Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Rating: 0 (7)
0

Lengua:
8
http://radio.ognjisce.si
Bitrate: 128
Formato de sonido: AAC
Sintetizador en línea:
Winamp

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Género: Cristiano música
Radio Ognjišče. Prisluhnite nam! Obveščamo, izobražujemo, evangeliziramo in razvedrimo ter zabavamo.Veseli bomo tudi vašega obiska v eni izmed naših knjigarn: KOPER Trg Brolo 11 LJUBLJANA Poljanska 4 (Teološka fakulteta) KRANJ Koroška cesta 19
http://radio.ognjisce.si
 En vivo ahora:
 
Que jugó en la radio:
Eva Boto - Kaj Je To
Metod Pal
Dj
Shakespears Sister - Hello Turn Your Radio On
Diana Krall - Narrow Daylight
Monika Avsenik,grega Avsenik In Ans.sa
Andra
Nina Pu
One Direction - Little Things
Celine Dion & A Bocceli - The Prayer
Tomo Jurak - Zvezde Vedo
Dj
Alja Kru
Dj
Modrijani - Ljubiva
Katrinas - V Ritmu Sanj
Ne
Primo
Emanuel - Jezus K Tebi Hitim
Janez Kova
Comentarios:
 • Su nombre:
  captchaLista de la radio
Usted Radio lista de reproducción está vacía (Registrar)
YouTube
RSS Feed Noticias Categorías Mi lista de feeds RSS Cambiar el idioma del sitio y las fuentes RSS Español RSS: Velocidad de lectura 0
RSS: Noticias
 • Papež pri molitvi Angelusa: vera ni uspavanka, ampak živi plamen!

  radio.ognjisce.si Monday, 15 August 2022 00:58:41

  Pred molitvijo Angelovega češčenja je papež Frančišek moč evangelija primerjal z močjo ognja in vse povabil, naj ponovno prižgemo plamen vere. In sicer takšno vero, ki ni uspavanka, temveč živi plamen, ki nas ohranja budne in dejavne tudi ponoči. Vse navzoče je spomnil na dejanje sv. Janeza Pavla II, ki je v Krakovu pred 20 leti svet posvetil Božjemu usmiljenju, ki ga svet danes še kako potrebuje.

 • Požar v cerkvi v Egiptu: Umrlo 41 koptskih kristjanov

  radio.ognjisce.si Monday, 15 August 2022 00:50:55

  V požaru, ki je dopoldne med mašo izbruhnil v koptski cerkvi v Gizi v Kairu, je umrlo najmanj 41 ljudi, še 14 pa jih je ranjenih, poročajo egiptovske oblasti. Požar je po zadnjih podatkih povzročila napaka na električni napeljavi oziroma kratek stik, poročanje tiskovnih agencij povzema STA.

 • Prihajajo napadi na škofa Sajeta iz Cerkve?

  radio.ognjisce.si Sunday, 14 August 2022 14:31:02

  Prejšnji konec tedna je odmevala novica, ki sta jo sprožila časnika Delo in Slovenske novice, da poteka preiskava zoper novomeškega škofa in predsednika Slovenske škofovske konference, dr. Andreja Sajeta. Tega je nekdo ovadil, češ da naj preverijo, ali je škof Saje slovenskim oblastem pravilno prijavil dohodke službovanja v Avstriji, kjer je, preden je postal novomeški škof, delal kot duhovni pomočnik. Škof Saje je vse očitke zavrnil. Mi pa smo za komentar vprašali urednika portala Domovina Roka Čakša in murskosoboškega škofa Petra Štumpfa.

 • Škof Štumpf: Brez Cerkve Prekmurje danes ne bi bilo slovensko

  radio.ognjisce.si Sunday, 14 August 2022 14:15:02

  V sredo, 17. avgusta, bomo v Sloveniji praznovali dan združitve Prekmurja z matičnim narodom. Minila bodo 103 leta od dne, ko se je na trgu pred cerkvijo v Beltincih zbralo 20.000 ljudi, ki so prišli z navdušenjem podpreti vrnitev Prekmurja k matici. »Vztrajnost je tista, ki daje sadove,« je takratna prizadevanja slovenskih narodnih voditeljev povzel murskosoboški škof dr. Peter Štumpf. Želi si, da bi organizatorji osrednje državne proslave ob tem prazniku k sodelovanju povabili tudi Cerkev, saj brez nje danes Prekmurje sploh ne bi bilo slovensko.

