Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Rating: 0 (7)
0

Lengua:
8
http://radio.ognjisce.si
Bitrate: 128
Formato de sonido: AAC
Sintetizador en línea:
Winamp

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Género: Cristiano música
Radio Ognjišče. Prisluhnite nam! Obveščamo, izobražujemo, evangeliziramo in razvedrimo ter zabavamo.Veseli bomo tudi vašega obiska v eni izmed naših knjigarn: KOPER Trg Brolo 11 LJUBLJANA Poljanska 4 (Teološka fakulteta) KRANJ Koroška cesta 19
http://radio.ognjisce.si
 En vivo ahora:
 
Que jugó en la radio:
Eva Boto - Kaj Je To
Metod Pal
Dj
Shakespears Sister - Hello Turn Your Radio On
Diana Krall - Narrow Daylight
Monika Avsenik,grega Avsenik In Ans.sa
Andra
Nina Pu
One Direction - Little Things
Celine Dion & A Bocceli - The Prayer
Tomo Jurak - Zvezde Vedo
Dj
Alja Kru
Dj
Modrijani - Ljubiva
Katrinas - V Ritmu Sanj
Ne
Primo
Emanuel - Jezus K Tebi Hitim
Janez Kova
Comentarios:
 • Su nombre:
  captchaLista de la radio
Usted Radio lista de reproducción está vacía (Registrar)
YouTube
RSS Feed Noticias Categorías Mi lista de feeds RSS Cambiar el idioma del sitio y las fuentes RSS Español RSS: Velocidad de lectura 0
RSS: Noticias
 • Ali Bog bolje razume latinsko?

  radio.ognjisce.si Tuesday, 27 July 2021 02:07:42

  Papež je nedavno izdal apostolsko pismo Varuhi tradicije - Traditionis Custodes. Gre za motuproprij o rabi rimskega bogoslužja, veljavnega do prenove leta 1970. Že takrat del občestva sprememb, kot sta uvedba rabe domačega jezika namesto latinščine in postavitev oltarja v središče med ljudi, ni mogel sprejeti. Tudi danes obstajajo skupine, ki z odobritvijo Cerkve tradicionalno obliko liturgije uporabljajo še danes, zato papež škofom kot prvim varuhom tradicije in edinosti v njihovih delnih Cerkvah poda v zvezi z njimi nekatera določila. Prek škofov nagovarja predvsem tudi duhovnike, ki naj bi verujočim pojasnjevali edinost Cerkve in jo spodbujali, ne pa rušili. Spregovorili smo z upokojenim nadškofom Marjanom Turnškom.

 • Ustanova Anin sklad vabi družine z več otroki, da se jim pridružijo

  radio.ognjisce.si Monday, 26 July 2021 16:38:38

  Ustanova Anin sklad, ki povezuje družine z več otroki, praznuje danes, 26. julija dan svoje zavetnice. Godujeta namreč sv. Ana in Joahim, starša Device Marije. »Prvoten namen in poslanstvo ustanove sta usmerjena v posredovanje materialne in duhovne pomoči ter v osebno spremljanje družin z več otroki. Pospeševati pozitiven odnos do zdravega družinskega življenja in do javnega ozračja, naklonjenega družinskim vrednotam ter izboljšati kvaliteto življenja v družinah z več otroki. Ustanova Anin sklad si prizadeva, da bi se več staršev odločalo za tretjega in četrtega otroka, da bi bile številčnejše družine v družbi bolj razumljene, da bi se med seboj spoznavale in se podpirale, da bi se pospeševal pozitiven odnos do zdravega družinskega življenja in da bi bilo javno “ozračje” naklonjeno družinskim vrednotam,« je ob tej priložnosti poudarila tajnica ustanove, s. Hermina Nemšak. Predsednik ustanove p. Milan Kos pa dodaja, da je pet značilnosti, ki so skupne družinam: člani družine so predani drug drugemu, člani družine si izražajo naklonjenost, člani družine preživljajo čas skupaj, razvijajo svojo duhovnost in uspešno rešujejo spore in krize.

 • Pojdimo skupaj na izlet v Prago!

  radio.ognjisce.si Monday, 26 July 2021 14:10:24

  V sodelovanju z agencijo Aritours smo, potem ko tega lani nismo mogli izpeljati, pripravili tridnevni izlet v Prago. Tudi za letos bodo izvedbo pogojevale pandemične razmere. Vsak udeleženec bo moral imeti PCT potrdilo. Za prijavo čimprej pokličite telefonsko številko: 02 252 16 19.

