Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Rating: 0 (7)
0

Language:
8
http://radio.ognjisce.si
Bitrate: 128
Format sonore: AAC
Synthétiseur en ligne:
Winamp

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Genre: Chrétienne musique
Radio Ognjišče. Prisluhnite nam! Obveščamo, izobražujemo, evangeliziramo in razvedrimo ter zabavamo.Veseli bomo tudi vašega obiska v eni izmed naših knjigarn: KOPER Trg Brolo 11 LJUBLJANA Poljanska 4 (Teološka fakulteta) KRANJ Koroška cesta 19
http://radio.ognjisce.si
 Live now:
 
Qui a joué sur la radio:
Eva Boto - Kaj Je To
Metod Pal
Dj
Shakespears Sister - Hello Turn Your Radio On
Diana Krall - Narrow Daylight
Monika Avsenik,grega Avsenik In Ans.sa
Andra
Nina Pu
One Direction - Little Things
Celine Dion & A Bocceli - The Prayer
Tomo Jurak - Zvezde Vedo
Dj
Alja Kru
Dj
Modrijani - Ljubiva
Katrinas - V Ritmu Sanj
Ne
Primo
Emanuel - Jezus K Tebi Hitim
Janez Kova
Commentaires:
 • Votre nom:
  captchaListe de radio
Votre playlist Radio est vide (S'inscrire)
YouTube
Fil RSS Nouvelles catégories Ma liste de flux RSS Changer la langue du site et les flux RSS Le français RSS: Vitesse de lecture 0
RSS: Nouvelles
 • Spominjamo se, 16. september - Fran Ramovš

  radio.ognjisce.si Thursday, 16 September 2021 15:57:14

  16. septembra 1952 je v Ljubljani umrl jezikoslovec Fran Ramóvš. Bil je med ustanovitelji Univerze v Ljubljani. Napisal je Kratko zgodovino slovenskega jezika.

 • Papež novinarjem: Splav je umor!

  radio.ognjisce.si Thursday, 16 September 2021 15:03:29

  Prihodnost Evrope, vprašanje podelitve evharistije politikom, ki podpirajo splav in istospolne zveze so bile nekatere od osrednjih tem pogovora papeža Frančiška z novinarji na letalu. Zaželel je, da bi Evropa črpala iz duha svojih ustanovnih očetov ter ostala neodvisna. Nekateri jo namreč želijo ideološko kolonizirati, kar je sveti oče ostro obsodil.

 • Pogovor o: kaj pomeni glas mladih v parlamentu

  radio.ognjisce.si Wednesday, 15 September 2021 22:00:02

  Marsikdo pravi, da politika ni zanj, med mladimi zanimanje zanjo ni običajno, a vendar smo v oddajo Pogovor o povabili tri, za katere to ne velja. Kako vidijo svoj glas v parlamentu in kaj so se doslej naučili, nas je zanimalo. Z nami so bili 31- letna Tadeja Šuštar Zalar je poslanka Nove Slovenije, ki je poslanski sedež zasedla po izvolitvi Ljudmile Novak v Evropski parlament, 37- letni Gregor Perič, poslanec in vodja poslanske skupine Stranke modernega centra in 28- letni Jure Ferjan, poslanec Slovenske demokratske stranke, ki barve stranke v hramu demokracije zastopa po nastopu vlade Janeza Janše.

 • Kdo v cerkvi plača kazen ob neizpolnjevanju pogoja PCT?

  radio.ognjisce.si Wednesday, 15 September 2021 18:58:35

  Od danes morajo tudi za verske obrede vsi verniki starejši od 12 let izpolnjevati pogoj PCT. Za verouk zadošča samotestiranje. Za otroke nad 12 let velja samotestiranje (kakor za šolo) tudi za udeležbo pri bogoslužju, je pojasnil tiskovni predstavnik slovenske škofovske konference, dr. Tadej Jakopič.

 • Morje, pršut, teran, oljke, češnje in tudi odprto okno v svet - Slovenija jih ne bi imela brez Primorcev

  radio.ognjisce.si Wednesday, 15 September 2021 16:54:56

  Primorska je bila po koncu prve svetovne vojne priključena Italiji, ki v preteklosti ni skrivala apetitov po tem ozemlju, kjer živijo Slovenci. Velik del Primorske je bil k matični domovini vrnjen šele po drugi svetovni vojni, kar je omogočila pariška mirovna pogodba, ki je začela veljati 15. septembra 1947. Tega se danes spominjamo z državnim praznikom.