 • Odslej lahko vsak prebere, da je Baraga Slovenec

  radio.ognjisce.si Sunday, 14 August 2022 09:00:02

  Častitljivi Božji služabnik Friderik Baraga - pred pol stoletja, 17. avgusta 1972 se je začel škofijski postopek za njegovo beatifikacijo - je letošnje poletje dočakal pomembno potrditev svojih rojakov in domovine. Križ, ki spominja na čudežno rešitev njega in njegovega vodnika na razburkanem Gornjem jezeru, je dobil novo spominsko ploščo. Na njej je zapisano, da je bil svetniški škof rojen v Sloveniji. Pred tem so obiskovalci desetletja odhajali s tega kraja prepričani, da je bil Jugoslovan.

 • Alenka Rebula: Bodimo odprti. Vsak trenutek se lahko kaj spremeni.

  radio.ognjisce.si Saturday, 13 August 2022 15:55:02

  Vročina nas upočasni, kjub temu pa se lotevamo dopusta kot vsega v življenju. Priti čim prej na cilj. Ko prispemo, smo izmučeni in razdražljivi. Ideja globokega miru in sprostitve, ki naj bi bila vsaj v teoriji bistvo dopusta, nam je daleč.

 • Predvolilna kampanja v Italiji tudi po slovenskem kopitu …

  radio.ognjisce.si Saturday, 13 August 2022 09:20:02

  Italijane čez dober mesec in pol čakajo predčasne parlamentarne volitve. Stranke so že začele nabirati glasove, da bi okrepile svojo moč, sklepajo zavezništva.

 • Kapela Marije Pomagaj skoraj nikoli ni prazna

  radio.ognjisce.si Friday, 12 August 2022 18:30:02

  Pred nami je najpomembnejši Marijin praznik, Marijino Vnebovzetje. Praznik, ki priča o neizmerni Božji ljubezni in nas navdaja z velikim upanjem.

 • Čakš: 91-odstotkov novinarjev, ki zapustijo osrednje medije pristane v levih strankah

  radio.ognjisce.si Friday, 12 August 2022 15:59:20

  V času vlade premierja Roberta Goloba smo videli že ničkoliko prestopov novinarjev iz medijskih hiš v politiko. V zadnjih dneh sta se tako za pot v (Golobovo) politiko odločila tudi nekdanja vidna novinarja portala Necenzurirano Vesna Vuković, ki bo prevzela službo za stike z javnostjo pri Gibanju Svoboda in Tomaž Modic, ki je postal strokovni sodelavec parlamentarne preiskovalne komisije, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja volilne kampanje strank pred letošnjimi državnozborskimi volitvami.

 • Po požaru na Krasu: hvala Bogu težjih poškodb ni bilo

  radio.ognjisce.si Friday, 12 August 2022 13:03:08

  V tokratni oddaji Pogovor O smo se s poveljnikom Civilne zaščite za severno Primorsko in uslužbencem ministrstva za obrambo mag. Samom Kosmačem dotaknili silovitega požara, ki se je na Krasu razplamtel 15. julija in zajel več kot 2.000 hektarjev tako na slovenskem kot italijanskem delu planote Kras. Vzrok zanj delno pripisujejo iskram, nastalim zaradi zaviranja vlaka, delno pa udaru strele. Šlo je za največji požar v zgodovini samostojne Slovenije, ki je zahteval tudi aktivacijo državnega načrta za požare v naravnem okolju. Žal pa kraški požar ni edini večji požar v naravnem okolju v letošnjem poletju, niti ne edini na Primorskem. Tako že poročamo o novem, na območju Socerba, za katerega so že sprožili omejeni načrt.

 • Ali mediji vodijo državo?

  radio.ognjisce.si Thursday, 11 August 2022 17:54:22

  V zaspanem času dopustov se dogajajo pomembne spremembe v medijskih vrstah. Tako je z mesta v. d. direktorja vladnega urada za komuniciranje odstopil Dragan Barbutovski. Po vsej verjetnosti ga bo zamenjala nekdanja novinarka TV Slovenija, trenutno pa predsednica Sveta delavcev RTV Slovenija Petra Bezjak Cirman. Predstavnica za stike z javnostjo stranke Gibanja Svoboda bo najbrž novinarka Vesna Vuković. Ob tem seveda upravičeno dvomimo v mantro o uravnoteženih in neodvisnih medijih, ki so pod sedanjo vlado povsem brez kritičnega glasu. Za naš radio je zadeve komentiral Miran Videtič.