 • V 48. letu umrl duhovnik Boštjan Čeh

  radio.ognjisce.si Monday, 26 July 2021 13:02:15

  Škofija Murska Sobota je sporočila, da je v soboto, 24. julija v slovenjgraški bolnišnici umrl Boštjan Čeh, župnijski upravitelj na Tišini. Pokopali so ga včeraj, v nedeljo, 25. julija v Nedelici.

 • »Uspeh zakona in družine ni v znanju in blagostanju, ampak samo v ljubezni.«

  radio.ognjisce.si Monday, 26 July 2021 12:19:48

  Četrta nedelja v juliju je odslej dan starih staršev. Pri Mariji Pomagaj na Brezjah so ta dan povezali s praznovanjem zakonskih jubilejev. Slovesnost je vodil direktor Radia Ognjišče msgr. Franci Trstenjak.

 • »Dedek je iz mene znal izvabljati kreativnost, pokazal mi je drugo plat življenja«

  radio.ognjisce.si Monday, 26 July 2021 11:36:44

  Za nami je svetovni dan starih staršev in starejših, o katerih smo spregovorili v oddaji Pogovor o ... Poleg predsednice Slovenskega združenja starih staršev Metke Zevnik in Aleša ter Marinke Čerin, smo gostili tudi mlado mamico Martino Čepon, ki je opisala, kako je sama doživljala odnos s starimi starši.

 • Zbogom Rast 50, dobrodošla Rast 49

  radio.ognjisce.si Saturday, 24 July 2021 20:17:10

  Pettedenski obisk v Slovenji so zaključili maturantje Slovenskega srednješolskega tečaja ravnatelja Marka Bajuka iz Argentine. 50. jubilejno t.i. RAST sestavlja 17 nadobudih 17-letnikov slovenskih korenin. Zdaj v Slovenijo prihajajo njihovi predhodniki, Rast 49, ki bodo naslednjo nedeljo nastopili na Višarjah.

 • Dr. Roman Jerala: »Po zadnjih raziskavah bi bilo lahko cepljenje dolgotrajno za tiste, ki so preboleli virus in se naknadno cepili.«

  radio.ognjisce.si Saturday, 24 July 2021 12:48:01

  515 milijonov odmerkov cepiv je bilo dostavljenih v EU, 437 mio jih je bilo uporabljenih, znotraj EU je cepljenih 68,4 % odraslih. Cepljenje napreduje, a počasi. Še vedno je prisotnega nekaj strahu in pomislekov. Naš gost je bil dr. Roman Jerala, vodja Laboratorija za biotehnologijo na Kemijskem inštitutu v Ljubljani in sodelavec Univerze v Ljubljani. »Z velikim pričakovanjem sem čakal, kdaj bo razvito cepivo, zelo sem vesel, ko vidim, da cepiva tako dobro delujejo in komaj sem čakal, da pridem na vrsto za cepljenje. Cepilo se je tudi vse moje bližnje sorodstvo.« Dr. Jerala je eden najprodornejših raziskovalcev v državi in slišali boste, kako gleda na razvoj cepiva in njegovo vlogo v boju z epidemijo v svetu. Pogovor je vodila Tanja Dominko.

 • Majhnost ljudi in veličina človeka

  radio.ognjisce.si Friday, 23 July 2021 18:30:01

  Čez dva tedna bo minilo leto dni, odkar je Bejrut prizadela strahotna eksplozija, ki je uničila pristanišče, mestno infrastrukturo spravila na kolena in tristo tisoč ljudem odvzela domove. Vse to na podlagi dolgoletne hude ekonomske, družbene in politične krize v Libanonu, ki je tako klecnil še globlje.

 • Pred Krištofovo nedeljo blagoslovili tudi vojaška vozila in plovila

  radio.ognjisce.si Friday, 23 July 2021 17:57:47

  V nedeljo bomo obhajali Krištofovo nedeljo. Na ta dan poteka blagoslov vozil in prevoznih sredstev ter vozniška akcija MIVA za nakup novih vozil za naše misijonarje.

