Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Rating: 0 (7)
0

Sprache:
8
http://radio.ognjisce.si
Bitrate: 128
Tonformat: AAC
Online-Synthesizer:
Winamp

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Genre: Christliche musik
Radio Ognjišče. Prisluhnite nam! Obveščamo, izobražujemo, evangeliziramo in razvedrimo ter zabavamo.Veseli bomo tudi vašega obiska v eni izmed naših knjigarn: KOPER Trg Brolo 11 LJUBLJANA Poljanska 4 (Teološka fakulteta) KRANJ Koroška cesta 19
http://radio.ognjisce.si
 Jetzt live:
 
Dass im Radio gespielt:
Eva Boto - Kaj Je To
Metod Pal
Dj
Shakespears Sister - Hello Turn Your Radio On
Diana Krall - Narrow Daylight
Monika Avsenik,grega Avsenik In Ans.sa
Andra
Nina Pu
One Direction - Little Things
Celine Dion & A Bocceli - The Prayer
Tomo Jurak - Zvezde Vedo
Dj
Alja Kru
Dj
Modrijani - Ljubiva
Katrinas - V Ritmu Sanj
Ne
Primo
Emanuel - Jezus K Tebi Hitim
Janez Kova
Kommentare:
 • Ihr Name:
  captchaListe der Radio
Ihre Radio playlist ist leer (Registrieren)
YouTube
RSS Feed News Kategorien Meine Liste der RSS-Feeds Sprache der Site und RSS-Feeds ändern Deutsch RSS: Lesegeschwindigkeit 0
RSS: Nachrichten
 • Dr. Mateja Logar: "Pri večjem številu necepljenih gre za bistveno hitrejše razmnoževanje virusa, kjer lažje prihaja do mutacij."

  radio.ognjisce.si Friday, 30 July 2021 03:55:49

  V začetku junija smo dosegli vrh po številu cepljenih na dan, od takrat ta krivulja upada, zdaj smo pri 38 % ljudi, ki so bili cepljeni z obema odmerkoma oz. 43 % z enim. Četrti delta val je začel pljuskati nekaj tednov nazaj, zdaj je pred vrati, kako in kdaj se bomo spopadli z njim? Znova smo na daljavo gostili vodjo svetovalne skupine za Covid 19 infektologinjo dr. Matejo Logar, ki je po nočnem dežurstvu odgovarjala na vprašanja poslušalcev v zvezi s cepljenjem. Pogovor je vodil Blaž Lesnik.

 • Pia Valenzuela: Treba je iskati enotnost. Veliko se naučimo o sebi prav preko odnosov z drugimi.

  radio.ognjisce.si Thursday, 29 July 2021 21:45:02

  Rojena v Čilu, kjer je diplomirala iz filozofije, pozneje je v Rimu študirala teološke predmete, nato na ljubljanski Filozofski fakulteti pridobila naziv magistrica znanosti iz filozofije-etike. Želja po znanju jo je pozneje znova vodila v Rim, kjer se je specializirala na področju etike in antropologije ter s tem začela doktorski študij. Poliglotka, ki predava na več mednarodnih izobraževalnih ustanovah, pri nas na Katoliškem inštitutu.

 • Tonin: »Združeni zmagujemo«

  radio.ognjisce.si Thursday, 29 July 2021 12:37:46

  »Politika je dobila nek slab prizvok, kot da je treba bežati od nje, ampak v svojem bistvu je nekaj dobrega, je delo za skupno dobro, za našo skupnost. Se mi zdi, da je to tudi poslanstvo kristjana. Sam politiko razumem na tak način in zato spodbujam ljudi, da nam pri tem ustvarjanju skupnega dobrega pomagajo. Ljudje imamo različne talente, ni zgolj to, da si aktiven v politiki, dovolj je že, da si aktiven državljan, da spremljaš situacijo, da se udeležuješ volitev in referendumov, že to lahko prispeva k temu, da je v državi drugače.« Pri tem je predsednik Nove Slovenije in obrambni minister mag. Matej Tonin poudaril tudi pomen sodelovanja v politiki, »združeni zmagujemo, razdvojeni pa vsi izgubljamo«, je bila ena od njegovih misli.

