Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Rating: 0 (7)
0

Sprache:
1
http://radio.ognjisce.si
Bitrate: 128
Tonformat: AAC
Online-Synthesizer:
Winamp

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia

Genre: Christliche musik
Radio Ognjišče. Prisluhnite nam! Obveščamo, izobražujemo, evangeliziramo in razvedrimo ter zabavamo.Veseli bomo tudi vašega obiska v eni izmed naših knjigarn: KOPER Trg Brolo 11 LJUBLJANA Poljanska 4 (Teološka fakulteta) KRANJ Koroška cesta 19
http://radio.ognjisce.si
 Jetzt live:
 
Dass im Radio gespielt:
Eva Boto - Kaj Je To
Metod Pal
Dj
Shakespears Sister - Hello Turn Your Radio On
Diana Krall - Narrow Daylight
Monika Avsenik,grega Avsenik In Ans.sa
Andra
Nina Pu
One Direction - Little Things
Celine Dion & A Bocceli - The Prayer
Tomo Jurak - Zvezde Vedo
Dj
Alja Kru
Dj
Modrijani - Ljubiva
Katrinas - V Ritmu Sanj
Ne
Primo
Emanuel - Jezus K Tebi Hitim
Janez Kova
Kommentare:
 • Ihr Name:
  captchaListe der Radio
Ihre Radio playlist ist leer (Registrieren)
YouTube
RSS Feed News Kategorien Meine Liste der RSS-Feeds Sprache der Site und RSS-Feeds ändern Deutsch RSS: Lesegeschwindigkeit 0
RSS: Nachrichten
 • “Gospodje, kam pa pridemo, če ni pekla?”

  radio.ognjisce.si Tuesday, 20 October 2020 12:42:51

  Misel iz naslova je Strle, kot profesor dogmatike na Teološki fakulteti v Ljubljani, goreče izrekel na predavanju bodočim duhovnikom, kjer se je vnela razprava ali pekel je ali ga ni, ali je to le način, s katero Cerkev straši ljudi … Seveda je profesor stal za naukom Cerkve o poslednjih rečeh, hotel je reči, da če ne bodo duhovniki učili, da pekel je, bodo res mnogi prišli tja, saj ne bodo imeli strahospoštovanja pred Bogom.

 • Ritem srca: Skupina SPES s pesmijo »Moj dom«

  radio.ognjisce.si Tuesday, 20 October 2020 12:00:01

  Skupina SPES je skupina mladih glasbenikov iz Veržeja in Logatca, ki jih poleg družinskih in prijateljskih vezi združuje tudi glasba. Izvajamo širok repertoar, zlasti sodobne krščanske glasbe, med njimi tudi avtorske.

 • Povežimo se v molitvi rožnega venca!

  radio.ognjisce.si Tuesday, 20 October 2020 02:16:58

  "Kadarkoli so otroci v stiski, se zatečejo k materi". Tako je zapisal blaženi škof Anton Martin Slomšek. In v duhu njegovih besed v oktobru hitimo k naši skupni Materi. V stiski zaradi koronovirusa in drugih bolezni, zaradi mnogih težav in zapletov znotraj naroda in države, v stiski zaradi stanja duha, ki nas vleče k tlom in ne v višave, v stiski .... Mnoge so, zato je toliko bolj potrebna molitev. Potrebna molitev rožnega venca, ki nam ga je naročala Božja Mati Marija v mnogih svojih prikazanjih.

 • Tudi v epidemiji je potrebna skrb za imunski sistem

  radio.ognjisce.si Monday, 19 October 2020 18:17:52

  Kljub razglašeni epidemiji je potrebno ostati optimističen. Skrbeti je treba za imunski sistem tako, da dovolj spimo, se izogibamo negativnemu stresu in smo fizično aktivni. V to je prepričana infektologinja dr. Mateja Logar iz Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja. V pogovoru za naš radio je izrazila skrb zaradi naraščanja števila okužb.

 • Družba zaljubljenih vase?

  radio.ognjisce.si Monday, 19 October 2020 17:36:05

  Gotovo poznate zgodbo o lepem mladeniču Narcisu, ki se zaljubi v Nimfo, zaljubljen tava po gozdu, sede k studencu in v gladini zagleda svojo podobo. Ko jo vidi, se zaljubi vanjo, to je bilo Nimfino maščevanje in tako obstrmi in obsedi, »požene korenine«, v resnici pa je obstal za vedno ob tej vodi in se spremenil v narciso, rožo, ki požene vsako pomlad. O narcizmu, tej motnji osebnosti, smo govorili v tokratni oddaji »Za življenje«, z zakoncema Vereno in Andrejem Perko.