 • O uspehih na olimpijadi tudi na Radiu Ognjišče

  radio.ognjisce.si Friday, 23 July 2021 17:36:02

  Z uvodno slovesnostjo se na Japonskem uradno začenjajo 32. poletne Olimpijske igre. Na slovesnosti, ki je potekala brez gledalcev, jih je odprl cesar Naruhito. Na letošnjih igrah se bo za odličja merilo približno 11 tisoč športnikov, med njimi tudi 54 Slovencev s kar nekaj favoriti za odličja. Igre se bodo sklenile 8. avgusta.

 • Nova poletna številka revije PRO

  radio.ognjisce.si Friday, 23 July 2021 15:10:23

  V teh dneh nas kličejo poslušalci, PROjevci, in povedo spremembe o svojih podatkih ali naznanijo preminule … Mnogo jih pokliče samo zato, da pohvalijo novo revijo PRO!

 • "Poročilo o vladavini prava pogosto uporablja šibek jezik in dvoumnost"

  radio.ognjisce.si Friday, 23 July 2021 11:46:16

  V torek je Evropska komisija izdala letno poročilo o vladavini prava v državah članicah, tudi pri nas. Pri tem moramo najprej razlikovati vsebino poročila na eni strani in poročanjem o tem poročilu v naših osrednjih medijih na drugi. Po mnenju poznavalcev ti napihujejo njegove kritične plati, ki jih v boju proti vladi izkoriščajo tudi nekatere opozicijske stranke.

 • Marjeta Krejči Hrastar: Preko kože lahko pomirimo nižje strukture možganov.

  radio.ognjisce.si Thursday, 22 July 2021 21:45:02

  Zadnjih deset let je specializacija možganske telovadbe in taktilne integracije njeno veselje in žar. Fizioterapevtka je že osemintrideset let, svoje delo je začela v Kliničnem centru, tudi na intenzivnih oddelkih. Je začetnica pri vpeljevanju laserja v fizioterapijo. Ključna doba je od nič do tri, pravi, ko mora imeti otrok dovolj dotikov, čutiti mora težo svojega telesa in trenirati svoje ravnotežje.

 • Ko v propadajoči vojašnici svoj prostor druženja najdejo ostareli

  radio.ognjisce.si Thursday, 22 July 2021 16:08:42

  Na Vrhniki so danes postavili temeljni kamen prve od tridesetih enot za dnevno varstvo starejših, ki jih ministrstvo za delo pripravlja po vsej Sloveniji. S tem bodo številnim ostarelim omogočili, da dlje ostanejo na svojem domu, obenem pa so ostajajo vključeni v družbeno življenje.

 • Slovaški jezuit: Veseli me, da bo papež prišel tja, kamor običajno nihče ne pride.

  radio.ognjisce.si Thursday, 22 July 2021 15:11:33

  Vatikan je objavil program papeževega obiska na Madžarskem in Slovaškem od 12. do 15. septembra. Potovanje bo začel v Budimpešti, kjer bo vodil sklepno bogoslužje mednarodnega evharističnega kongresa. Srečal se bo tudi s predsednikom madžarske vlade Viktorjem Orbanom. Že popoldne istega dne bo odpotoval na Slovaško.

 • Postajamo družba brez vnukov?

  radio.ognjisce.si Thursday, 22 July 2021 11:46:11

  Pred nami je prvi dan starih staršev, ki ga je na letošnjo svečnico napovedal papež Frančišek. Vsako leto ga bomo praznovali na četrto nedeljo v juliju, v bližini godu svetih Ane in Joahima. Kakšna je njihova vloga v sodobni družbi, kakšno mesto imajo v slovenski zakonodaji in kako dragoceni so za njihove vnuke?

 • »Manjši bratje ne bomo bolehali zaradi številk, obnovili bomo obe krili pljuč«

  radio.ognjisce.si Wednesday, 21 July 2021 22:14:08

  V mednarodnem kolegiju sv. Lovrenca iz Brindízija v Rimu je prejšnja dva tedna potekal generalni kapitelj reda manjših bratov frančiškanov. Člani kapitlja, na katerem je brate slovenske province Svetega križa zastopal provincial p. Marjan Čuden, so ocenili prehojeno pot, težke razmere v času pandemije novega koronavirusa, načrtovali prihodnje delo in se duhovno osvežili. Izvolili so tudi novega vrhovnega predstojnika; to službo bo naslednjih šest let izvrševal Italijan p. Massimo Fusarelli. V pogovoru s Tonetom Gorjupom nam je zaupal, kaj vse se je dogajalo na kapitlju.