 • Papež sklenil obisk na Slovaškem: Če se Cerkev ustavi, zboli

  radio.ognjisce.si Wednesday, 15 September 2021 16:49:11

  Papež je z dopoldanskim obiskom Marijinega romarskega svetišča sedmih žalosti v Šaštínu sklenil svoje tridnevno potovanje po Slovaški. S svetim očetom je somaševal tudi ljubljanski nadškof Stanislav Zore.

 • Spominjamo se, 15. september - Vrnitev Primorske k matični domovini

  radio.ognjisce.si Wednesday, 15 September 2021 15:11:41

  Na današnji dan 1737 se je v Dolnji Slavéči rodil narodni buditelj, pisatelj in duhovnik Mikloš Küzmič. Priredil in prevedel je vrsto knjig za cerkvene potrebe.

 • Izpoved vere novega novomeškega škofa Andreja Sajeta

  radio.ognjisce.si Wednesday, 15 September 2021 11:56:26

  Novoimenovani novomeški škof dr. Andrej Saje je v skladu s cerkvenim pravom v navzočnosti vernikov, duhovnikov in apostolskega nuncija Jean-Marie Speicha izpovedal vero ter obljubil zvestobo papežu in Cerkvi. Molitveno bogoslužje slovesnih večernic z izpovedjo vere je vodil apostolski administrator, škof Andrej Glavan.

 • V Sloveniji vse več bolnikov z dolgotrajnim covidom

  radio.ognjisce.si Wednesday, 15 September 2021 11:38:54

  Število prebolevnikov po covidu-19, ki se soočajo s številnimi posledicami te bolezni, je vse več. Pri tem je fizioterapija pomemben del rehabilitacije in uspešnejšega okrevanja. Na to so opozorili ob nedavnem Svetovnem dnevu fizioterapije, ki je letos potekal pod naslovom »Rehabilitacija in dolgotrajni covid«. V Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu – Soča je bilo mogoče slišati, da je dolgotrajni covid večsistemska bolezen. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije naj bi imelo zdravstvene težave en mesec po prebolelem covidu še 25 odstotkov oseb, po podatkih Svetovne zveze za fizioterapijo pa deset odstotkov še po dvanajstih tednih ali dlje.

 • Pričevalec, ki nosi križ v srcu in ne samo okrog vratu, nikogar ne vidi kot sovražnika

  radio.ognjisce.si Tuesday, 14 September 2021 19:09:14

  Papež Frančišek se tretji dan obiska na Slovaškem mudi na vzhodu države. V Prešovu je dopoldne daroval mašo po bizantinskem obredu. V Košicah pa bo popoldne obiskal romsko naselje, ki velja za največje v Evropi. Sledilo bo še srečanje z mladimi.

 • Porod in fizioterapija

  radio.ognjisce.si Tuesday, 14 September 2021 19:05:42

  Porod in poporodno obdobje sta za žensko telo precejšen napor. O tem smo govorili v Svetovalnici z Anno Bogacz Udovč. Zase pravi, da je mama fizioterapevtka in fizioterapevtka mam. Nudi individualno obravnavo žensk v vseh življenjskih obdobjih ter obravnavo različnih disfunkcij medeničnega dna. Svetovalnico je vodila Tanja Dominko.

 • Kdo mora v cerkvah preverjati pogoj PCT?

  radio.ognjisce.si Tuesday, 14 September 2021 18:49:43

  Od 15. septembra naprej morajo vsi verniki, ki bodo prišli k sveti maši, izpolnjevati PCT pogoj - to pomeni, da morajo imeti dokazilo o prebolelosti, cepljenju oz. testiranju. Prav tako iz vladnega odloka izhaja, da morajo duhovniki oz. od njih pooblaščene osebe ob vhodu v cerkev preverjati dokazila o upoštevanju PCT pogojev. Za izvajanje verouka oz. kateheze veljajo isti pogoji kot veljajo za izvajanje osnovne šole. To pomeni, da morajo imeti otroci starejši od 12. leta dokazilo o samotestiranju, nam je sporočil tiskovni predstavnik Slovenske škofovske konference, dr. Tadej Jakopič.