 • Kaj recesija v Nemčiji pomeni za Slovenijo?

  radio.ognjisce.si Thursday, 11 August 2022 17:12:12

  Jeseni nas čakajo težave v svetovnih gospodarstvih. Po besedah ekonomista in profesorja na ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani dr. Saše Polanca nas čaka ohlajanje gospodarske aktivnosti. Vse to pa bo vplivalo tako na podjetja kot posameznike.

 • Ali dr. Ernest Petrič še razmišlja o predsedniški kandidaturi?

  radio.ognjisce.si Thursday, 11 August 2022 12:25:46

  V Sloveniji bomo oktobra izbirali novega predsednika. To funkcijo zelo dobro pozna dr. Ernest Petrič, tudi svetovalec aktualnega Boruta Pahorja. V oddaji »Spoznanje več, predsodek manj« je Tonetu Gorjupu v pogovoru zaupal, če tudi sam razmišlja o kandidaturi na volitvah.

 • S. Dorica Sever: Še vedno se pobiramo od šoka

  radio.ognjisce.si Thursday, 11 August 2022 11:50:45

  Papežev obisk v Kanadi še naprej odmeva, tako v pozitivnem smislu kot občutki grenkobe. S. Dorica Sever, ki deluje med Inuiti, je za Radio Ognjišče zapisala, da se še vedno pobirajo od šoka, ki so ga doživeli v dneh pred prihodom papeža v njihovo glavno mesto Iqaluit. Obisk je bil namreč popolnoma politično obarvan in izveden. Inuitska organizacija Tungavik, ki je obisk organizirala, je dva dni pred prihodom papeža v Kanado, iz uradne delegacije izključila škofa in predstavnike dveh misijonov Chesterfield Inlet in Baker Lake. V papeževo bližino so pustili le tiste ljudi, ki so imeli negativne izkušnje iz rezidenčnih šol, ki so jih obiskovali pred 50 leti.

 • Tomažič: »Strateški načrt SKP ne sledi ciljem prehranske varnosti ...«

  radio.ognjisce.si Thursday, 11 August 2022 10:12:02

  Na MKGP in vlado se je v torek z odprtim pismom v zvezi z zadnjimi koraki v okviru sprejemanja Strateškega načrta skupne kmetijske politike po letu 2023 obrnil državni svetnik in kmet Branko Tomažič. Trdi, da je dokument zastarel in ne odgovarja na izzive, ki nam jih postavljajo suša, klimatske spremembe, podražitve energentov, vojna in konflikti.

 • FOTO: Med petletno obnovo šmarske cerkve odkrili 400 let stare freske

  radio.ognjisce.si Wednesday, 10 August 2022 16:47:15

  Po petih letih se je sklenila obnova župnijske cerkve Marije Vnebovzete v Šmarju pri Jelšah. 1,5 milijonov evrov vredna obnova je zajemala nujno potrebno sanacijo vlage v zidovih, razširitev cerkvene ladje z novim vhodnim prizidkom, obnovo notranjosti s tlaki, klopmi, freskami, kipi, razsvetljavo in oltarjem ter obnovo zunanjosti, kjer štiri ure na zvoniku danes kažejo točen čas. Restavratorje so med deli presenetile tudi izjemne, 400 let stare freske, ki so jih odkrili v zvonici. Šmarska župnijska cerkev je sicer najstarejša stavba v trgu, saj se v pisnih virih prvič omenja že leta 1236.

 • 90 let Berte Golob: »Bogu hvala za nogé in gvavó!«

  radio.ognjisce.si Tuesday, 9 August 2022 18:50:35

  Z današnjo slavljenko smo se pogovarjali za oddajo Prijatelji Radia Ognjišče. Berta Golob je veliko svojega talenta in literarnih stvaritev namenila tudi našemu radiu, za kar smo ji iskreno hvaležni. Z njo se je na njeni domačiji, ki jo je s svojimi žulji leta 1927 sezidal njen pokojni ata - zidar pogovarjal Jure Sešek. »Še malo, pa bo stara 100 let«, pravi Berta. »Jaz pa tudi.«, se zasmeje. Jure naglas opazi, da ima gospa Berta prižgan računalnik. »Nekaj pišem. Še danes ustvarjam. Skoraj vsak dan, kakor pride. Silim se pa nič.«