 • VIDEO: Odhajajoči župnik Mitja za lokalno televizijo

  radio.ognjisce.si Wednesday, 21 July 2021 17:41:10

  Tudi župnik Mitja Markovič s koncem meseca zaključuje svoje 16-letno obdobje na čelu župnije Krško - Videm ob Savi. S televizijskim portretom je njegovo delo in dobrinos kraju osvetlila tudi lokalna televizija Posavje TV.

 • Demenca: svojci so popolnoma izčrpani

  radio.ognjisce.si Wednesday, 21 July 2021 15:07:37

  Demenca je bolezen, ki pride potiho, počasi in vedno prekmalu. Načenja možgane in spreminja bolnika in svojce, bližnje brez fizičnih bolečin, a vseeno boli. Demenca močno vpliva na življenje bolnika in njegove okolice. Z nami sta bili Štefanija Zlobec iz društva Spominčica in Simona Rihter, strokovna sodelavka Centra za socialno delo v Grosuplju.

 • Nežmah o politični jeseni in morebitnih novih strankah

  radio.ognjisce.si Tuesday, 20 July 2021 18:56:55

  Vlado čaka politično zelo vroča jesen. Koalicijo bodo zaposlovali nekateri projekti povezani s predsedovanjem, med drugim priprava Vrha Evropske unije in Zahodnega Balkana, na drugi strani pa bo pred bližajočimi se volitvami še v večji meri soočena s političnim pritiskom s strani opozicije. Za komentar na aktualno dogajanje smo poklicali publicista dr. Bernarda Nežmaha

 • Slovenija, obljubljena dežela?

  radio.ognjisce.si Tuesday, 20 July 2021 18:29:02

  Desetletja in stoletja so se trudili, da bi jo imeli. In da bi v njej živeli svobodno. Da bi volili. In da bi volili slovenske politike. Da bi govorili slovensko, povsod, v šoli in na uradih. Da bi se šolali ne glede na to, ali si naši starši to lahko privoščijo, in bili uspešni v šoli, čeprav so naši starši hodili v cerkev. Da bi svobodno izbirali svojega življenjskega sopotnika. Da bi svobodno prehajali državno mejo in da bi lahko potovali po svetu brez strahu, da bi nadzorovali naše poti. Kako nenavadno se to danes sliši, kajne? Težko si predstavljamo, da so vse to stvari, ki so si jih morali priboriti rodovi pred nami. Za katere so se trudili pisatelji, duhovniki, učitelji in drugi izobraženci, ki so vedeli, da je narod nekaj pomembnega, nekaj edinstvenega, nekaj, na čemer je treba graditi, zavest, ki jo je treba gojiti in spoštovati. In ubraniti.

 • Kakšne filme gleda papež?

  radio.ognjisce.si Tuesday, 20 July 2021 17:58:13

  Medtem ko je papež Benedikt XVI. navdušen nad klasično glasbo in tudi sam igra klavir, se papež Frančišek navdušuje nad filmi. Še posebej ga je pritegnil režiser Federico Fellini. Meni namreč, da je treba avdio-vizualno dediščino visoke verske, umetniške in človeške vrednosti ohraniti za prihodnje rodove. Zato želi v Vatikanu ustvariti filmski arhiv.

 • "Več všečkov dobim, bolj sem cenjen v družbi"

  radio.ognjisce.si Tuesday, 20 July 2021 13:29:40

  Samopodoba najstnikov, ki je ogrožena zaradi družabnih omrežij. To opozorilo prihaja s točke osveščanja safe.si in smo ga poudarili tudi v tokratni Svetovalnici, v kateri je voditelj Jure Sešek gostil Marka Puschnerja.

 • Naš gost Toni Mežan, ki čara in vozi kočijo

  radio.ognjisce.si Tuesday, 20 July 2021 11:09:12

  Čarodej, blejski fijakar in lokalni politik na prvi pogled izgledajo pojmi, ki nimajo prav veliko skupnega. Pa ne drži. Vse to in še kaj je naš tokratni gost, ki nam je v soboto govoril o čarodejski umetnosti, o tem kako se je sam prvič srečal z njo in kaj imajo z njegovim navdušenjem opraviti salezijanci. Mirko Žerjav, legendarni salezijanski duhovnik in čarodej, ki je navduševal s svojimi triki, je bil morda kriv, da je v svet »čaranja« povleklo tudi našega gosta.