 • PCT ključ do uspeha, cepivo pa rešitev!

  radio.ognjisce.si Tuesday, 14 September 2021 16:49:27

  Poletje je v teh dneh nekoliko podaljšalo svoj rok trajanja in to se je ob koncih tedna poznalo tudi v naravi. Številni so zavili na morje, ob jezera, veliko se jih je odpravilo tudi v hribe. K slednjim sem se pridružil tudi sam. Zaradi hoje po robu in plezanja me je morala nenehno spremljati previdnost, ki je, kot pravijo, mati modrosti. Srečevanje ljudi, ki smo pred seboj imeli cilj na vrhu gore, mi je vlivalo optimizem, še bolj pa pozdrav »srečno«. Ta mi je dal dodatnega elana in moči, da sem po prvem vzponu komaj čakal drugega in vrh, ki se je bleščal v soncu ter ponujal pogled na slovenske vršace. Ti so ponos naroda, kljubujejo vetru in soncu, dežju in snegu, ne oziraje se na barvo politike, narod povezujejo in združujejo tam gor, višje! Tišina, mir, majhna sapica vetra so me prestavili v svet brez sovraštva, polnega miru in blagostanja...

 • Od srede brez pogoja PCT le v živilsko trgovino ali lekarno

  radio.ognjisce.si Tuesday, 14 September 2021 16:20:30

  V sredo stopajo v veljavo obsežne spremembe odlokov za omejevanje širjenja epidemije covida-19, ki uvajajo pogoj PCT v veliko večino javnega življenja v državi. Pogoja PCT ne bo treba izpolnjevati le mlajšim od 12 let oz. ob obisku trgovine z živili ali lekarne. Izjema bo še obisk zdravnika zaradi nujnega zdravstvenega stanja.

 • V naslednjih štirih letih 2,1 milijona za Porabje

  radio.ognjisce.si Tuesday, 14 September 2021 12:55:24

  Uspešno gospodarstvo je pogoj za dobre življenjske pogoje. To velja tudi in še posebej za zamejstvo in da bi pomagala manjšini na Madžarskem, bo Republika Slovenija od letos do leta 2024 skupno namenila 2,1 milijona evrov. Program sta včeraj v Ljubljani podpisala minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch.

 • Naravna ali umetna inteligenca?

  radio.ognjisce.si Tuesday, 14 September 2021 12:00:02

  Umetna inteligenca je preprosto povedano sklop tehnologij, ki jih v veliki meri že uporabljamo v vsakdanjem življenju. Gre za reševanje zahtevnejših operacij, ki potrebujejo obdelavo številnih podatkov. To je lahko prstni odtis ali obraz, ki ga prepozna naš pametni telefon pa do okoljskih problemov. Umetna inteligenca pomaga učinkovito upravljati podjetja ali nam pomaga hitro poiskati želeno informacijo na spletu. Umetna inteligenca oziroma robotika nam je recimo lahko v neizmerno pomoč pri zdravljenju, rehabilitaciji, olajšanju delovnih in življenjskih naporov, kar se morda najbolje vidi v aplikativnih znanostih, medicini, inženiringu in podobnih področjih.

 • "V zrelem obdobju življenja je pregled krvi smiseln enkrat letno."

  radio.ognjisce.si Monday, 13 September 2021 19:22:21

  V septembru, ki je mesec krvnih bolezni, smo govorili z internistko, hematologinjo in prof. dr. Ireno Preložnik Zupan. Poudarila je pomembnost pravočasne prepoznave krvnih bolezni. Pogovor je vodila Nataša Ličen.

 • Papež na Slovaškem: Težko je sanjati Evropo brez ideologij, če so kristjani še vedno razdeljeni

  radio.ognjisce.si Monday, 13 September 2021 16:57:51

  Papež Frančišek je včeraj popoldne začel tridnevni obisk Slovaške. Osrednje sporočilo njegovih prvih nagovorov je bilo povabilo slovaškemu narodu k dialogu in gradnji miru.

