v veliki večini upoštevamo ukrepe za zmanjševanje okužb, zmoremo zmanjšati številke.

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Top 10: La france Top 10: La france

radio.ognjisce.si
Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Genre: Various
Streaming vidéo
 • Play   Lagu Indonesia Terbaik - Terpopuler - Terhits Sepanjang Masa #MusicStream #LiveMusic #DirumahAja
 • Play   Best Radio 1 • Live Radio Pop Music 2020' Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   Fenomen Pop Live Radio • Pop Music 2020 - Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   lofi hip hop radio - beats to relax/study to
 • Play   Dance Music Live Radio • Best English Songs 2020 - Top Hits 2020 New Pop Songs Remix
 • Play   Tropical House Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Happy Music
 • Play   The Good Life Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Gym, Happy Music
 • Play   New Popular Songs 2020 - Top 40 Songs This Week - Best Hits Music Playlist 2020
 • Play   Deep Legacy. Radio • 24/7 Music Live Stream | Deep & Tropical House, Chill Out, Dance Music, EDM
 • Play   Sunday Coffee: Relaxing Jazz Radio - Smooth JAZZ & Soft Bossa Nova for Calm, Work, Study at Home