 • Začenja se Mariapoli

  radio.ognjisce.si Wednesday, 28 July 2021 12:13:19

  V Ribnici na Pohorju se bo danes začel petdnevni Mariapoli. Gre za duhovne dneve, ki jih po vsem svetu že od konca 50. Let prejšnjega stoletja pripravlja Gibanje fokolarov.

 • Dr. Jože Ramovš: Telefone redno posodabljamo, kako izboljšati vzdušje med nami, pa ne.

  radio.ognjisce.si Wednesday, 28 July 2021 01:00:02

  Novih spoznanj in raziskovanj o medsebojnih odnosih in kako jih popravljati, je v zadnjem obdobju več kot na področju informacijske tehnologije. Pri slednji gremo naprej, pri znanju in spoznanju o komuniciranju, sprejemanju in izvajanju svojih vlog v družini, službi, družbi, o oblikovanju vzdušja, pa smo še vedno navezani na pred telefonski čas, ko se je iz hriba na hrib vpilo, ali pa čez ulico iz enega okna proti drugemu.

 • Koliko nas je v solzah spremljalo uspeh Primoža Rogliča. Moderni šport je bojno polje polno stresa, pa tudi...

  radio.ognjisce.si Tuesday, 27 July 2021 21:20:01

  … pa tudi vzvod za razvoj samozavesti in samopodobe, sredstvo za vadbo odpornosti na stres, za zmanjšanje anksioznosti in depresivnosti, za razvoj delovnih navad in samodiscipline ter vztrajnosti in pripadnosti skupini.«

 • Spominjamo se, 27. julij - Jakob Frančišek Zupan

  radio.ognjisce.si Tuesday, 27 July 2021 18:52:57

  Na današnji dan 1734 se v župniji Héngsberg na Zgornjem Štajerskem rodil skladatelj in organist Jakob Frančišek Zupan. Po študiju glasbe v Gradcu je že pred letom 1757 prišel v Kamnik, kjer je bil organist na Šutni in učitelj.

 • Marjeta Rigler: Začeli smo raziskovati stezice in rodile so se veje, ki zajemajo vse naše pokrajine.

  radio.ognjisce.si Tuesday, 27 July 2021 13:43:11

  Na predvečer praznika svetega Jakoba smo v osrednjo sobotno popoldansko oddajo na pogovor povabili gospo, ki je z omenjenim svetnikom usodno povezana, ne samo, da je njen zavetnik in zavetnik njenega pokojnega moža, ampak sta oba za svoje poslanstvo vzela oživljanje slovenske Jakobove poti.

 • "Duša te mora dohiteti"

  radio.ognjisce.si Tuesday, 27 July 2021 09:35:01

  Bog je sedmi dan počival, beremo v Svetem pismu. Je naključje, da je tudi sedmi mesec namenjen počitku? Zakaj se je pomembno ustaviti, prisluhniti sebi, bližnjim in vzpostaviti stik z Bogom se je Mateja Feltrin Novljan pogovarjala z moralnim teologom prof. dr. Romanom Globokarjem.

 • Ali Bog bolje razume latinsko?

  radio.ognjisce.si Tuesday, 27 July 2021 02:07:42

  Papež je nedavno izdal apostolsko pismo Varuhi tradicije - Traditionis Custodes. Gre za motuproprij o rabi rimskega bogoslužja, veljavnega do prenove leta 1970. Že takrat del občestva sprememb, kot sta uvedba rabe domačega jezika namesto latinščine in postavitev oltarja v središče med ljudi, ni mogel sprejeti. Tudi danes obstajajo skupine, ki z odobritvijo Cerkve tradicionalno obliko liturgije uporabljajo še danes, zato papež škofom kot prvim varuhom tradicije in edinosti v njihovih delnih Cerkvah poda v zvezi z njimi nekatera določila. Prek škofov nagovarja predvsem tudi duhovnike, ki naj bi verujočim pojasnjevali edinost Cerkve in jo spodbujali, ne pa rušili. Spregovorili smo z upokojenim nadškofom Marjanom Turnškom.