 • Papež obiskal Budimpešto

  radio.ognjisce.si Sunday, 12 September 2021 22:42:31

  V Budimpešti se je s slovesnimi evharističnim bogoslužjem sklenil 52. mednarodni evharistični kongres. Ob prisotnosti 75 tisoč vernikov, duhovnikov in zastopnikov škofovskih konferenc z vsega sveta ga je vodil papež Frančišek. Na letališče madžarske prestolnice je prispel pred osmo uro. Pred obhajanjem slovesnega bogoslužja sta papeža v zasebno avdienco sprejela madžarski predsednik János Áder in predsednik tamkajšnje vlade Viktor Orbán. V Muzeju likovne umetnosti se je srečal tudi s škofi in nato s predstavniki ekumenskega sveta cerkva ter nekaterih judovskih skupnosti na Madžarskem. To srečanje se je odvijalo v resnično bratskem vzdušju, pripravljenosti za sodelovanje in v iskanju vsega, kar jih povezuje. Sledila je slovesnost s sveto mašo na glavnem trgu v Budimpešti. V uvodnem pozdravu je madžarski primas Péter Erdő govoril o poslanstvu kristjanov biti graditelji mostov med ljudmi.

 • Kaj bo papež sporočil Slovaški?

  radio.ognjisce.si Sunday, 12 September 2021 19:04:02

  Papež se je po maši v Budimpešti odpravil v Bratislavo. Do srede ima na Slovaškem napovedanih kar 18 različnih srečanj. Poleg že običajnih pogovorov v predstavniki oblasti, škofi in posvečenimi, ima na programu tudi srečanje z romsko skupnostjo, festival mladih, obisk Marijinega svetišča in vodenje vzhodne liturgije.

 • Spominjamo se, 12. september - Obletnica oglejske sinode

  radio.ognjisce.si Sunday, 12 September 2021 12:27:01

  12. septembra leta 1798 se je v Spodnjih Kosézah pri Morávčah rodil pesnik Jóvan Vesél Koséski. Leta 1818 je objavil sonet Potažba, to je prvi slovenski sonet.

 • Teroristi pred 20 leti napadli ZDA

  radio.ognjisce.si Saturday, 11 September 2021 12:31:45

  11. septembra 2001 je 19 teroristov v ZDA v jutranjih urah ugrabilo štiri potniška letala. Dve sta treščili v dvojčka Svetovnega trgovinskega centra v New Yorku, eno v Pentagon, četrto, ki je bilo namenjeno na kongresno palačo v Washingtonu, pa se je po uporu potnikov zrušilo na polje v Pensilvaniji. Skupaj je umrlo 2977 ljudi, med njimi več kot tristo gasilcev in reševalcev. Obletnica sovpada s koncem najdaljše vojne v zgodovini ZDA, ki so jo te bojevale proti talibanom. Ti so v Afganistanu spet na oblasti in svet ima več vprašanj kot odgovorov.

 • Novodobni srednji vek

  radio.ognjisce.si Friday, 10 September 2021 18:35:02

  Kdo se ne spomni, kako smo ob začetku epidemije držali pesti, navijali in tudi molili, da bi znanost čim hitreje odkrila cepivo in zdravilo, da se ta huda nadloga zajezi, ublaži in končno iztrebi. V Sloveniji s poldemokracijo, ki nas z eno nogo drži v lažeh in manipulacijah prejšnjega režima, smo vajeni vsega mogočega.

 • Radmila Pavlovič Blatnik: »Žalost naj pride ven!«

  radio.ognjisce.si Friday, 10 September 2021 10:20:02

  10. september je svetovni dan preprečevanja samomora. Nekaj je gotovo: vsi, ki se rodimo, bomo enkrat odšli. Modro je, da to počasi začenjamo sprejemati. Bolj, ko se odpremo tej plati življenja, polneje bomo živeli. V Svetovalnici se nam je pridružila psihologinja Radmila Pavlovič Blatnik, strokovna delavka slovenskega društva Hospic. Pogovarjali smo se o soočanju z izgubo in žalovanjem. Pogovor je vodila Nataša Ličen.