 • Prepir gre na dopust

  radio.ognjisce.si Tuesday, 9 August 2022 18:36:36

  Smo v času sezonske selitve narodov, ki v poletnih močno zaznamuje tudi našo prometno realnost. Včasih med potjo v službo opazujem neskončne kolone vozil, v katerih se ljudje iz celotne Evrope skozi slovenski prometni lijak pretakajo nekam tja na jug, oddihu in poletnim sanjam naproti. In ko se tako, stoječ v koloni, čudim obsegu te migracije ter poskušam doumeti, kaj vse poganja in na kaj vse vpliva ta sezonski pojav, si v igri kratkočasja poskušam predstavljati kakšna so, seveda namišljena, življenja in zgodbe mimoidočih.

 • Odziv škofa Sajeta na medijske obtožbe o sumu davčnih utaj

  radio.ognjisce.si Monday, 8 August 2022 18:07:22

  Spletni portal Delo je konec preteklega tedna objavil članek z naslovom »Škof Saje osumljen davčne utaje«. Saje vse informacije in obtožbe zanika in označuje za neutemeljene. V celoti objavljamo njegov odziv.

 • Guterres: »Vsak napad na jedrsko elektrarno je samomorilski!«

  radio.ognjisce.si Monday, 8 August 2022 17:38:43

  Ukrajinska jedrska agencija Energoatom trdi, da Rusi "izsiljujejo ves svet" z grožnjami, da bodo razstrelili jedrsko elektrarno Zaporožje. V objavi na omrežju Telegram, ki jo citira BBC, opozarjajo da ruski generalmajor Vasiliev, vodja ruskih sil za radiacijsko, kemično in biološko obrambo trdi, da so »minirali vse pomembne objekte te jedrske elektrarne.«

 • Zapis hrvaškega duhovnika po tragični nesreči poljskih romarjev

  radio.ognjisce.si Monday, 8 August 2022 17:15:53

  Nedavna nesreča poljskih romarjev, ki so bili namenjeni v Međugorje, je pretresla tako domačo Poljsko kot Hrvaško, kjer se je zgodila nesreča. Na družbenem omrežju Facebook se je mnogih dotaknil zapis hrvaškega patra Stjepana Ivana Horvata.

 • Papež izrazil sožalje ob nesreči poljskih romarjev na poti v Medžugorje

  radio.ognjisce.si Sunday, 7 August 2022 19:08:04

  Stanje dveh oseb, ki sta bili hudo ranjeni v nesreči avtobusa na Hrvaškem, se je ponoči poslabšalo. V nesreči je umrlo 12 ljudi, še 19 je bilo huje poškodovanih. Življenje nekaj ljudi je še vedno ogroženo, medtem ko so se štiri osebe že vrnile v domovino. Po dosedanjih podatkih je voznik izgubil nadzor nad vozilom, vozilo je prebilo zaščitno ograjo in zapeljalo s ceste. Po navedbah poljskega ministrstva za zunanje zadeve je bil avtobus tehnično brezhiben. Žrtev se je danes spomnil tudi papež Frančišek.

 • Zadnje padavine suše niso omilile

  radio.ognjisce.si Sunday, 7 August 2022 18:24:40

  Plohe in nevihte včeraj niso prinesle večje pošiljke dežja, zato suše niso bistveno omilile. Največ padavin je bilo v severozahodni Sloveniji, drugje pa je bilo dežja zelo malo, večinoma celo nič, vremensko dogajanje povzema meteorologinja na agenciji za okolje Veronika Hladnik Zakotnik.

 • Bo papež res obiskal Ukrajino?

  radio.ognjisce.si Saturday, 6 August 2022 23:52:22

  Ukrajinskega veleposlanika v Vatikanu Andrija Juraša je danes v zasebno avdienco v Vatikanu sprejel papež Frančišek. Juraš je na svojem Twiter profilu namignil, da bi lahko sveti oče kmalu obiskal Ukrajino. Sveti sedež ni objavil nobenih podrobnosti o papeževem pogovoru z Jurašem, je pa objavil videoposnetek srečanja.