 • Hvaležni, da lahko prejmemo obhajilo!

  radio.ognjisce.si Monday, 19 October 2020 15:46:49

  Slabšanje razmer v državi je pripeljalo tudi do odpovedi svetih maš z navzočnostjo vernikov. Za razliko od pomladi pa lahko tokrat prejmemo obhajilo in zakrament svete spovedi.

 • Ritem srca: Jera in Miha Novak s pesmijo »Daj mi piti«

  radio.ognjisce.si Monday, 19 October 2020 13:59:53

  Jera in Miha Novak prihajata na letošnji festival Ritma srca skupaj. Jera je na festivalu namreč že sodelovala lansko leto. Ker je bila izkušnja res lepa, se je odločila, da letos opogumi tudi Miha, da se ji pridruži. Zapela bosta avtorsko pesem Daj mi piti.

 • Edinstvena penina na svetu iz Radgonskih goric

  radio.ognjisce.si Monday, 19 October 2020 13:50:38

  Čeprav je Slovenija vinska dežela žlahtne tradicije, je še dokaj nepoznana na svetovnem enološkem zemljevidu. Zato pri Radgonskih goricah iščejo posebnosti, inovacije, s katerimi v hudi konkurenci uspejo pritegniti pozornost.

 • Dobrote ni nikoli preveč in dela nikoli ne zmanjka

  radio.ognjisce.si Sunday, 18 October 2020 17:36:28

  Že od leta 1928 predzadnjo nedeljo v oktobru obhajamo Misijonsko nedeljo. Zdi se, da smo Slovenci trdno povezani z našimi misijonarji v svetu in tudi zato je današnja nedelja zelo sporočilna.

 • Podobnik nad ekonoma, nadškofija zahteva preklic in opravičilo

  radio.ognjisce.si Sunday, 18 October 2020 16:45:25

  Še teden dni nas loči od konstitutivne seje sveta Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, kar pomeni, da bodo dnevi, ki so pred nami minevali v iskanju kompromisov glede novega vodstva te največje kmečke stanovske organizacije. Nobena od sodelujočih list na volitvah 4. oktobra ni dobila potrebne večine, kar pomeni, da se zdaj preštevajo koalicije.

 • 80. jubilej največje avtoritete med Beneškimi Slovenci

  radio.ognjisce.si Sunday, 18 October 2020 16:20:54

  Ljubezen do domače zemlje in ljudi, ukoreninjenost v slovensko kulturo, skrb za ohranjanje jezika in dediščine. Vse to se zrcali iz življenja mons. Marina Qualizza, ki je največja moralna avtoriteta v Benečiji formata Ivana Trinka. Pred dnevi je praznoval 80. rojstni dan in zadruga Most je zbrala uvodnike, ki jih je kot odgovorni urednik pisal za petnajstdnevnik Dom.

 • Slovenski verniki se veselijo možnosti prejema obhajila

  radio.ognjisce.si Sunday, 18 October 2020 16:16:29

  Nedeljske svete maše v rdečih statističnih regijah danes prvič po nekaj mesecih zopet potekajo brez prisotnosti vernikov. Kljub temu pa so navodila slovenskih škofov, v primerjavi s tistimi v prvem valu epidemije, malce spremenjena. Verniki imajo možnost, odvisno od župnij, pristopiti k svetemu obhajilu, seveda ob strogem upoštevanju ukrepov za preprečavanje okužb.

 • Ritem srca: Brigita Pintar s pesmijo »Novi svet«

  radio.ognjisce.si Sunday, 18 October 2020 14:28:55

  Mlada Brigita Pintar se bo na Ritmu srca predstavila drugič, a verjamemo, da tudi ne zadnjič.

 • Prenos svetih maš preko spleta dovoljen pod posebnimi pogoji

  radio.ognjisce.si Sunday, 18 October 2020 00:49:13

  Škofje so sprejeli dodatna navodila glede prenašanja bogoslužnih in pastoralnih dogodkov preko spleta. Poudarjajo predvsem stališče papeža Frančiška, ki opozarja, da vera preko medijev ni Cerkev.

 • Starejše ženske v najslabšem položaju

  radio.ognjisce.si Saturday, 17 October 2020 17:30:59

  V Sloveniji revščina najbolj ogroža starejše, zlasti ženske. Mnogim posameznikom in družinam, ki živijo v materialnem pomanjkanju, že 30 let pomaga Slovenska karitas.