 • Verouk in pogoj PCT

  radio.ognjisce.si Friday, 10 September 2021 01:34:43

  Škofje na podlagi vladnega odloka v novih navodilih določajo, da je izvajanje verske oziroma duhovne vzgoje in izobraževanja dovoljeno pod pogojem, da osebe, ki izvajajo versko oziroma duhovno vzgojo in izobraževanje, izpolnjujejo pogoj PCT. Enako je pogoj PCT predpisan za vse veroučence in udeležence, razen za otroke do 12. leta starosti. Otroci in ostali udeleženci po 12. letu starosti morajo izpolnjevati pogoj PCT. »SŠK sledi državnim ukrepom v želji, da bi se epidemija čim prej končala in da se prepreči ponovno zapiranje Cerkva,« je v izjavi za Radio Ognjišče povedal tiskovni predstavnik Tadej Jakopič.

 • Katja Cankar o Zoisovih štipendijah in študiju v tujini

  radio.ognjisce.si Thursday, 9 September 2021 19:25:03

  V Svetovalnici so nekaj koristnih in pomembnih informacij dobili dijaki in študenti. Posvetili smo jo namreč štipendijam različnih vrst. V našem studiu smo gostili Katjo Cankar iz Oddelka za štipendije in programe Ad futura na Javnem štipendijskem skladu. Pogovor je vodila Tanja Dominko.

 • Spominjamo se, 9. september – msgr. Jožef Kvas

  radio.ognjisce.si Thursday, 9 September 2021 16:16:43

  Na današnji dan 1919 se je v Zálogu v župniji Cerklje na Gorenjskem rodil ljubljanski pomožni škof Jožef Kvas. Po osnovni šoli v domačem kraju je obiskoval klasično gimnazijo v Ljubljani in nato teološko fakulteto.

 • Naša gostja dr. Lea Plut Pregelj

  radio.ognjisce.si Thursday, 9 September 2021 15:55:38

  V oddajo Naš gost smo povabili dr. Leo Plut, Preglej. Spregovorila je o kapeli Marije Pomagaj v Washingtonu, ki letos obhaja 50-letnico posvetitve, o prispevku izseljencev pri demokratizaciji Slovenije, pa tudi o tem, kako se je začela pot žene, matere pisateljice, docentke za didaktiko na Univerzi v Ljubljani, pridružene raziskovalke na univerzi v Marylandu in dolgoletne učiteljice slovenščine.

 • Monika Ažman: Zdravstvena nega je na kritični točki

  radio.ognjisce.si Thursday, 9 September 2021 14:03:11

  Četrti val epidemije covida-19 na lastni koži že čutijo tudi medicinske sestre, ki delajo na covidnih oddelkih. Ta že tako preobremenjeni in kadrovsko podhranjeni kader je v času epidemije postal še bolj izčrpan. Vsak zaposleni dela za dva, ob nenormalnih urnikih in povečanem obsegu dela, mnogi opravijo tudi po 200 ur mesečno, je v oddaji Pogovor o povedala predsednica zbornice Monika Ažman.

 • Od Marije k Mariji 2021 - 3. dan

  radio.ognjisce.si Wednesday, 8 September 2021 18:34:51

  Cerkev Marijinega vnebovzetja na otoku sredi Blejskega jezera, ki ji nekateri rečejo kar Marija na jezeru, drugi Marija na Otoku, je podružnica Župnije Bled in je po nekaterih virih morda najstarejše romarsko središče na Slovenskem. To svetišče Marije Vnebovzete pa je tudi cilj letošnjega 12. kolesarskega romanja Od Marije k Mariji.

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Top 10: La france Top 10: La france

radio.ognjisce.si
Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Genre: Various
Streaming vidéo
 • Play   Lagu Indonesia Terbaik - Terpopuler - Terhits Sepanjang Masa #MusicStream #LiveMusic #DirumahAja
 • Play   Best Radio 1 • Live Radio Pop Music 2020' Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   Fenomen Pop Live Radio • Pop Music 2020 - Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   lofi hip hop radio - beats to relax/study to
 • Play   Dance Music Live Radio • Best English Songs 2020 - Top Hits 2020 New Pop Songs Remix
 • Play   Tropical House Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Happy Music
 • Play   The Good Life Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Gym, Happy Music
 • Play   New Popular Songs 2020 - Top 40 Songs This Week - Best Hits Music Playlist 2020
 • Play   Deep Legacy. Radio • 24/7 Music Live Stream | Deep & Tropical House, Chill Out, Dance Music, EDM
 • Play   Sunday Coffee: Relaxing Jazz Radio - Smooth JAZZ & Soft Bossa Nova for Calm, Work, Study at Home