 • Ustanova Anin sklad vabi družine z več otroki, da se jim pridružijo

  radio.ognjisce.si Monday, 26 July 2021 16:38:38

  Ustanova Anin sklad, ki povezuje družine z več otroki, praznuje danes, 26. julija dan svoje zavetnice. Godujeta namreč sv. Ana in Joahim, starša Device Marije. »Prvoten namen in poslanstvo ustanove sta usmerjena v posredovanje materialne in duhovne pomoči ter v osebno spremljanje družin z več otroki. Pospeševati pozitiven odnos do zdravega družinskega življenja in do javnega ozračja, naklonjenega družinskim vrednotam ter izboljšati kvaliteto življenja v družinah z več otroki. Ustanova Anin sklad si prizadeva, da bi se več staršev odločalo za tretjega in četrtega otroka, da bi bile številčnejše družine v družbi bolj razumljene, da bi se med seboj spoznavale in se podpirale, da bi se pospeševal pozitiven odnos do zdravega družinskega življenja in da bi bilo javno “ozračje” naklonjeno družinskim vrednotam,« je ob tej priložnosti poudarila tajnica ustanove, s. Hermina Nemšak. Predsednik ustanove p. Milan Kos pa dodaja, da je pet značilnosti, ki so skupne družinam: člani družine so predani drug drugemu, člani družine si izražajo naklonjenost, člani družine preživljajo čas skupaj, razvijajo svojo duhovnost in uspešno rešujejo spore in krize.

 • Pojdimo skupaj na izlet v Prago!

  radio.ognjisce.si Monday, 26 July 2021 14:10:24

  V sodelovanju z agencijo Aritours smo, potem ko tega lani nismo mogli izpeljati, pripravili tridnevni izlet v Prago. Tudi za letos bodo izvedbo pogojevale pandemične razmere. Vsak udeleženec bo moral imeti PCT potrdilo. Za prijavo čimprej pokličite telefonsko številko: 02 252 16 19.

 • V 48. letu umrl duhovnik Boštjan Čeh

  radio.ognjisce.si Monday, 26 July 2021 13:02:15

  Škofija Murska Sobota je sporočila, da je v soboto, 24. julija v slovenjgraški bolnišnici umrl Boštjan Čeh, župnijski upravitelj na Tišini. Pokopali so ga včeraj, v nedeljo, 25. julija v Nedelici.

 • »Uspeh zakona in družine ni v znanju in blagostanju, ampak samo v ljubezni.«

  radio.ognjisce.si Monday, 26 July 2021 12:19:48

  Četrta nedelja v juliju je odslej dan starih staršev. Pri Mariji Pomagaj na Brezjah so ta dan povezali s praznovanjem zakonskih jubilejev. Slovesnost je vodil direktor Radia Ognjišče msgr. Franci Trstenjak.

 • »Dedek je iz mene znal izvabljati kreativnost, pokazal mi je drugo plat življenja«

  radio.ognjisce.si Monday, 26 July 2021 11:36:44

  Za nami je svetovni dan starih staršev in starejših, o katerih smo spregovorili v oddaji Pogovor o ... Poleg predsednice Slovenskega združenja starih staršev Metke Zevnik in Aleša ter Marinke Čerin, smo gostili tudi mlado mamico Martino Čepon, ki je opisala, kako je sama doživljala odnos s starimi starši.

 • Zbogom Rast 50, dobrodošla Rast 49

  radio.ognjisce.si Saturday, 24 July 2021 20:17:10

  Pettedenski obisk v Slovenji so zaključili maturantje Slovenskega srednješolskega tečaja ravnatelja Marka Bajuka iz Argentine. 50. jubilejno t.i. RAST sestavlja 17 nadobudih 17-letnikov slovenskih korenin. Zdaj v Slovenijo prihajajo njihovi predhodniki, Rast 49, ki bodo naslednjo nedeljo nastopili na Višarjah.

 • Dr. Roman Jerala: »Po zadnjih raziskavah bi bilo lahko cepljenje dolgotrajno za tiste, ki so preboleli virus in se naknadno cepili.«

  radio.ognjisce.si Saturday, 24 July 2021 12:48:01

  515 milijonov odmerkov cepiv je bilo dostavljenih v EU, 437 mio jih je bilo uporabljenih, znotraj EU je cepljenih 68,4 % odraslih. Cepljenje napreduje, a počasi. Še vedno je prisotnega nekaj strahu in pomislekov. Naš gost je bil dr. Roman Jerala, vodja Laboratorija za biotehnologijo na Kemijskem inštitutu v Ljubljani in sodelavec Univerze v Ljubljani. »Z velikim pričakovanjem sem čakal, kdaj bo razvito cepivo, zelo sem vesel, ko vidim, da cepiva tako dobro delujejo in komaj sem čakal, da pridem na vrsto za cepljenje. Cepilo se je tudi vse moje bližnje sorodstvo.« Dr. Jerala je eden najprodornejših raziskovalcev v državi in slišali boste, kako gleda na razvoj cepiva in njegovo vlogo v boju z epidemijo v svetu. Pogovor je vodila Tanja Dominko.