 • Zakaj je pandemija omejila našo svobodo?

  radio.ognjisce.si Monday, 19 July 2021 19:15:03

  Pandemija se nas je dotaknila tam, kjer smo najbolj občutljivi - v naši svobodi, je na včerajšnjem srečanju dveh sosednjih župnij in dveh narodov, Slovencev in Avstrijcev, na Remšniku poudaril nadškof Alojzij Cvikl. Z njim je somaševanje vodil še graški škof Wilhelm Krautwaschl.

 • Legendarni komentator in športni psiholog o vplivu Pogačarjeve zmage na enotnost in zdravje naroda

  radio.ognjisce.si Monday, 19 July 2021 17:53:12

  Slovenija se tokrat rumene barve veseli. Ne epidemične, tam smo zaenkrat še vedno zeleni, pač pa smo navdušeni nad novim športnim uspehom. Kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar je sinoči tudi uradno postal zmagovalec 108. dirke po Franciji, vse od konca prvega tedna pa je bilo jasno, da ga bo težko ogroziti v lovu na rumeno majico. Kakšno sporočilo za motivacijo in zdravje naroda imajo tovrstni dogodki in kaj vse se lahko Slovenci naučimo od vrhunskih športnikov smo povprašali legendarnega športnega komentatorja Andreja Stareta in športnega psihologa Mateja Tušaka.

 • Kako in kje se duhovno napajata zakonca Perko?

  radio.ognjisce.si Monday, 19 July 2021 14:39:14

  Ljudje načrtujemo vse sorte za počitnice, kako bi se najbolje imeli, potem pa se ta užitek in sreča nekako večkrat izmuzneta. Se tudi vam kdaj to zgodi? Sredi počitnic sta bila v oddaji Za življenje z nami dr. Verena Perko in dr. Andrej Perko, ki vsako leto načrtujete tudi oddih za dušo na duhovnih vajah.

 • VIDEO: Slovenci v Argentini ob 30-letnici Slovenije

  radio.ognjisce.si Monday, 19 July 2021 12:30:56

  Naši rojaki v Argentini, združeni v krovno društvo Zedinjena Slovenija, so pripravili video posnetek: “Slovenija, zapojmo ti!” Nastal je ob 30-letnici samostojnosti Republike Slovenije.

 • 19. radijske počitnice bodo na Kreti

  radio.ognjisce.si Monday, 19 July 2021 01:49:04

  Od 17. do 24. septembra 2021 pripravljamo, v sodelovanju z agencijo Kompas, radijske počitnice. Po dobri izkušnji v letu 2020, ko smo bili na Samosu, smo si tudi letos zaželeli grškega sonca in morja, seveda v srčni želji in upanju, da bodo epidemične razmere dovoljevale. Bo pa moral vsak udeleženec imeti PCT potrdilo (prebolevnost, cepljenost ali negativni izvid testa). Prijave na Kompasu: 01 2006 111.

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Top 10: España Top 10: España

radio.ognjisce.si
Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Género: Various
Vídeo transmitido en vivo
 • Play   Lagu Indonesia Terbaik - Terpopuler - Terhits Sepanjang Masa #MusicStream #LiveMusic #DirumahAja
 • Play   Best Radio 1 • Live Radio Pop Music 2020' Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   Fenomen Pop Live Radio • Pop Music 2020 - Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   lofi hip hop radio - beats to relax/study to
 • Play   Dance Music Live Radio • Best English Songs 2020 - Top Hits 2020 New Pop Songs Remix
 • Play   Tropical House Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Happy Music
 • Play   The Good Life Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Gym, Happy Music
 • Play   New Popular Songs 2020 - Top 40 Songs This Week - Best Hits Music Playlist 2020
 • Play   Deep Legacy. Radio • 24/7 Music Live Stream | Deep & Tropical House, Chill Out, Dance Music, EDM
 • Play   Sunday Coffee: Relaxing Jazz Radio - Smooth JAZZ & Soft Bossa Nova for Calm, Work, Study at Home