 • Škof Štumpf: Naj bodo ti dnevi sveti

  radio.ognjisce.si Saturday, 17 October 2020 14:46:12

  »V teh dneh smo vsi zaskrbljeno zazrti v poročila in navodila vladnih in zdravstvenih ustanov, pa tudi Cerkve na Slovenskem, o vedno težji zdravstveni situaciji med nami. Prišli smo do točke, ko celotni državi ponovno grozi epidemija. Tudi ozemlje soboške škofije se je znašlo na rdečem seznamu.« Tako svoje pismo sobratom duhovnikom, redovnikom, redovnicam, vernikom in ljudem dobre volje, začne murskosoboški škof Peter Štumpf. Pismo je objavljeno na spletni strani škofije.

 • Kovšca: Nekatere maske so padle!

  radio.ognjisce.si Saturday, 17 October 2020 14:29:01

  Od politike bi pričakoval več sodelovanja in povezovanja, je v pogovoru za Radio Ognjišče dejal predsednik državnega sveta Alojz Kovšca. Glede soočanje s pandemijo je izrazil skrb zaradi ljudi, ki se obnašajo neodgovorno s tem, ko ne spoštujejo zaščitnih ukrepov.

 • Sestra Nikolina: Kako skuhati govejo juho?

  radio.ognjisce.si Saturday, 17 October 2020 14:13:26

  Brez nje ni nedeljskega ali prazničnega kosila. A kako jo skuhati, da bo okusna? Katero meso uporabiti, kdaj dodati zelenjavo, koliko časa naj vre? Sestra Nikolina je v Svetovalnici med drugim povedala tudi, da v mlaju ni pravi čas za ribanje zelja.

 • Kakšni bodo prazniki za vse svete?

  radio.ognjisce.si Saturday, 17 October 2020 13:58:59

  Slovenci imamo do pokojnih globoko spoštovanje, zato imamo tudi do prvonovembrskih praznikov poseben odnos. Ta dan so svete maše po vseh slovenskih župnijah, popoldne pa molitve za verne rajne v cerkvah in na pokopališčih. Letos bo drugačne.

 • Ritem srca: Neža in Damjan Pančur s pesmijo »Zašepetaj«

  radio.ognjisce.si Saturday, 17 October 2020 11:45:01

  Ritem srca skoraj ne mine več brez Neže in Damjana Pančurja, ki na dogodku sodelujeta že nekaj let. Letos se bosta predstavila s pesmijo »Zašepetaj«.

 • Sem ločen. Imam še svoje mesto v Cerkvi?

  radio.ognjisce.si Saturday, 17 October 2020 11:10:01

  Danes bo potekalo že 4. vseslovensko srečanje razvezanih, ki ga pripravlja skupnost Srce. Zaradi znanih razmer se bodo povezali preko speta.

 • Laž ima dolge noge in vodi v prepad

  radio.ognjisce.si Friday, 16 October 2020 19:45:01

  Širijo se govorice, da ima tako imenovani »premierski kandidat ustavnega loka« med drugim tudi osebne finančne težave. Sicer se pri javnih osebah pri nas rado prikazuje vse negativno: Če so dobro stoječi, se jih sumi, da so kradli, če niso še kaj ustvarili, se jih ima za nesposobne, odvisno od tega kakšnega izvora so!

 • EU ne sme biti le bankomat!

  radio.ognjisce.si Friday, 16 October 2020 18:30:01

  Evropska unija se je ob pandemiji naučila, da je potrebno pri tem izzivu sodelovati skupaj, je za Radio Ognjišče dejala evropska poslanka iz vrst Evropske ljudske stranke (ELS) Ljudmila Novak. Spregovorila je tudi o temah, ki so zaznamovala zadnje zasedanje Evropskega parlamenta. Ponovila je, da je podprla vključitev klavzule o pogojnosti pri črpanju evropskih sredstev iz naslednje večletne finančne perspektive glede na spoštovanje vladavine prava. »EU ne sme biti le bankomat, medtem ko se teptajo njene temeljne vrednote,« je povedala.

 • Nadškof Zore o ukinitvi prenosa svetih maš preko spleta in okuženih duhovnikih

  radio.ognjisce.si Friday, 16 October 2020 17:13:12

  »Čas epidemije je čas posebnih duhovnih vaj za vse. Tako za verne kot manj verne kot neverne." Tako je na novinarski konferenci vlade dejal ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore, ki je odgovarjal tudi na novinarska vprašanja. Dve smo mu zastavili tudi z Radia Ognjišče.