 • Majhnost ljudi in veličina človeka

  radio.ognjisce.si Friday, 23 July 2021 18:30:01

  Čez dva tedna bo minilo leto dni, odkar je Bejrut prizadela strahotna eksplozija, ki je uničila pristanišče, mestno infrastrukturo spravila na kolena in tristo tisoč ljudem odvzela domove. Vse to na podlagi dolgoletne hude ekonomske, družbene in politične krize v Libanonu, ki je tako klecnil še globlje.

 • Pred Krištofovo nedeljo blagoslovili tudi vojaška vozila in plovila

  radio.ognjisce.si Friday, 23 July 2021 17:57:47

  V nedeljo bomo obhajali Krištofovo nedeljo. Na ta dan poteka blagoslov vozil in prevoznih sredstev ter vozniška akcija MIVA za nakup novih vozil za naše misijonarje.

 • O uspehih na olimpijadi tudi na Radiu Ognjišče

  radio.ognjisce.si Friday, 23 July 2021 17:36:02

  Z uvodno slovesnostjo se na Japonskem uradno začenjajo 32. poletne Olimpijske igre. Na slovesnosti, ki je potekala brez gledalcev, jih je odprl cesar Naruhito. Na letošnjih igrah se bo za odličja merilo približno 11 tisoč športnikov, med njimi tudi 54 Slovencev s kar nekaj favoriti za odličja. Igre se bodo sklenile 8. avgusta.

 • Nova poletna številka revije PRO

  radio.ognjisce.si Friday, 23 July 2021 15:10:23

  V teh dneh nas kličejo poslušalci, PROjevci, in povedo spremembe o svojih podatkih ali naznanijo preminule … Mnogo jih pokliče samo zato, da pohvalijo novo revijo PRO!

 • "Poročilo o vladavini prava pogosto uporablja šibek jezik in dvoumnost"

  radio.ognjisce.si Friday, 23 July 2021 11:46:16

  V torek je Evropska komisija izdala letno poročilo o vladavini prava v državah članicah, tudi pri nas. Pri tem moramo najprej razlikovati vsebino poročila na eni strani in poročanjem o tem poročilu v naših osrednjih medijih na drugi. Po mnenju poznavalcev ti napihujejo njegove kritične plati, ki jih v boju proti vladi izkoriščajo tudi nekatere opozicijske stranke.

 • Marjeta Krejči Hrastar: Preko kože lahko pomirimo nižje strukture možganov.

  radio.ognjisce.si Thursday, 22 July 2021 21:45:02

  Zadnjih deset let je specializacija možganske telovadbe in taktilne integracije njeno veselje in žar. Fizioterapevtka je že osemintrideset let, svoje delo je začela v Kliničnem centru, tudi na intenzivnih oddelkih. Je začetnica pri vpeljevanju laserja v fizioterapijo. Ključna doba je od nič do tri, pravi, ko mora imeti otrok dovolj dotikov, čutiti mora težo svojega telesa in trenirati svoje ravnotežje.

 • Ko v propadajoči vojašnici svoj prostor druženja najdejo ostareli

  radio.ognjisce.si Thursday, 22 July 2021 16:08:42

  Na Vrhniki so danes postavili temeljni kamen prve od tridesetih enot za dnevno varstvo starejših, ki jih ministrstvo za delo pripravlja po vsej Sloveniji. S tem bodo številnim ostarelim omogočili, da dlje ostanejo na svojem domu, obenem pa so ostajajo vključeni v družbeno življenje.

 • Slovaški jezuit: Veseli me, da bo papež prišel tja, kamor običajno nihče ne pride.

  radio.ognjisce.si Thursday, 22 July 2021 15:11:33

  Vatikan je objavil program papeževega obiska na Madžarskem in Slovaškem od 12. do 15. septembra. Potovanje bo začel v Budimpešti, kjer bo vodil sklepno bogoslužje mednarodnega evharističnega kongresa. Srečal se bo tudi s predsednikom madžarske vlade Viktorjem Orbanom. Že popoldne istega dne bo odpotoval na Slovaško.