 • Poljska se bo s svetimi mašami spomnila žrtev nesreče na Hrvaškem

  radio.ognjisce.si Saturday, 6 August 2022 21:48:20

  Poljsko in Hrvaško je zjutraj pretresla vest, da je v prometni nesreči avtobusa s poljskimi registrskimi tablicami na hrvaški avtocesti umrlo več ljudi. Avtobus, ki je vozil iz smeri Madžarske proti Zagrebu, je okoli 5.40 zletel s ceste v bližini Brezničkega Huma. Umrlo je 12 ljudi, 32 oseb je poškodovanih. Romanja se je udeležilo 42 ljudi ter dva voznika. Hrvaško tožilstvo je sporočilo, da je preiskava pokazala, da je voznik izgubil nadzor nad avtobusom.

 • Pred 500 leti Turki napadli cerkev v Slavini pri Postojni

  radio.ognjisce.si Saturday, 6 August 2022 17:24:58

  Na včerajšnji god Marije snežne je v Slavini pri Postojni potekalo praznovanje zaobljubljenega dne ob spominu na 500-letnico turškega vpada v cerkev. Slovesno somaševanje po katerem je sledila procesija s Svetim Rešnjim Telesom po Slavini je vodil biseromašnik Rafko Valenčič.

 • P. Šakota ob sklepu Mladifesta mlade pozval k odkrivanju biserov

  radio.ognjisce.si Saturday, 6 August 2022 14:56:33

  Z jutranjo sveto mašo na Križevcu se je v Medžugorju sklenil 33. Mladifest. Udeležilo se ga je več deset tisoč mladih iz številnih držav, tudi Slovenije. Sinoči je slovesno somaševanje vodil dosedanji medžugorski župnik p. Marniko Šakota. V pridigi se je naslonil na geslo letošnjega Mladifesta: “Učite se od mene in našli boste mir.”

 • O svobodi govora z druge strani

  radio.ognjisce.si Friday, 5 August 2022 18:43:23

  Zadnje tedne se skoraj obvezno v enem ali drugem mediju pojavi kakšen zapis o svobodi govora. Sedanja vladajoča oblast to človekovo pravico razume kot nekaj, kar si pridobiš z zmago na volitvah in jo lahko uporabljaš za utišanje vseh drugače mislečih.

 • "Množica kandidatov na levi je znak njihove moči; če bi skupaj postrgali desne, ne bi bilo za polovico"

  radio.ognjisce.si Friday, 5 August 2022 14:57:12

  Predsedniške volitve bodo, kot je že nekaj časa znano, 23. oktobra. Veliko kandidatov je že jasnih, nekaj težav imata parlamentarni stranki NSi in SD. Odločajo se zlasti o tem, ali nameniti svojo podporo obstoječemu kandidatu ali iti s svojim. O vsem tem se je Tanja Dominko v ponedeljkovi oddaji "Spoznanje več, predsodek manj", pogovarjala z dr. Žigom Turkom.

 • Hitijo s spravilom požganega lesa

  radio.ognjisce.si Friday, 5 August 2022 13:04:21

  Na Krasu so začeli odstranjevati lesno biomaso, ki je ostala po obsežnem julijskem požaru in bi lahko bila netivo za nove požare. Delo so zaupali družbi Slovenski državni gozdovi, ki ima do 20. avgusta čas, da odstrani skupno okrog 5000 kubičnih metrov v požaru poškodovanega lesa. Zasebni lastniki lahko svoj les do 8. avgusta odstranijo sami.

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Top 10: España Top 10: España

radio.ognjisce.si
Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Género: Various
Vídeo transmitido en vivo
 • Play   Lagu Indonesia Terbaik - Terpopuler - Terhits Sepanjang Masa #MusicStream #LiveMusic #DirumahAja
 • Play   Best Radio 1 • Live Radio Pop Music 2020' Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   Fenomen Pop Live Radio • Pop Music 2020 - Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   lofi hip hop radio - beats to relax/study to
 • Play   Dance Music Live Radio • Best English Songs 2020 - Top Hits 2020 New Pop Songs Remix
 • Play   Tropical House Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Happy Music
 • Play   The Good Life Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Gym, Happy Music
 • Play   New Popular Songs 2020 - Top 40 Songs This Week - Best Hits Music Playlist 2020
 • Play   Deep Legacy. Radio • 24/7 Music Live Stream | Deep & Tropical House, Chill Out, Dance Music, EDM
 • Play   Sunday Coffee: Relaxing Jazz Radio - Smooth JAZZ & Soft Bossa Nova for Calm, Work, Study at Home