 • Za uspešno zdravljenje je treba zdraviti tudi dušo

  radio.ognjisce.si Friday, 16 October 2020 16:08:44

  Ob diagnozi se v trenutku spremeni podoba sveta. Zato je tako pomembno, kako zdravnik spregovori o stanju bolezni, poteku zdravljenja in načrtu za naprej. Način mora biti primeren posamezniku, da se ne ustvarijo dodatna napetost, stigma in strah, ki bi v prihodnje lahko blokirali sodelovanje pacienta pri marsikdaj napornem načinu zdravljenja.

 • Prenos svetih maš na Radiu Ognjišče

  radio.ognjisce.si Friday, 16 October 2020 15:36:27

  Slovenski škofje so v sklopu ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa odpovedali svete maše v rdečih regijah, zato je te sedaj mogoče od doma spremljati preko televizije (TV Eksodus in TV Slovenija) in radia (Radio Ognjišče, Radio Slovenija).

 • Kaj so v nedeljo prosile kraljici in princesa?

  radio.ognjisce.si Friday, 16 October 2020 14:00:01

  Najbolj nagovarjajoči trenutki vsakoletnega shoda kmetov pri zavetniku bl. A. M. Slomšku na Ponikvi so mašne prošnje in obred prinašanja darov. Prošnje vsako leto pripravijo kraljice in princese, darove pa z osrednjima, kruhom in vinom, hvaležno prinesejo kmetice in kmeetje iz vseh slovenskih pokrajin.

 • Ritem srca: Svetnik s pesmijo »Ostani«

  radio.ognjisce.si Friday, 16 October 2020 11:30:02

  Skupina Svetnik je redna spremljevalka festivala Ritem srca že od vsega začetka. Luč sveta je ugledala leta 2001, od takrat pa so člani ustvarjali in izvajali sodobno krščansko popularno glasbo. Na Ritmu srca 2020 se bo predstavila s pesmijo »Ostani«.

 • Kdo bo imel prednost pri udeležbi maše v oranžnih regijah?

  radio.ognjisce.si Thursday, 15 October 2020 23:07:46

  Svete maše z ljudstvom so v rdečih regijah do nadaljnjega odpovedane. V oranžnih regijah vse svete maše potekajo z največ deset verniki. V to število so vključeni verniki in duhovnik. Prednost pri udeležbi imajo tisti, ki so darovali za mašni namen. Za 1. novembera so škofje bogoslužja na pokopališčihin v cerkvah prepovedali za celotno Slovenijo.

 • S pogosto kritiko spreminjamo možgane

  radio.ognjisce.si Thursday, 15 October 2020 22:40:02

  Kar mislimo, to hranimo. Prepogosto kritiziranje v možganih spodbuja proces pritoževanja. In, dovolj je. Pred desetletjem, ko smo se soočali z negotovostjo ekonomije in posledično gospodarstva, se je med ljudmi hitro širilo vsesplošno nezadovoljstvo. Blanka Tacer je bila med tistimi, ki je želela to čim prej zaustaviti in z Nastjo Mulej sta takrat iskali rešitve, kako konkretno spodbujati k iskanju ustvarjalnega in možnih poti naprej.

Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Top 10: Deutschland Top 10: Deutschland

radio.ognjisce.si
Radio Ognjisce - Ljubljana - Slovenia
Genre: Various
Video Streaming
 • Play   Lagu Indonesia Terbaik - Terpopuler - Terhits Sepanjang Masa #MusicStream #LiveMusic #DirumahAja
 • Play   Best Radio 1 • Live Radio Pop Music 2020' Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   Fenomen Pop Live Radio • Pop Music 2020 - Best English Songs Of All Time - New Popular Songs 2020
 • Play   lofi hip hop radio - beats to relax/study to
 • Play   Dance Music Live Radio • Best English Songs 2020 - Top Hits 2020 New Pop Songs Remix
 • Play   Tropical House Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Happy Music
 • Play   The Good Life Radio • 24/7 Live Radio | Best Relax House, Chillout, Study, Running, Gym, Happy Music
 • Play   New Popular Songs 2020 - Top 40 Songs This Week - Best Hits Music Playlist 2020
 • Play   Deep Legacy. Radio • 24/7 Music Live Stream | Deep & Tropical House, Chill Out, Dance Music, EDM
 • Play   Sunday Coffee: Relaxing Jazz Radio - Smooth JAZZ & Soft Bossa Nova for Calm, Work, Study at Home