 • Postajamo družba brez vnukov?

  radio.ognjisce.si Thursday, 22 July 2021 11:46:11

  Pred nami je prvi dan starih staršev, ki ga je na letošnjo svečnico napovedal papež Frančišek. Vsako leto ga bomo praznovali na četrto nedeljo v juliju, v bližini godu svetih Ane in Joahima. Kakšna je njihova vloga v sodobni družbi, kakšno mesto imajo v slovenski zakonodaji in kako dragoceni so za njihove vnuke?

 • »Manjši bratje ne bomo bolehali zaradi številk, obnovili bomo obe krili pljuč«

  radio.ognjisce.si Wednesday, 21 July 2021 22:14:08

  V mednarodnem kolegiju sv. Lovrenca iz Brindízija v Rimu je prejšnja dva tedna potekal generalni kapitelj reda manjših bratov frančiškanov. Člani kapitlja, na katerem je brate slovenske province Svetega križa zastopal provincial p. Marjan Čuden, so ocenili prehojeno pot, težke razmere v času pandemije novega koronavirusa, načrtovali prihodnje delo in se duhovno osvežili. Izvolili so tudi novega vrhovnega predstojnika; to službo bo naslednjih šest let izvrševal Italijan p. Massimo Fusarelli. V pogovoru s Tonetom Gorjupom nam je zaupal, kaj vse se je dogajalo na kapitlju.

 • VIDEO: Odhajajoči župnik Mitja za lokalno televizijo

  radio.ognjisce.si Wednesday, 21 July 2021 17:41:10

  Tudi župnik Mitja Markovič s koncem meseca zaključuje svoje 16-letno obdobje na čelu župnije Krško - Videm ob Savi. S televizijskim portretom je njegovo delo in dobrinos kraju osvetlila tudi lokalna televizija Posavje TV.

 • Demenca: svojci so popolnoma izčrpani

  radio.ognjisce.si Wednesday, 21 July 2021 15:07:37

  Demenca je bolezen, ki pride potiho, počasi in vedno prekmalu. Načenja možgane in spreminja bolnika in svojce, bližnje brez fizičnih bolečin, a vseeno boli. Demenca močno vpliva na življenje bolnika in njegove okolice. Z nami sta bili Štefanija Zlobec iz društva Spominčica in Simona Rihter, strokovna sodelavka Centra za socialno delo v Grosuplju.

 • Nežmah o politični jeseni in morebitnih novih strankah

  radio.ognjisce.si Tuesday, 20 July 2021 18:56:55

  Vlado čaka politično zelo vroča jesen. Koalicijo bodo zaposlovali nekateri projekti povezani s predsedovanjem, med drugim priprava Vrha Evropske unije in Zahodnega Balkana, na drugi strani pa bo pred bližajočimi se volitvami še v večji meri soočena s političnim pritiskom s strani opozicije. Za komentar na aktualno dogajanje smo poklicali publicista dr. Bernarda Nežmaha

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Top 10: Deutschland Top 10: Deutschland

radio.ognjisce.si
Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Genre: Various
Video Streaming
 • Play   Lagu Indonesia Terbaik - Terpopuler - Terhits Sepanjang Masa #MusicStream #LiveMusic #DirumahAja
 • Play   Best Radio 1 • Live Radio Pop Music 2020' Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   Fenomen Pop Live Radio • Pop Music 2020 - Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   lofi hip hop radio - beats to relax/study to
 • Play   Dance Music Live Radio • Best English Songs 2020 - Top Hits 2020 New Pop Songs Remix
 • Play   Tropical House Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Happy Music
 • Play   The Good Life Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Gym, Happy Music
 • Play   New Popular Songs 2020 - Top 40 Songs This Week - Best Hits Music Playlist 2020
 • Play   Deep Legacy. Radio • 24/7 Music Live Stream | Deep & Tropical House, Chill Out, Dance Music, EDM
 • Play   Sunday Coffee: Relaxing Jazz Radio - Smooth JAZZ & Soft Bossa Nova for Calm, Work, Study at Home